Valentina Pelinel merge la sala de sport de 5 ori pe săptămână! „Sunt pofticioasă! Îmi place să mănânc!”

#Exclusiv Click!

Valentina Pelinel (42 de ani) are o siluetă de invidiat. Mamă de 3 copii, soția lui Cristi Borcea (53 de ani) știe cât de important este să te menții în formă zi de zi.

Are noroc cu profa ei de sport pe care o știe de aproape 20 de ani, Luminița Nicolescu, alături de care se antrează zilnic și știe ce exerciții să facă împreună pentru că deja îi cunoaște corpul. Chiar și când pune două kilograme în plus, Valentina Pelinel este pusă la treabă în sala de sport. Acum soția lui Cristi Borcea are 64 de kilograme, dar disciplina și sportul pe care îl face de 5 ori pe săptămână, timp de o oră, sub atenta supraveghere a profesoarei sale, contează enorm.

„Cea mai mare grijă o am când deja am pus un kilogram-două, dar recunosc că sunt și pofticioasă, îmi place să mănânc! Sunt perioade și perioade. Uneori când mă comport ca la carte, uneori când mai scap, așa, dar e uman și e normal, că de asta facem mișcare. Sunt atentă la mâncare dar nu întotdeauna. Îmi fac și poftele dar încerc să mențin un echilibru.

Fac  sport 5 zile pe săptămână, câte o oră pe zi, cu pauză în weekend. Mi-am dat seama că la vârsta mea nu se poate fără sport, nu te simți bine, tine de sănătate. Nu aș putea să trăiesc fără sport”, ne-a povestit Valentina Pelinel.

Ce exerciții face Valentina Pelinel de obicei la sală și cum am putea să le executăm și noi acasă, pe cele mai simple dintre ele, ne-a explicat mai exact profa de sport Luminița Nicolescu.

De exemplu noi am scos mopul de aici și a rămas bățul acesta cu care facem niște exerciții. Bara este ușoară, ușor de manevrat și exercițiile cu ea sunt bune pentru brațe, spate, abdomen și te obligă să ții brațul foarte bine întins, spatele foarte drept. Sunt exerciții pe care le poți face  cu bățul de la mop, cu scaunul, toată lumea are acasă, dacă vrei să faci mișcare acasă când nu ai timp să ajungi la sală. Mai este Triunghiul care ajută foarte mult la fesieri, coapsă, talie, articulația genunchilor, sunt niște exerciții complete”, ne-a povestit profa de sport preferată a Valentinei Pelinel, care își laudă mereu eleva.

"Valentina este foarte serioasă. Când stabilim ceva e bătut în cuie și ne-am potrivit. În sport nu merge cu jumătate de măsură, ori faci, ori nu faci deloc. Când suntem foarte stresate și obosite atunci facem o oră de yoga. Trebuie să te hrănești cu ce îți oferă natura, pământul, mineralele din sol ne sunt propice nouă, acum este toamnă, te duci în piață, ai fructe, legume proaspete.

Mănânci de toate, dar ponderat, nu mănânci niciodată ca să te umflii. Dulciurile nu sunt OK pentru organism, trebuie să mâncăm mâncare cât mai simplă cu putință. Pâinea nu este rea, este bună, dar nu în prostie. Este normal să poftești dar nu este normal să te umflii cu dulciuri, cu prăjituri, cu creme, nu e sănătos”, a mai adăugat Luminița Nicolescu atunci când a venit vorba de alimentație.

Ce este indicat să facem după o sesiune de antrenament

Pentru că știe exact ce este permis în alimentație atunci când faci sport, am fost curioși să aflăm chiar de la Luminița Nicolescu ce se poate mânca după o sesiune de antrenament.

După antrenament, dacă targetul tău este să mai slăbești puțin, să accelerezi metabolismul, primul lucru pe care îl faci când ajungi acasă este să te schimbi, îți faci un duș, bei  puțină apă și dacă îți permite timpul, dormi jumătate de oră. Apoi, când te trezești nu o să mai ai tendința agresivă de a te duce la frigider”, ne-a mărturisit profa de sport unul dintre secretele de bază ale menținerii în formă.

Și copiii familiei Pelinel-Borcea fac mișcare de mici

Pentru că ea este o fire sportivă și copiii Valentinei Pelinel fac sport și mișcare de mici.

Copiii fac sport de mici, după ce i-am născut i-am dus destul de devreme la înot și înoată și astăzi. Milan face și baschet și karate, cu doamna profesoară, și fotbal. Eu îi ajut și îi las să încerce ce le place. Și fetițele merg la înot de două ori pe săptămână”, ne-a mai spus soția lui Cristi Borcea, care imediat după operația de la picior suferită pe 20 octombrie 2021,  s-a antrenat după recuperare cu exercițiile ei preferate, iar acum se simte chiar foarte bine.

Nu m-a mai deranjat piciorul, nu am avut dureri, am luat o decizie bună să mă operez, mi-am făcut recuperarea 6 luni ca la carte”, a mai adăugat fostul model.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net