A cucerit Hollywood-ul și a jucat într-un film epocal. Și-a ales numele de scenă după orașul din România în care s-a născut

Ultima actualizare:

Este unul dintre numele de legendă din istoria Hollywood-ului, iar chiar dacă nu mulți își mai amintesc astăzi de filmele sale de succes, cu siguranță că mulți dintre noi îl vom putea recunoaște datorită interpretării sale a lui Dracula. Este vorba despre Bela Lugosi, al cărui nume de scenă a fost inspirat din orașul său natal.

Bela Lugosi a devenit faimos în Statele Unite
Bela Lugosi a devenit faimos în Statele Unite

Chiar dacă a trecut atât de mult timp de la perioada de apogeu a carierei sale, iar nu mulți dintre noi au auzit despre filmele în care a jucat Lugosi, cu siguranță că o bună parte dintre noi îl vom putea recunoaște imediat. O simplă căutare a numelui „Dracula”, pe Internet, ne va oferi o mulțime de imagini cu acest actor, care a interpretat rolul faimosului vampir, cu multe decenii în urmă.

Născut pe 20 octombrie 1882, sub numele de Béla Ferenc Dezsö Blaskó, faimosul actor a decis să își creeze un nume de scenă mai ușor de pronunțat, după ce a ajuns în Statele Unite. Astfel, el și-a continuat cariera sub numele de Bela Lugosi, nume inspirat din orașul său natal, Lugoj.

Actorul a interpretat rolul lui Dracula

În 1931 a interpretat rolul lui Dracula
În 1931 a interpretat rolul lui Dracula

Primul său rol într-un film american a venit în anul 1923, în pelicula mută „The Silent Command”. Apoi, el a mai apărut și în alte patru filme, toate filmate în zona orașului New York. Un zvon extrem de persistent despre cariera lui Lugosi spune că ar fi jucat chiar și rolul unui clovn, în filmul „He who gets slapped” (1924), dar acest lucru a fost mereu contestat.

În 1927, Bela Lugosi ia, pentru prima oară, contact cu rolul lui Dracula, într-o producție de teatru, pe Broadway. Interpretarea sa a devenit atât de faimoasă, încât în 1931, când Universal a dorit să facă un film despre acest personaj, Bela Lugosi a fost cel care a primit rolul. Chiar dacă filmul a fost un succes, iar interpretarea lui Lugosi a fost extrem de apreciată, actorul a primit un salariu de numai 3.500 de dolari, deoarece a acceptat mult prea ușor rolul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
image
actualitate.net
image
actualitate.net