Cel mai mic oraș românesc. Turiști din întreaga lume vin în acest loc

Cu toții știm că unele orașe din țara noastră au devenit emblematice, atât pentru mărimea lor, cât și pentru importanța pe care au. Începând, evident, cu Bucureștiul și continuând cu locuri precum Cluj-Napoca, Timișoara, sau Iași, acestea sunt printre cele mai cunoscute orașe din țară. Însă, dacă privim spre polul opus, care este cel mai mic oraș din România?

Aici trăiesc doar 1.372 de oameni / foto: Shutterstock
Aici trăiesc doar 1.372 de oameni / foto: Shutterstock

Atunci când vine vorba despre locuri faimoase din țara noastră, mai mult ca sigur că fiecare dintre noi putem spune câteva cuvinte. Mai ales când vine vorba despre orașe românești, unele dintre acestea au devenit atât de mari și de emblematice în țara noastră, încât până și turiștii străini au devenit fascinați de acestea.

Însă dacă orașele mari din țară ne sunt cunoscute tuturor, ce se întâmplă dacă vorbim despre cele de la capătul celălalt al listei? Orașele mici, care deja încep să fie în pericol de dispariție, datorită populației tot mai scăzute? Ei bine, atunci când vine vorva despre cel mai mic oraș din România, un loc cu totul surprinzător deține acest titlu!

Băile Tușnad este cel mai mic oraș din țară

Poate că ne-am aștepta ca cel mai mic oraș din țară să fie un loc obscur, uitat de lume. În realitate, acest titlu este deținut de către Băile Tușnad, un loc foarte renumit în țara noastră! În anul 2023, Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor efectuat de către autorități a arătat că în Băile Tușnad locuiesc nu mai mult de 1.372 de persoane. Numărul locuitorilor de aici a scăzut de la recensământul din 2011, când în Băile Tușnad locuiau 1.641 de oameni.

Situat în centrul țării, Băile Tușnad are o suprafață de 189 de hectare, iar turiști din întreaga lume vin la stațiunea de aici. Aerul ozonat și priveliștea de vis atrag turiștii, care doresc să se bucure de pachetele de tratament oferite la Băile Tușnad. Orașul se află la aproximativ la 30 km de Sf Gheorghe, 30 km de Miercurea Ciuc și 60 km de Brașov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net