Cu ce ingredient trebuie să hrănești găinile ca să facă mai multe ouă! Toată lumea îl are în casă

Dacă ne numărăm printre românii care au propria curte și propriile animale, cu siguranță că mereu suntem în căutarea unor sfaturi utile, care ne vor permite să le îngrijim mai bine. Iar atunci când vine vorba despre găini, există un ingredient banal pe care îl putem da păsărilor noastre, pentru ca acestea să producă cât mai multe ouă.

Drojdia poate fi foarte utilă pentru găini
Drojdia poate fi foarte utilă pentru găini

Cei dintre noi care au găini cu siguranță că știu deja că este destul de dificil să avem grijă de acestea, așa că mereu suntem în căutarea sfaturilor oferite de cei cu mai multă experiență decât noi, pentru a ne face munca mai ușoară. Iar dacă vrem să ne ajutăm păsările să producă cât mai multe ouă, există un ingredient banal pe care îl putem oferi acestora!

Mai precis, este vorba despre drojdie, un ingredient pe care îl putem găsi în mai toate casele din țara noastră și care poate ajuta găinile să producă mai multe ouă. Motivul pentru care acest produs poate avea acest efect surprinzător este faptul că dorjdia conține acizi grași, cât și proteine, ambele fiind foarte utile pentru păsări.

Drojdia poate ajuta găinile să producă mai multe ouă

În plus, simpla drojdie poate face ouă cu o coajă ceva mai tare, astfel că nu se vor mai sparge la fel de ușor. Iar acest ingredient banal nu este util doar din acest motiv! Drojdia poate ajuta găinile să aibă un sistem imunitar mai puternic, iar dacă păsările noastre par prea slabe, acest ingredient le poate ajuta să crească în greutate.

Desigur, dacă apelăm la ajutorul acestui truc ingenios, este foarte important să nu exagerăm! Dacă cumva oferim găinilor noastre prea multă drojdie, este posibil ca acestea să înceapă să se confrunte cu diaree, inflamații ale încheieturilor, cât și cu un comportament mai agresiv, ce poate include canibalism.

Astfel, trebuie să avem grijă ca drojdia să nu depășească 6% din dieta găinilor noastre, pentru ca acestea să nu înceapă să se confrunte cu diverse efecte negative.

image
image
image
image
image
image
Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia jpg
IMG 2641 jpg
Băile Herculane Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (1) JPG
1 cuplu cu pusculita 1680613060 jpg jpeg
Dunărea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (1) JPG
elevi romani scoala spania unsplash jpg
lidl jpg
mancare de tip fast food jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net