De ce să torni făină peste sol? Trucul ingenios folosit de grădinarii iscusiți pentru dublarea recoltei de anul viitor

Românii care au norocul de a locui la curte știu, cu siguranță, cât de mult efort este necesar pentru a avea o grădină frumoasă și sănătoasă. Însă, indiferent cât de obosiți am fi la finalul zilei, puține lucruri ne pot aduce o satisfacție mai mare decât să știm că, atunci când gătim, majoritatea ingredientelor vin de pe propriul nostru teren. Ei bine, există un „truc” ingenios pe care grădinarii iscusiți îl folosesc după ce recoltează roșiile, pentru a reface sănătatea solului!

Făina poate ajuta solul în care au fost plantate roșiile / foto: Freepik
Făina poate ajuta solul în care au fost plantate roșiile / foto: Freepik

Dacă vă numărați printre românii care au norocul de a sta la curte, știți, cu siguranță, cât de mult efort este necesar pentru a avea o grădină frumoasă și sănătoasă. Însă, indiferent cât de multă muncă depunem ,și cât obosiți am fi la finalul zilei, puține lucruri ne pot aduce o satisfacție mai mare decât faptul că, atunci când gătim, majoritatea ingredientelor vin de pe propriul nostru teren. Ei bine, există un „truc” ingenios pe care grădinarii iscusiți îl folosesc după ce recoltează roșiile, pentru a reface sănătatea solului!

Mai precis, aceștia împrăștie făină pe sol! Însă, aici nu este vorba despre acea făină pe care o compărăm de pe rafturile magazinelor, ci făină de dolomită! Se pare că acest banal ingredient poate asigura o recoltă dublă, anul viitor! Dacă folosiți făina de dolomită, solul va redeveni fertil foarte rapid, iar efectul acestui îngrășământ este comparabil cu utilizarea unei cantități enorme de materie organică.

Făina de dolomită, îngrășământul incredibil pentru grădina voastră

Deși poate părea o cultură banală, roșiile consumă extrem de mult din componentele utile ale solului, care îi și oferă fertilitatea. Iar după acele câteva luni în care roșiile vor trage resurse din sol, grădina voastră va avea nevoie disperată de un îngrășământ, pentru a-și reveni. Ei bine, se pare că făina de dolomită este o opțiune extrem de bună!

Aceasta are un conținut ridicat de zinc, fosfor, cât și alți nutrienți importanți pentru sănătatea solului. Îngrășământul poate fi aplicat pe sol atât după recoltă, cât și în timp ce mai rămân roșii pe tulpină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net