De la milionar, la vânzător ambulant! Chinezul Tang Jian vinde cârnați pe stradă

Se spune că cei de sus cad cel mai jos! La fel este și cazul lui Tang Jian (52 de ani), un fost milionar chinez care a ajuns în sapă de lemn. Acesta vinde cârnați la grătar, la un stand de mâncare stradală, pentru a-și plăti datoriile de milioane de dolari.

Tang Jian vinde cârnați pe grătar (foto captură video)
Tang Jian vinde cârnați pe grătar (foto captură video)

Tang Jian a fost un om de afaceri de succes

Citește și: S-a aflat cine e românul care a luat 1,7 milioane de euro cu un bilet la loto, de 18,5 lei

Nu cu mult timp în urmă, Tang Jian era considerat unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din provincia Zhejiang. Fostul milionar din orașul Hangzhou a deținut în trecut un lanț de restaurante și a adunat o avere considerabilă, relatează publicația Oddity Central. Însă, în 2005, Tang a decis să investească o mare parte din banii săi într-o industrie complet nouă, iar lucrurile au luat o întorsătură urâtă.

Iată și: Nepoata unui miliardar, Eliza Fletcher, a fost găsită moartă! Fusese răpită în timp ce se afla la jogging

Când a început să bage milioane în noua sa afacere de inginerie peisagistică, Tang Jian era convins că va avea succes și, pur și simplu, nu a ascultat pe nimeni care i-a spus contrariul. Chiar dacă proiectul pierdea bani, a continuat să investească în el, iar când și-a dat seama în sfârșit de greșeala sa, era deja prea târziu. Chiar și după ce și-a vândut toate restaurantele, casele și mașinile, Tang a rămas cu datorii și a fost nevoit să declare faliment. Dar, în loc să dispere pentru că e nevoit să ramburseze 6,4 milioane de dolari, el a decis să se întoarcă la rădăcini. Acum, lucrează din greu pentru a plăti fiecare bănuț pe care îl datorează, prin vânzarea de cârnați.

Află și: Ion Țiriac s-a lăudat cu investiția sa de 30 de milioane de euro din București

«Toți avem greutăți»

Tang Jian nu a avut bani pentru a deschide un nou restaurant, așa că s-a mulțumit cu un stand de mâncare stradală pe care îl operează singur. Bărbatul vinde cârnați la grătar și este încrezător că umila întreprindere îl va ajuta să-și plătească datoria.

Iată și: Fosta parteneră a lui Elon Musk, despre miliardar: «Trăiește în sărăcie. Aveam o gaură în saltea»

Povestea lui de viață i-a impresionat pe chinezi, care i-au apreciat rezistența și viziunea pozitivă. „Ne naștem fără nimic. De ce să-ți fie frică să o iei de la capăt? Trebuie să continuăm să învățăm să înfruntăm dificultățile cu calm și să mergem înainte cu curaj. Toți avem greutăți, trebuie să trăim cu ele”, a spus Tang, într-un interviu recent.

Povestea lui Jian și un videoclip cu el și taraba sa cârnați au devenit virale pe Youtube, luna aceasta, inspirându-i pe mulți să-și găsească puterea în fața adversității. La urma urmei, dacă un fost milionar îngropat în datorii este optimist, înseamnă că există speranță pentru oricine.

Te-ar putea interesa și: Aici se găsesc tone de aur! Zona din România de unde poti pleca miliardar

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg