Psihiatrul Gabriel Diaconu, derapaj grav în cazul de dopaj al Simonei Halep: «Ce adunătură de jigodii»

Ultima actualizare:

Cazul de dopaj al Simonei Halep a provocat o mulțime de reacții în mediul online, unii români exprimându-și o oarecare mulțumire față de această situație nefericită prin care trece tenismena. Psihiatrul Gabriel Diaconu a fost revoltat de atitudinea ostilă a maselor și a reacționat împotriva acestora cu un limbaj suburban, în loc să analizeze situația din perspectiva unui specialist. 

Psihiatrul Gabriel Diaconu, derapaj grav în cazul de dopaj al Simonei Halep
Psihiatrul Gabriel Diaconu, derapaj grav în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep a anunțat recent pe contul personal de Instagram că a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat, fapt care a generat o furtună de emoții printre cetățenii obișnuiți, dar și persoane publice sau din lumea sportului.

Citește și: Biochimistul din staff-ul lui David Popovici, despre dopajul Simonei Halep!: «Ăsta e nenorocitul...!»

Mulți dintre cei care au apreciat ani la rând evoluția Simonei Halep și s-au simțit mândri de sportiva care a pus tenisul românesc pe harta celor mai mari competiții din lume s-au întors brusc împotriva ei și au criticat cu o satisfacție greu de înțeles. 

Psihiatrul Gabriel Diaconu și-a exprimat și el părerea cu privire la reacția ostilă a maselor, însă în loc să facă lumină asupra acestui fenomen din perspectiva sa de specialist, medicul a utilizat un limbaj jignitor și disprețuitor la adresa oamenilor. 

Declarația psihiatrului este una destul de gravă, întrucât e vorba de un medic a cărui menire este să analizeze comportamentele și să ofere o explicație empatică și în același timp obiectivă și profesionistă. 

Redăm mai jos derapajul medicului psihiatru Gabriel Diaconu, așa cum apare în postarea de pe contul personal de Facebook. 

"Reai ai dracu să fii, ți-o îngheța și ție într-o zi norocul, că prea te-ai sumețit. Suntem un popor bolnav de multe boli. Lasă că mulți sunt amărâți. Dar sunt încă și mai mulți atinși de lepra bășcăliei, de buba neagră a urii și-a disprețului. Oameni care nu-și adună rahatul de prin curte, care scuipă coji de semințe pe străzi și care se bat pe burtă (la propriu) la glume proaste ajung să țîțîie amarnic la gândul că uite bă, și noi credeam de ea că-i altfel...

Nu-și dă mai nimeni seama că singura șansă a unei țări, dar cu adevărat singura, e respectul pentru oamenii care ajung deschizători de drumuri. Până la Halep, cât înțelegeau românii din tenis? Jale, deloc, nimic. Vedeai vreunul să-și organizeze timpul liber sau viața intimă împrejurul ideii? Nu. A venit Halep, a avut succes, țop și țopârlanii noștri. Hai, frate, că e de-a noastră, e româncă, să se vadă acum că nu suntem noi proștii Europei. Voi? Voi ați fost, sunteți și-o să rămâneți proștii Europei.

Ditamai indignarea când vine vorba de locul României sub soare, pumni bătuți în piept că prea ne-au oropsit, prea își bat joc de noi. N-avem noi nevoie să-și bată nimeni joc de noi, oricum o facem singuri, cu eleganță și talent.

E un moment foarte greu pentru cariera Simonei Halep. Doar ea știe ce e în sufletul ei, ce s-a întâmplat, cum o să rezolve, sau dacă va contesta acuzația că s-a dopat. Chiar dacă a făcut-o, și indiferent cum se va termina ancheta, firesc ar fi să-i rămânem aproape. Și să-i mulțumim pentru generozitatea pe care a arătat-o față de România. Pentru că ne-a ridicat, acolo unde alții nu fac decât să ne coboare, în fața ochilor planetei. Pentru că a inspirat o generație. Pentru că, indiferent unde a fost, a vorbit frumos de țara ei, de oamenii acestei țări. Care astăzi, prin voci și vuvuzele, nu fac altceva decât să se descalifice.

Există un test simplu pe care l-aș propune oricui se gândește să ofere o opinie legată de Simona Halep: mai întâi urcă, pe scări, până la ultimul etaj al hotelului Intercontinental din București. Și, dacă mai ai suflu când ajungi (dacă ajungi), vorbește. Dacă nu, taci. Că mâncatul de aripioare picante nu e sport olimpic” a scris Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, pe Facebook. 

Simona Halep anunțase inițial că se retrage din tenis în 2022

Simona Halep a anunțat pe contul de Instagram că a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat, în ultimul turneu de Grand Slam al anului. Sportiva a declarat că nu se va lăsa până când adevărul nu va ieși la iveală. 

Halep anunțase inițial că în anul 2022 nu va mai reveni pe teren din cauza unor accidentări de pe urma cărora are nevoie de o perioadă de recuperare. Sportiva încheiase anul cu 39 de victorii și 11 înfrângeri și se afla în clasamentul mondial pe locul 9. 

«A fost o perioadă foarte grea, pentru că mereu am pus presiune pe mine, iar faptul că am lângă mine cel mai bun antrenor aduce și mai mare presiune. Toate astea au culminat cu atacul de panică pe care l-am suferit la Paris. Am simțit că Roland Garros este turneul în care trebuie să joc foarte bine, având în vedere munca pe care o depusesem. Însă nu am reușit să gestionez presiunea și am clacat.

Apoi, am vorbit cu Patrick și i-am spus că am nevoie să mă relaxez, că nu pot evolua cu toată presiunea pe care am pus-o pe mine. I-am cerut să aibă răbdare cu mine șase luni, în care să nu aibă așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și mi-a arătat susținere totală.», declara la acel moment Simona. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net