Un oraș a decis să extermine veverițele! Motivul pentru care animalele urmează să fie eutanasiate

O decizie surpinzătoare a fost luată de către autoritățile unui oraș din Japonia. Veverițele non-native urmează să fie exterminate, deoarece sunt un pericol pentru clădirile istorice ale orașului, cât și pentru altarele din lemn.

Orașul din Japonia va eutanasia veverițele
Orașul din Japonia va eutanasia veverițele

Potrivit celor de la Independent, veverițele non-native din orașul japonez Kamakura provoacă daune ecosistemului local, iar autoritățile au decis să aloce suma adițională de 48.000 de dolari, pentru a scăpa de problema veverițelor.

În mod precis, autoritățile locale din Kamakura au hotărât să ofere cetățenilor cuști, iar, pe lângă această măsură, de-a lungul orașului au mai fost puse afișe prin care se cere oamenilor să nu hrănească veverițele și să angajeze oameni specializați pentru sacrificarea acestora. Animalele care au pus în alertă autoritățile japoneze din Kamakura sunt cunosute, mai exact, drept veverițe formose.

Chiar și activiștii de mediu din orașul Kamakura sunt de acord cu măsura luată de autorități. Aceștia sunt de acord că speciile invazive, cum sunt aceste veverițe, sunt o amenințare serioasă pentru biodiversitatea Japoniei, așa că susțin încercarea autorităților de a scăpa de aceste animale.

Un oraș din Japonia vrea să scape de veverițe

Se pare că, la acest moment, nu mai puțin de 150 de specii invazive de plante și animale există de-a lungul Japoniei, iar Ministerul Mediului se referă la aceste specii drept invadatori extratereștri. Încercarea autorităților din orașul Kamakura de a controla populația veverițelor nu este prima de acest gen.

În anul 2000 a mai existat o astfel de încercare, iar 69 dintre acestea au fost eutanasiate. Însă, proiectul a avut efectul opus, iar în 2018, veverițele înregistrau o populație record în Kamakura, de 1.571.

Se pare că populația de veverițe din acest oraș japonez crește într-un ritm extrem de rapid, iar oficialii locali au catalogat situația drept una anormală. Mai multe afișe au apărut prin oraș, care avertizează oamenii despre daunele provocate de către această specie. Un oficial din oraș a mărturisit că prezenșa veverițelor a devenit o problemă reală pentru mulți oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net