Decizie de ultim moment pentru compania Johnson&Johnson. De ce și-a închis linia de producție

#Coronavirus
Ultima actualizare:

În ciuda nevoii la nivel global a vaccinului împotriva virusului Sars-Cov-2, compania Johnson & Johnson și-a închis tacit fabrica.

vaccin johnson and johnson jpeg

Chiar dacă oprirea este una temporară, nevoia de vaccin împotriva bolii Covid-19 se resimte în toate țările, mai ales în țările din Africa și din Europa de Est. Cât despre închiderea fabricii companiei Johnson & Johnson, aceasta își va relua producția de-abia după câteva luni. 

Compania farmaceutică și-a oprit, temporar, producția de vaccin din orașul olandez Leiden, iar această uzină se așteaptă să-și reia activitatea după câteva luni. Totuși, New York Times nu a reușit să afle dacă oprirea fabricii din Leiden a avut un impact asupra aprovizionării cu vaccin anti-Covid, din cauza stocurilor pe care compania le deține. 

De ce s-a oprit fabrica din Leiden a Johnson & Johnson?

Totuși, oprirea fabricii ar putea afecta, în câteva luni, aprovizionarea cu vaccinul Johnson & Johnson împotriva virusului Sars-Cov-2, fiind echivalentul câtorva milioane de doze de vaccin. În același timp, mai multe facilități au fost deschise pentru a produce vaccinul, dar acestea fie nu sunt încă în funcțiune, fie nu au primit toate aprobările de reglementare a producției în condiții de siguranță.

Oprirea fabricii din Leiden a generat foarte multe îngrijorări, deoarece aceasta ar putea afecta capacitatea companiei de a-și îndeplini angajamentele privind vaccinurile dedicate țărilor în curs de dezvoltare. 

„Nu este momentul să schimbați liniile de producție a nimic, când viețile oamenilor din lumea în curs de dezvoltare atârnă în balanță”, a spus dr. Ayoade Alakija, direct adjunct al programului de livrare a vaccinurilor al Uniunii Africane.

Jake Sargent, un purtător de cuvânt al companiei Johnson & Johnson, a declarat prin intermediul unui e-mail că compania s-a „concentrat să se asigure că vaccinul nostru este disponibil acolo unde oamenii au nevoie” și că rețeaua sa globală de producție „lucrează zi și noapte” pentru a ajuta la combaterea pandemiei cu virusul Sars-Cov-2.

De asemenea, acesta a transmis că compania farmaceutică deține câteva milioane de doze în inventarul său, acestea fiind pregătite să rezolve necesitățile persoanelor din Uniunea Africană.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net