O fetiţă de 6 luni din Neamț, resuscitată de medici după ce s-a înecat cu lapte

Un bebeluș de doar 6 luni a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu lapte. Mama acestuia a alertat autoritățile când și-a văzut copilul că nu mai respiră. 

Medicii de pe ambulanță au resuscitat fetița mai bine de o oră
Medicii de pe ambulanță au resuscitat fetița mai bine de o oră

O tragedie era cât pe ce să se pettreacă în comuna nemțeană Dumbrava Roșie. O fetiță a fost găsită de mama ei fără suflare, la ceva timp după ce-i dăduse să mănânce.   

Când au ajuns la fața locului, medicii au găsit fetița stop cardiorespirator. Au început manevrele de resuscitare și abia după o oră inima copilei a început să bată din nou. Au reușit să o salveze!  

Fetița a fost dusă inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, apoi transferată cu un elicopter la Iași, la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Aici a fost internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, fiind ventilată mecanic, în stare extrem de gravă, cu un prognostic rezervat. Unul dintre plămâni nu-i mai funcționează deloc, iar medicii ieșeni fac toate eforturile pentru a-i salva viaţa. 

Fetița s-a înecat cu lapte 

Medicii cred că fetiţa s-a înecat cu lapte, pe care l-ar fi aspirat în plămâni. Mama copilei a povestit cum i-a dat să mănânce cum făcea în mod obișnuit, apoi a lăsat copilul să doarmă liniștit. Ulterior, când a intrat din nou în cameră, a văzut că acesta nu mai respira și erau semne că vomitase.  

Medicii pediatri recomandă ca, imediat după ingestia de lapte, copilul să fie ţinut în poziţie verticală pentru a-l ajuta să elimine aerul pe care îl înghite involuntar în timpul hrănirii şi să fie bătut uşor pe spate. Dacă nu elimină acest aer, există riscul ca, atunci când intră în poziţie culcată, să verse, iar dacă este ţinut pe spate, în poziţie culcată, există riscul să aspire laptele în plămân şi să se sufoce, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net