Care este vârsta ideală până la care ar trebui să devii mamă. Ce spun specialiștii

Într-o societate în continuă schimbare, unde femeile explorează o gamă tot mai variată de opțiuni de viață și cariere, dilema privind momentul potrivit pentru a deveni mamă capătă o semnificație tot mai profundă în conștiința femeilor moderne. În acest context, experții în fertilitate devin ghizii esențiali, aducând în prim-plan o perspectivă crucială asupra importanței luării unei decizii informate și conștiente în ceea ce privește maternitatea. Acest articol vorbește despre această temă sensibilă și oferă informații esențiale pentru femeile care navighează prin complexitatea alegerilor legate de momentul potrivit pentru a îmbrățișa rolul de mamă într-o epocă marcată de schimbări sociale și profesionale rapide.

Femeile ar trebui să-și întemeieze o familie până la vârsta de 35 de ani. Foto: ahiva.
Femeile ar trebui să-și întemeieze o familie până la vârsta de 35 de ani. Foto: ahiva.

Ceasul biologic

Cercetătorii de la Newcastle University susțin că femeile ar trebui să-și întemeieze o familie până la vârsta de 35 de ani pentru a evita riscurile asociate cu scăderea semnificativă a fertilității după această perioadă. Profesoara Mary Herbert, biologist, punctează că „Cel mai important mesaj pentru femei e să facă copii înainte ca ceasul să bată ora 12“. Îngrijorarea față de riscurile asociate amânării maternității este evidențiată și de specialistul care afirmă că s-ar îngrijora dacă fiica sa nu ar avea un copil până la 35 de ani.

Fertilitatea și complicațiile posibile

La vârsta de 35 de ani, fertilitatea feminină intră într-o perioadă de scădere semnificativă. Această reducere a șanselor de concepție poate afecta posibilitățile unui cuplu de a avea un copil. Mai mult, sarcina la o vârstă mai înaintată poate aduce complicații suplimentare, precum avorturile spontane mai frecvente sau nașterea prematură și subponderală, scriu cei de la 123mama.

Carieră versus maternitate, o dilemă modernă

Cu creșterea importanței carierei în viața femeilor, apare și dilema dintre job și maternitate. Specialiștii atrag atenția că, viața profesională nu ar trebui să fie un pretext pentru amânarea maternității, subliniind că luarea deciziei în cunoștință de cauză este esențială pentru evitarea riscurilor asociate cu vârsta.

Fiecare femeie se confruntă cu această decizie în mod personal, ținând cont de contextul vieții sale și alegând momentul care i se potrivește cel mai bine. Importanța unei decizii informate devine evidentă într-o lume în continuă schimbare, unde conștientizarea asupra riscurilor și beneficiilor poate ghida parcursul către maternitate într-un mod sănătos și responsabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net