Ce măsuri se vor lua în contextul epidemiei de rujeolă din țara noastră. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

O epidemie de rujeolă a fost oficial declarată în România, semnalând o creștere alarmantă a numărului de cazuri. În acest context, Ministerul Sănătății a luat măsuri imediate pentru a limita răspândirea bolii și pentru a proteja populația, cu accent pe vaccinarea copiilor și recuperarea vaccinării celor neimunizați.

Rujeolă. Foto: arhiva.
Rujeolă. Foto: arhiva.

Măsuri de urgență anunțate de către Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății, în urma unui număr crescând de cazuri de rujeolă, a emis oficial declarația de "epidemie de rujeolă la nivel național". Aceasta indică o urgență în gestionarea și controlul bolii pentru a evita o răspândire mai largă și pentru a proteja categoriile vulnerabile ale populației. Pentru a face față epidemiei, au fost stabilite mai multe măsuri de urgență:

Vaccinarea Copiilor cu "Doza 0"

Copiii cu vârste între 9 și 11 luni vor primi o doză suplimentară de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), denumită "doza 0". Aceasta nu va fi contabilizată în schema normală de vaccinare, având ca scop protejarea celor mai vulnerabili.

Recuperarea vaccinării pentru grupurile de vârstă specifice

Copiii cu vârste între 1 și 4 ani care nu au fost vaccinați conform programului național vor beneficia de recuperarea vaccinării.

De asemenea, se va urmări recuperarea vaccinării pentru copiii cu vârste între 5 și 14 ani care nu au primit ambele doze de vaccin ROR.

Rolul părinților în lupta împotriva rujeolei

Părinții joacă un rol crucial în combaterea epidemiei. Este esențial ca aceștia să coopereze cu medicii de familie pentru a asigura vaccinarea copiilor eligibili. Medicii de familie vor identifica copiii care necesită vaccinare, informând părinții cu privire la importanța imunizării și urgența acestui proces. Înregistrarea vaccinurilor în Registrul electronic național de vaccinări și raportarea oricăror reacții adverse sunt etape critice pentru monitorizarea și gestionarea eficientă a campaniei de vaccinare.

Recomandări pentru cei care au avut rujeolă 

Pentru cei care au trecut deja prin rujeolă și nu au fost vaccinați, Ministerul Sănătății recomandă administrarea unei doze suplimentare de vaccin ROR, pentru a oferi protecție împotriva rubeolei și oreionului, la aproximativ o lună după vindecare.

Epidemia de rujeolă solicită o acțiune promptă și cooperarea tuturor părților implicate pentru a proteja sănătatea publică și pentru a stopa răspândirea bolii. Este esențial ca populația să răspundă pozitiv la apelul la vaccinare și să se implice activ în această luptă împotriva epidemiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net