Ciorbă de porc sau de vită? Mihaela Bilic ne spune care este mai sănătoasă

Ciorbele fac parte din mâncărurile preferate și cele mai consumate ale românilor, indiferent din ce sunt făcute. Cele mai întâlnite sunt cele de porc și de vită, iar Mihaela Bilic ne spune care sunt mai potrivite. 

Mihaela Bilic
Mihaela Bilic

„Întrebarea zilei” la care Mihaela Bilic a răspuns este următoarea: Ciorbă de porc sau de vită? Ei bine, din explicațiile specialistului, recomandată este ciorba de porc, din mai multe motive: se gătește mult mai repede, conține mai puține grăsimi și este mult mai gustoasă. 

Ciorba de porc, recomandată de Mihaela Bilic 

Mihaela Bilic și-a obișnuit prietenii virtuali cu diverse recomandări, sfaturi sau informații oferite, care au legătură cu sănătatea noastră. Recent, aceasta a vorbit despre beneficiile ciorbelor. 

„Întrebarea zilei: De porc sau de vită?

De porc, pentru că fierbe mai repede, carnea e mai fragedă și mai gustoasă… iar dacă folosim piept de porc cu os și cartilagii, este și o sursă de colagen.

De porc, pentru că grăsimea are mai puțini acizi grași saturați, cu impact negativ asupra nivelului de colesterol și trigliceride din sânge”, explică Mihaela Bilic, în cadrul unei postări pe social media.

Ciorbă de porc și de vită - Foto: Instagram
Ciorbă de porc și de vită - Foto: Instagram

Beneficiile borșului și zemei de varză murată 

De asemenea, medicul nutriționist a recomandat acrirea ciorbelor cu borș sau zeamă de varză, datorită proprietăților probioticelor pe care le conțin. Atât borșul, cât și zeama de varză sunt obținut în urma aceluiași proces de lacto-fermentație. 

„Și dacă tot vorbim de ciorbă, musai să fie acrită cu borș sau zeamă de varză – înseamnă aport de probiotice, cu beneficii pentru digestie și imunitate! Borșul este un produs obținut prin fermentația lactică a boabelor de grâu. Iar varza murată presupune același proces de lacto-fermentație, care dă naștere unui aliment plin de bacterii benefice.

După ce a numărat cu atenție, cunoscutul dr. Joseph Mercola a spus că <<Într-o porție de 200 g de varză murată avem 10 trilioane de bacterii>>, adică tot atâtea cât într-o cutie întreagă de pilule probiotice!

Biodisponibilitatea și eficiența alimentelor fermentate o depășesc pe cea a suplimentelor probiotice! Iar ciorba slăbește, hrănește și încălzește”, a mai transmis Mihaela Bilic. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
maini reci jpg
cerumen urechi ceara shutterstock 504644287 jpg
Pensie - teapa online - frauda bancara - pensionar - telefon - card FOTO shutterstock
imber1 jpeg
apa potabila robinet jpg
Malmo jpg
tunel subacvatic norvegia cnn webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net