De ce le este greu să slăbească persoanelor de peste 40 de ani. Explicațiile specialiștilor

Ultima actualizare:

Cu toții ne dorim o siluetă cât mai frumoasă și sănătoasă, așa că facem tot posibilul pentru a ne ține kilogramele sub control. Din păcate, dacă deja am trecut de pragul de 40 de ani, poate că am observat un detaliu destul de supărător: ne este mult mai greu să slăbim!

Dieta are un rol important asupra sănătății noastre
Dieta are un rol important asupra sănătății noastre

Mai multe schimbări au loc în organismul nostru odată ce trecem de vârsta de 40 de ani, iar una dintre consecințele acestora este faptul că ne va fi mai dificil să dăm jos kilogramele în plus. Acest lucru se datorează și încetinirii metabolismului, dar și pierderii masei musculare.

Cum masa musculară scade, în mod natural, de-a lungul deceniilor, numărul de calorii pe care le vom arde atunci când suntem în repaus va fi mai mic. Astfel de schimbări pot avea un efect direct asupra greutății noastre, astfel că dieta noastră va fi ceva mai dificilă.

De ce este mai greu să slăbim după vârsta de 40 de ani

Mai mult decât atât, atunci când vine vorba despre femei, există riscul creșterii în greutate, din cauza schimbărilor hormonale ce au loc în corp odată cu perimenipauza, cât și menopauza

În plus, la bărbați, nivelul de testosteron scade, lucru ce poate afecta atât metabolismul, cât și compoziția corporală. Estrogenul, de asemenea, scade de-a lungul timpului, acest hormon afectând distribuția grăsimii corporale. Din această cauză, putem să observăm că ne confruntăm cu mai multă grăsime pe abdomen.

Cum ne putem menține o greutate ideală

De asemenea, odată cu scăderea masei musculare, aceasta poate fi înlocuită de grăsime. După cum ne putem imagina, acest lucru afectează modul în care organismul nostru stochează grăsimea.

Dacă ne dorim să rămânem la o greutate ideală și după 40 de ani, este important să avem o dietă echilibrată, bogată în nutrienți. De asemenea, este ideal să reducem consumul de zaharuri adăugate, iar printre alimentele recomandate se numără carnea de pește, de pui, tofu, cereale integrale, dar și diverse preparate ce ne vor ajuta la digestie.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina Maria de Roumanie si Nicolae al Romaniei la Iacob Foundation   Instagram (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
comunicare pixabay jpg
bar james bond the 007 jpg
image png
printesa theodora grecia matthew kumar nunta gettyimages jpg
centrala jpeg
vin rosu jpg
image png
BeFunky collage (34) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net