Efectele nebănuite ale gustărilor târzii. La ce riscuri ne expunem fără să știm

Mulți dintre noi au fost în situația de a trece pe lângă frigider seara târziu, iar tentația de a lua o gustare a fost mult prea puternică pentru a o depăși. Însă, deși ne putem gândi că acea banală gustare pe care am servit-o este complet inofensivă, realitatea stă cu totul altfel. Deși poate părea greu de crezut, pot exista consecințe serioase asupra sănătății noastre, mai ales dacă gustarea târzie devine un obicei în rutina noastră.

Deși poate părea inofensivă, o gustare târzie are consecințe serioase / foto: Pexels
Deși poate părea inofensivă, o gustare târzie are consecințe serioase / foto: Pexels

Probabil că cei mai mulți dintre noi pot spune că ni s-a întâmplat să fim în situația de a trece seara târziu pe lângă frigider și să fim loviți de tentația de a lua o gustare. Poate că nu am mâncat bine de-a lungul zilei, așa că ne este foame, ori poate că simpla poftă este prea puternică, ori, doar ne plictisim, ori mâncăm din cauza stresului, deja nici nu mai contează! Caloriile și efectele asupra sănătății vor fi aceleași, indiferent de justificație. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, simpla gustare târzie poate avea efecte nebănuite asupra sănătății.

Se pare că un studiu efectuat în anul 2020 a arătat că gustările târzii pot cauza discomfort gastrointestinal în timp ce dormim, cum ar fi indigestia, arsuri la stomac, cât și reflux gastric. Iar dacă vă gândiți că un simplu baton de ciocolată nu are ce rău să vă facă, ei bine, vă înșelați! Se pare că zahărul consumat înainte de culcare poate să dea peste cap tiparul somnului, iar dacă ajungeți să vă treziți noaptea, aparent fără motiv, motivul pot fi dulciurile consumate târziu.

Indigestie și insomnie, printre probleme provocate de către gustările târzii

Desigur, pe lângă aceste probleme, există și consecința la care, probabil, ne gândim cu toții: creșterea în greutate. Mai ales atunci când motivul pentru care luați o gustare târzie este plictiseala, este posibil ca nivelul caloriilor consumate de-a lungul zilei să depășească cantitatea optimă, așa că, în timp, vă veți îngrășa.

Așa că, dacă vă simțiți răpuși de foame, puteți apela la gustări ușoare, precum un iaurt, ori biscuiți din cereale integrale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net