Greșeala pe care o facem atunci când ne spălăm pe dinți. Ne provoacă o respirație urât mirositoare

Cu toții știm deja cât de importantă este igiena orală. Însă, ne-am găsit vreodată în situația în care respirația noastră tot miroase neplăcut, în ciuda faptului că ne spălăm pe dinți de două ori pe zi? Ei bine, potrivit unui renumit medic stomatolog, problema are o cauză cu totul neașteptată!

Cum putem scăpa de respirația urât mirositoare
Cum putem scăpa de respirația urât mirositoare

Potrivit celor de la adevarul.ro, medicul stomatolog dr. Daz Singh, din Liverpool, spune că nu trebuie să neglijăm obrajii, atunci când ne spălăm pe dinți! Potrivit acestuia, neglijarea anumitor părți ale gurii duc la respirația neplăcută, cât și la diferite probleme de sănătate!

„Spălatul pe dinți este o parte crucială a menținerii unei bune igiene orale și este important să luați în considerare și limba și partea interioară a obrajilor în rutina de îngrijire orală”, a spus medicul stomatolog, potrivit sursei.

„Limba și obrajii pot găzdui un număr semnificativ de bacterii, bucăți de alimente și celule moarte. Neglijarea acestor zone poate permite bacteriilor să se dezvolte, contribuind la respirația urât mirositoare, formarea plăcii bacteriene și alte probleme de sănătate orală. Cele mai multe cazuri de respirație urât mirositoare, cunoscută sub numele de halitoză sunt cauzate de bacteriile din gură, în special de pe limbă”, a mai explicat acesta.

De ce avem o respirație neplăcută chiar dacă ne spălăm pe dinți

„Periajul sau curățarea limbii ajută la îndepărtarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute. Placa bacteriană, o peliculă lipicioasă de bacterii, se poate acumula pe suprafețele dinților, pe limbă și pe partea interioară a obrajilor”, a declarat medicul, conform sursei.

Medicul stomatolog a spus periajul regulat este crucial pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, iar, mai mult decât atât, împiedică formarea tartrului.

„Periajul regulat ajută la îndepărtarea acestei plăci bacteriene, prevenind formarea tartrului, care poate duce la boli ale gingiilor și carii. Neglijarea părții interioare a obrajilor în timpul periajului ar putea duce la acumularea plăcii de-a lungul gingiei. Acest lucru poate contribui la inflamarea gingiilor și, în timp, poate duce la afecțiuni mai grave, cum ar fi gingivita sau parodontoza”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net