Greșeala pe care o facem atunci când ne spălăm pe dinți. Ne provoacă o respirație urât mirositoare

Cu toții știm deja cât de importantă este igiena orală. Însă, ne-am găsit vreodată în situația în care respirația noastră tot miroase neplăcut, în ciuda faptului că ne spălăm pe dinți de două ori pe zi? Ei bine, potrivit unui renumit medic stomatolog, problema are o cauză cu totul neașteptată!

Cum putem scăpa de respirația urât mirositoare
Cum putem scăpa de respirația urât mirositoare

Potrivit celor de la adevarul.ro, medicul stomatolog dr. Daz Singh, din Liverpool, spune că nu trebuie să neglijăm obrajii, atunci când ne spălăm pe dinți! Potrivit acestuia, neglijarea anumitor părți ale gurii duc la respirația neplăcută, cât și la diferite probleme de sănătate!

„Spălatul pe dinți este o parte crucială a menținerii unei bune igiene orale și este important să luați în considerare și limba și partea interioară a obrajilor în rutina de îngrijire orală”, a spus medicul stomatolog, potrivit sursei.

„Limba și obrajii pot găzdui un număr semnificativ de bacterii, bucăți de alimente și celule moarte. Neglijarea acestor zone poate permite bacteriilor să se dezvolte, contribuind la respirația urât mirositoare, formarea plăcii bacteriene și alte probleme de sănătate orală. Cele mai multe cazuri de respirație urât mirositoare, cunoscută sub numele de halitoză sunt cauzate de bacteriile din gură, în special de pe limbă”, a mai explicat acesta.

De ce avem o respirație neplăcută chiar dacă ne spălăm pe dinți

„Periajul sau curățarea limbii ajută la îndepărtarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute. Placa bacteriană, o peliculă lipicioasă de bacterii, se poate acumula pe suprafețele dinților, pe limbă și pe partea interioară a obrajilor”, a declarat medicul, conform sursei.

Medicul stomatolog a spus periajul regulat este crucial pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, iar, mai mult decât atât, împiedică formarea tartrului.

„Periajul regulat ajută la îndepărtarea acestei plăci bacteriene, prevenind formarea tartrului, care poate duce la boli ale gingiilor și carii. Neglijarea părții interioare a obrajilor în timpul periajului ar putea duce la acumularea plăcii de-a lungul gingiei. Acest lucru poate contribui la inflamarea gingiilor și, în timp, poate duce la afecțiuni mai grave, cum ar fi gingivita sau parodontoza”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net