Medicul Virgiliu Stroescu demontează mitul despre vinul roșu: „Alcoolul, sub orice formă, e toxic!"

Miturile despre beneficiile anumitor obiceiuri alimentare sau băuturi circulă de mult timp în societatea noastră. Printre acestea, vinul roșu a fost adesea considerat benefic pentru sănătate, în special pentru curățarea vaselor de sânge. Cu toate acestea, medicul Virgiliu Stroescu vine cu o perspectivă diferită, demontând acest mit și subliniind toxicitatea alcoolului în orice formă.

Vin roșu. Foto: arhiva.
Vin roșu. Foto: arhiva.

„Alcoolul, sub orice formă, e toxic!"

Potrivit doctorului Stroescu, ideea că vinul roșu ar avea efecte benefice pentru sănătate este o dezinformare. El atrage atenția că alcoolul este toxic, indiferent de forma sa sau cantitatea consumată. Chiar și în regiunile mediteraneene, unde consumul de struguri și vin este mai ridicat, reducerea bolilor cardiovasculare nu se datorează alcoolului, ci mai degrabă dietei și stilului de viață sănătos.

„Alcoolul, sub orice formă, e toxic! Acum, popoarele care sunt mediteraneene și care consumă foarte mulți struguri și vin, având o dietă mai specială, la ei au scăzut bolile cardiovasculare, dar nu din cauza alcoolului, ci din cauza dietei și a regimului lor inteligent de viață. Alcoolul sub orice formă nu face bine și a fost un mit" a subliniat medicul.

Medicul spune că alcolul nu are niciun beneficiu pentru organism

Doctorul Stroescu a evidențiat că alcoolul nu are niciun beneficiu pentru organism, indiferent de circumstanțe. Chiar și în cazul dietei vegetariene, în care se poate consuma puțin vin roșu, prezența alcoolului poate fi dăunătoare pentru celulele organismului uman.

"Așa că alcoolul nu are cum să facă bine, e toxic!", a concluzionat medicul Virgiliu Stroescu, punând accent pe necesitatea de a privi cu scepticism miturile legate de beneficiile unor obiceiuri alimentare sau de consum de băuturi alcoolice. În locul acestora, el promovează un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și pe evitarea substanțelor toxice pentru organism.

De asemenea, medicul a atacat și un alt obicei răspândit, consumul de cafea dimineața. El a comparat această practică cu biciuirea organismului, explicând că, deși cafeaua poate oferi o senzație de energie pe moment, aceasta își epuizează rapid rezervele de energie, lăsând consumatorul obosit și lipsit de apetit după scurt timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
de niro trump jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net