O afecțiune comună are efecte secundare terifiante. Medicii spun că te poate îmbătrâni cu 3 ani

Nu există așa ceva precum o problemă de sănătate inofensivă. Indiferent cât de banală ar părea, atunci când observați că organismul vostru deviază de la normal, în orice fel, este important să mergeți la medic, pentru o părere avizată. Deoarece, după cum veți vedea, există unele consecințe surprinzător de grave la care vă puteți expune dacă ignorați problema! De exemplu, știați că simpla constipație gărbește îmbătrânirea?

Constipația poate grăbi îmbătrânirea creierului
Constipația poate grăbi îmbătrânirea creierului

Este foarte important să înțelegem faptul că nu există așa ceva precum o problemă de sănătate inofensivă. Chiar dacă unele lucruri par banale, atunci când observați că organismul vostru deviază, câtuși de puțin, de la normal, este important să cereți părerea unui doctor. Altfel, vă puteți expune la probleme de sănătate la care nici nu v-ați gândi vreodată! De altfel, cine și-ar fi imaginat că simpla constipație grăbește îmbătrânirea?

Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, constipația cronică, adică scaunul la 3, sau chiar mai multe zile, duce la un risc cu 73% mai ridicat de declin cognitiv subiectiv. De asemenea, constipația cronică a fost legată și de inflamații și tulburări psihice, precum depresia și anxietatea.  

Constipația cronică afectează funcțiile creierului

Studiile care au condus la aceste concluzii sunt extrem de bine efectuate, având mai mult de 112.000 participanți. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, specialiștii au observat faptul că funcțiile cognitive ale persoanelor constipate erau extrem de degradate, practic, cu 3 ani în plus de îmbătrânire cognitivă. Dacă vă întrebați, când spunem funcții cognitive, ne referim la memorie, abilitate de învățare, ori de a rezolva probleme.

Dacă doriți să evitați instalarea constipației cronice, specialiștii ne recomandă o serie de opțiuni. De exemplu, este necesar să mărim cantitatea de fibre din legume, fructe, nuci, ori cereale, din dieta noastră zilnică. Ideal ar fi ca fibrele pe care le consumăm în fiecare zi să ajungă cam la 25 de grame. De asemenea, un alt rol important în stimularea scaunului îl are hidratarea suficientă, cât și exercițiile fizice efectuate de-a lungul unei săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net