O băutură populară ne poate afecta dantura! „Poate eroda smalțul dinților”

Este una dintre cele mai banale și populare băuturi din întreaga lume, însă un medic stomatolog ne avertizează că ne poate provoca probleme serioase, dacă nu suntem atenți! Apa cu lămâie, pe care cu toții o bem ocazional, poate avea unele efecte negative asupra danturii noastre, dintr-un motiv la care nu mulți ne-am gândi!

Apa cu lămâie ne poate afecta dantura / foto: Shutterstock
Apa cu lămâie ne poate afecta dantura / foto: Shutterstock

Este o băutură răcoritoare, pe care o putem pregăti în numai câteva minute. La prima vedere, pare extrem de sănătoasă, însă un medic stomatolog ne spune că, cel puțin atunci când vine vorba despre starea danturii noastre, simpla limonadă nu este chiar atât de inofensivă precum credem! Chirurgul de la Dentum, dr. Andrej Bozic, ne spune că problema se datorează nivelului ridicat de aciditate al acestei băuturi! Mai precis, aceasta are un pH de aproximativ 2.

„Această aciditate poate eroda smalțul dinților, care este stratul exterior dur și protector”, explică dr. Bozic, potrivit adevarul.ro. Iar potrivit acestuia, o posibilă consecință a consumului acestei băuturi poate fi o sensibilitate crescută.

„Oamenii se confruntă adesea cu o sensibilitate crescută la alimentele și băuturile calde și reci atunci când smalțul lor este distrus”, explică acesta. În plus, riscăm să ne confruntăm cu mai multe carii! „Cu mai puțină protecție, dinții sunt mai predispuși la carii”, explică doctorul.

Băutura care ne poate strica dantura

Desigur, aceste afecte adverse pot depinde și de canitatea de apă cu lămâie pe care o consumăm, ne mai explică medicul stomatolog.

„Frecvența și durata expunerii sunt factori cheie în ceea ce privește deteriorarea smalțului. Să bei apă cu lămâie pe tot parcursul zilei sau să o lași să zăbovească în gură poate amplifica daunele”, ne spune acesta.

Doctorul ne mai sfătuiește să nu ne spălăm pe dinți imediat după ce consumăm această băutură. „Evitați periajul imediat după ce ați băut apă cu lămâie; așteptați cel puțin 30 de minute pentru ca smalțul să se refacă. Luați în considerare alternative mai puțin acide, cum ar fi castravetele sau apa cu infuzie de mentă, care sunt răcoritoare și mai blânde pentru dinți”, spune doctorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Facebook Cover Page 1200x568 png
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
rusalii jpg
mario iorgulescu jpg
Ion Vianu, la Conferințele Teatrului Național jpeg
examen jpg
canicula 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net