Obiceiuri simple ale oamenilor sănătoși. Cum să îți îmbunătățești calitatea vieții

Ultima actualizare:

 „Ziua bună de dimineață se cunoaște”, iar ăsta este adevărul! Oamenii sănătoși, „mindful”, au grijă să practice o serie de obiceiuri imediat cum se trezesc, aspect care le influențează în sens pozitiv tot restul zilei. Astfel, vei avea mintea și corpul pregătite pentru orice situație neplăcută care s-ar putea ivi pe parcursul zilei.

2 meditatie jpg jpeg

Mulți dintre noi încercăm să dormim mult și să ne trezim cât mai târziu cu putință, dar pierzi timp prețios și, la final, ajungi să pui mai multă presiune pe mintea și pe corpul tău, pentru că pare că nu ai timp suficient pe parcursul zilei. Dacă te culci mai devreme și te trezești mai devreme, chiar și cu doar câteva minute, în fiecare zi, vei da timp suficient minții tale să se decongestioneze și vei vedea totul dintr-o perspectivă mai relaxată și rațională.

S-ar putea să îți placă și: Problemele de sănătate care apar pe timp de caniculă. Cine sunt cei mai vulnerabili

În principiu, atunci când dormi e ca și când ai stinge calculatorul, după o zi de muncă- același lucru se întâmplă și cu organismul și mintea ta. E foarte ușor să te deshidratezi pe parcursul serii, așa că e recomandat să bei un pahar cu apă imediat ce te trezești, mai ales că ajută și la îmbunătățirea fluxului digestiv, pe parcursul întregii zile.

Evită tehnologia, meditează și fii recunoscător- reguli de aur!

Este tentant să iei telefonul imediat ce te-ai trezit, pentru a verifica rețelele sociale, dar încearcă să stai de parte de orice dispozitiv timp de o oră. În schimb, gândește-te la un lucru pentru care ești recunoscător, doar unul, în fiecare zi. Mesajele pe care le primim dimineața sau pe parcursul nopții au tendința de a ne altera starea de spirit, dar dacă găsești un motiv de bucurie atunci așa-ți va fi întreaga zi.

Citește și: Surpriză pentru români! Consumul moderat de bere poate reduce riscul de demență

Dacă dormi cu draperiile trase, încearcă să lași lumina naturală să pătrundă în încăpere îmediat ce te-ai trezit, chiar dacă nu e soare. Simțurile tale se vor trezi astfel. Deschide un geam sau, dacă stai la curte/ ai terasă, ieși afară și respiră adânc pentru câteva secunde. Mănâncă apoi un mic dejun sănătos, fără zahăr și multe grăsimi. Există alternative light foarte ușor de preparat, spune „adio!” cerealelor cu lapte.

Renunță la ziua de ieri, nu te concentra asupra alegerilor din trecut și nici nu te gândi prea mult la deciziile luate până în acest moment. Încearcă, în schimb, să îți planifici restul zilei și să incluzi în program și momente de respiro, în care să-ți poți trage sufletul. Când ziua se apropie de final, bucură-ți sufletul și stimulează-ți mintea cu activități precum cititul, pictatul sau ascultând muzică. Starea ta generală se va schimba radical!

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net