Trucul genial care ne ajută să mâncăm mai puțin. Ce ne sfătuiește Mihaela Bilic să facem

Cu toții ne dorim un fizic de invidiat, așa că încercăm să mâncăm cât mai puțin posibil. Din păcate, de multe ori foamea ne lovește în forță, așa că suntem nevoiți să luăm o gustare, în ciuda dietei pe care încercăm să o respectăm. Difericire, medicul Mihaela Bilic ne oferă un truc care ne poate ajuta să mâncăm mai puțin!

Trebuie să mestecăm cât mai atent / foto: Shutterstock
Trebuie să mestecăm cât mai atent / foto: Shutterstock

Dacă ne numărăm printre cei care încearcă să mănânce cât mai repede posibil, se pare că facem o greșeală! Medicul Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook cât de important este să mestecăm cât mai atent și pe îndelete!

„Digestia începe în gură…

…Și ăsta este motivul pentru care înțelepții budiști ne sfătuiesc să mestecăm până și apa! Rolul masticației este multiplu: reduce dimensiunea bucăților de mâncare ca să putem să le înghițim, umidifiază și înmoaie alimentele, fragmentează fibrele și facilitează acțiunea salivei, care are rol în digestia glucidelor.

Doar la gândul mâncării, înainte de a introduce prima îmbucătură în gură, glandele salivare încep să secrete salivă. Există 2 tipuri de salivă: cea produsă în partea anterioară a gurii, cu rol de umidificare a alimentelor și cea produsă în fundul gurii, mai vâscoasă, destinată lubrifierii pasajului spre esofag.”, explică medicul Mihaela Bilic, în postarea de pe Facebook.

Totul trebuie mestecat cu atenție

„Saliva conține enzime numite amilaze care declanșează digestia chimică a glucidelor încă din cavitatea bucală. Lanțurile lungi de amidon din pâine, paste făinoase, cartofi sau orez încep să fie fragmentate în molecule mai mici de glucoză.

Această primă etapă a digestiei, care se realizează în gură, este esențială și indispensabilă- să mesteci de 20-30 de ori fiecare înghițitură de mâncare este cel mai bun obicei pentru o digestie corectă.

În plus, mestecatul îndelungat este un element care ne protejează de lăcomie- nu doar digestia e ajutată, ci și senzația de sațietate, care se instalează mai rapid. “Pierdeți timp” mestecând, veți constata cu surprindere că vă săturați cu mai puțină mâncare!”, ne explică Mihaela Bilic, în postarea sa de pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net