David Popovici se luptă pentru o nouă medalie la Roma! Când are loc competiția

David Popovici, campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, evoluează luni pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma, în proba de 200 de m liber. 

image
David Popovici luptă pentru o nouă medalie

Finala probei de 200 de m liber va avea locul în cursul serii de luni, 15 august și va fi transmisă în direct de către postul de televiziune TVR 1. David Popovici s-a calificat în finala cu cel mai bun timp și va încerca să își treacă o nouă medalie în palmares.

El va putea fi urmarit în finala probei de 200 m liber masculin  care va avea loc luni seară, de la ora 19:06, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Citește și: Produsele iubite de români, dar ocolite de David Popovici 

David Popovici a obţinut deja o medalie de aur la Roma, în proba de 100 m liber, în care a stabilit şi recordul mondial, cu timpul de 46.86.

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație 

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100. Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100. La doar 17 ani, David Popovici a reușit să intre în istorie prin performanța sa. Luni, 20 iunie, David obținuse medalia de aur și în proba de 200 de metri liber.     

În toată istoria acestei competiții, doar un singur om a mai reușit să câștige probele de 100 de metri și de 200 de metri ale aceleiași ediții. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru la campionatul desfășurat la Belgrad în anul 1973.

Vezi și: Tot ce nu știai despre David Popovici! Cinci secrete ale adolescentului

După ce a uimit o lume întreagă prin performanțele de la Campionatul Mondial, David Popovici a avut un discurs plin de modestia și a subliniat că speră că a reușit să îi facă mândri pe toți românii. Sportivul a fost premiat de către Ministerul Sportului cu un cec în valoare de 200.000 de euro. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub larisa iordache png
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Alina Parnescu face carieră în muzica populară FOTO Arhivă personală A.P.
Haaland jpeg
image
image
image
image
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg