David Popovici se luptă pentru o nouă medalie la Roma! Când are loc competiția

David Popovici, campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, evoluează luni pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma, în proba de 200 de m liber. 

David Popovici luptă pentru o nouă medalie
David Popovici luptă pentru o nouă medalie

Finala probei de 200 de m liber va avea locul în cursul serii de luni, 15 august și va fi transmisă în direct de către postul de televiziune TVR 1. David Popovici s-a calificat în finala cu cel mai bun timp și va încerca să își treacă o nouă medalie în palmares.

El va putea fi urmarit în finala probei de 200 m liber masculin  care va avea loc luni seară, de la ora 19:06, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Citește și: Produsele iubite de români, dar ocolite de David Popovici 

David Popovici a obţinut deja o medalie de aur la Roma, în proba de 100 m liber, în care a stabilit şi recordul mondial, cu timpul de 46.86.

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație 

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100. Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100. La doar 17 ani, David Popovici a reușit să intre în istorie prin performanța sa. Luni, 20 iunie, David obținuse medalia de aur și în proba de 200 de metri liber.     

În toată istoria acestei competiții, doar un singur om a mai reușit să câștige probele de 100 de metri și de 200 de metri ale aceleiași ediții. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru la campionatul desfășurat la Belgrad în anul 1973.

Vezi și: Tot ce nu știai despre David Popovici! Cinci secrete ale adolescentului

După ce a uimit o lume întreagă prin performanțele de la Campionatul Mondial, David Popovici a avut un discurs plin de modestia și a subliniat că speră că a reușit să îi facă mândri pe toți românii. Sportivul a fost premiat de către Ministerul Sportului cu un cec în valoare de 200.000 de euro. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net