Cei mai spectaculoși brazi de Crăciun! Dețin recorduri mondiale, iar turiștii se înghesuie să îi vadă

Poate că nu sunt exact așa cum vă imaginați să arate niște brazi obișnuiți de Crăciun, însă cu siguranță sunt cei mai interesanți. Oameni din toate colțurile lumii bat zeci de mii de kilometri doar pentru a-i admira, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bradul format din lumini, instalat în Gubbio, poate fi văzut de la 50 km distanță
Bradul format din lumini, instalat în Gubbio, poate fi văzut de la 50 km distanță

Foto: Shuttestock

Citește și: Ce culori se poartă anul acesta la brazi. Nuanțele care sunt în tendințe de Crăciun

Bradul din orașul italian Gubbio are 750 m

Orașul medieval Gubbio din regiunea italiană Umbria se laudă cu un brad de Crăciun uriaș, considerat a fi cel mai mare din lume. El este format din peste 700 de lumini întinse pe 750 de metri înălțime, amplasate pe partea laterală a Muntelui Ingino. „Rădăcinile” pomului de Crăciun se întind pe lângă zidurile antice, iar steaua sa ajunge la bazilica sfântului patron al orașului, Ubaldo, în vârful muntelui care are aproximativ 900 de metri înălțime.

Iată și: La ce preț ajunge bradul de Crăciun în 2022? Unde sunt cei mai ieftini pomi

Nu există nimic mai frumos decât să stai sub stele și să-l privești cum se aprinde încet la apus, susțin turiștii. Luminile sale au fost aprinse pentru prima oară în anul 1981, iar în 1991 bradul a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mare pom de Crăciun din lume. Pentru aprinderea sa, sunt necesare 1.350 de prize, potrivit autorităților italiene. Impresionantul brad se poate vedea de la 50 de km distanță.

În 2011, luminile au fost aprinse de la distanță de Papa Benedict al XVI-lea folosind o tabletă. Papa a vorbit prin intermediul unei transmisiuni video cu oamenii din Gubbio, din apartamentul său papal din Vatican.

În 2013, Don Francesco Soddu, directorul CARITAS italian a condus ceremonia de iluminare. Acesta a fost un tribut adus contribuției voluntarilor din situații de urgență, în comunitățile italiene. În 2014, luminile au fost aprinse de la distanță de Papa Francisc folosind o tabletă.

Află și: Tradiția pomului de Crăciun din Buzău: bradul este donat de o familie din oraș

Pomul de Crăciun din Lisabona are 76 de m

Bradul este amplasat în capitala Portugaliei (foto: Shutterstock)
Bradul este amplasat în capitala Portugaliei (foto: Shutterstock)

Capitala Portugaliei, Lisabona,  găzduiește un brad de Crăciun artificial ridicat anual, din 2004 încoace , care este considerat „King Kong-ul”  pomilor de Crăciun. În 2005, acesta a intrat în Cartea Recordurilor, fiind numit cel mai înalt brad artificial de Crăciun din Europa. Înălțimea copacului variază în fiecare an.

Cel mai înalt a fost în 2007, când a atins 76 de metri. Acesta este făcut din lemn și ornat cu bucăți de material care imită crenguțele de brad. El poate fi admirat de turiști în parcul Eduard al VII-lea, acolo unde a fost mutat în urmă cu patru ani.

Te-ar putea interesa șiCât te costă să împodobești bradul, în 2022. Prețurile sunt mult mai piperate decât anul trecut

Bradul din Sri Lanka a costat 80.000 de dolari

Lângă Brad, se află un Moș Crăciun de 6 metri (foto Wikipedia)
Lângă Brad, se află un Moș Crăciun de 6 metri (foto Wikipedia)

„Împăratul” brazilor artificiali de Crăciun din Asia a fost încoronat în 2016, în Sri Lanka. A fost construit pe Galle Face Green, în Colombo, are 72,1 m înălțime și a costat 80.000 de dolari. Arborele a intrat și el în Cartea Recordurilor în acel an.

Citește și: Bradul de Crăciun este tentant pentru pisica ta? Uite cum îl protejezi de felină!

A fost realizat de 150 de angajați ai Ministerului Porturilor și Transporturilor din Sri Lanka și decorat cu aproximativ un milion de conuri de pin natural, vopsite în culorile auriu, verde, roșu și argintiu. Inițial, copacul a fost planificat să aibă 100 de metri înălțime, dar a fost redus din cauza întârzierilor în construcție. Un Moș Crăciun de 6 metri înălțime cu o sanie a fost plasat lângă copac.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net