Un copil de 9 ani a găsit o monedă rară în timp ce se juca! Are o vechime de 1.800 de ani

Ultima actualizare:

Nu de puține ori au fost dățile când unele dintre cele mai importante evenimente din viața noastră s-au întâmplat complet accidental. Iar un copil de numai 9 ani, din Germania, tocmai a trăit un moment de care își va amintit tot restul vieții! Acesta, complet accidental, a făcut o descoperire monumentală, în timp ce se juca! Este vorba despre o monedă romană veche de 1.800 de ani!

Moneda are o vechime de 1.800 de ani
Moneda are o vechime de 1.800 de ani

Poate că am mai auzit despre anumite momente de cotitură din viața cuiva, ori despre diverse descoperiri care au schimbat cursul omenirii, care s-au întâmplat complet accidental! Poate că persoana implicată în aceste momente nici măcar nu și-ar fi dorit, în mod special, să i se întâmple așa ceva, însă soarta are planurile ei, iar multă lume a fost pusă în fața unor clipe speciale, în mod aleatoriu. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, un asemenea moment important a fost trăit de către un copil în vârstă de doar 9 ani, din Germania.

Acesta era la un after-school în landul-ul Bremen, iar în timp ce se juca, tânărul a făcut o descoperire de proporții! Este vorba despre o monedă romană extrem de rară, veche de 1.800 de ani! Se pare că dinarul de argint ar data din perioada 161-180 e. n., din timpul domniei împăratului Marcus Aurelius.

O monedă romană de 1.800 de ani, descoperită din întâmplare

Moneda, se pare, a fost descoperită vara trecută, iar în această săptămână a fost prezentată oficial, la o conferință de presă la care a participat și tânărul descoperitor, pe numele său, Bjarne.

Se pare că în întreaga regiune Bremen ar mai fi fost descoperite doar 2 asemenea monede, iar această zonă ar fi fost în afara granițelor Imperiului Roman. Conform informațiilor, se pare că moneda romană ar urma să fie expusă la Muzeul de Artă şi Istorie Culturală din Bremen. Se presupune că dinarul roman ar fi ajuns în Bremen prin intermediul unui mercenar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net