Sănătate
Pagina 20
Fructul care are mai multă vitamina C decât o lămâie sau o portocală. Crește la noi în țară, iar românii îl adoră
Cu siguranță că deja știm cu toții cât de importantă este vitamina C pentru sănătatea noastră. Iar dacă vrem să ne asigurăm nivelul optim de vitamina C în organism, o modalitate care ni se sugerează mereu este să consumăm portocale, ori lămâi.
Cât de periculos este să vapezi. Bolile la care te expui
Deși se consideră că vapatul ar putea fi o alternativă mai sigură decât țigările clasice, care conțin tutun, studiile recente au asociat utilizarea țigărilor electronice cu un risc crescut de boli pulmonare, astm, deteriorarea vaselor de sânge și afecțiuni cardiace, în special la cei cu afecțiuni de
Avertisment din partea medicilor nutriționiști. Care este alimentul care ne «ruginește» și ne îmbătrânește de la interior
Este un aliment pe care îl consumăm în fiecare zi, însă puțini dintre noi știu cât de periculos poate fi, cu adevărat.
Semnele consumului excesiv de proteine
Deși proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, un consum excesiv poate duce la probleme digestive, stres asupra rinichilor și creșterea riscului de afecțiuni cronice.
Cât de multă apă trebuie să bem zilnic. Medicul Vlad Ciurea recomandă 2 litri, însă Mihaela Bilic îl contrazice
Nutriționistul Mihaela Bilic a adus în atenția publicului o perspectivă nouă asupra consumului de apă, contrazicând ideea că trebuie să bem un anumit număr de litri de apă în fiecare zi.
O boală gravă poate fi depistată cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone! Metoda inedită descoperită de specialiști
O simplă aplicație pentru smartphone ar putea deveni instrumentală în detectarea timpurie a unei boli extrem de grave.
Ce este microbiomul și cum ne ajută să ne prelungim viața cât mai mult. Alimentele care ne scot din starea depresivă
Mâncarea poate fi o sursă mult mai amplă de probleme decât se credea anterior. Oamenii de știință care investighează bacteriile și microbii din corpul nostru sugerează că dezechilibrele alimentare pot avea consecințe semnificative.
Metoda prin care cancerul poate fi descoperit mult mai devreme! Medicii pot depista boala cu ani înainte de apariția simptomelor
Progresele medicale ar putea face mult mai ușoară depistarea timpurie a cancerului. Un grup de cercetători de la Cambridge încearcă să depisteze modificări în celule ce pot indica apariția, la un moment dat, a cancerului.
Planta care plânge primăvara. "Lacrimile" ei te scapă de 100 de boli
Specialiștii susțin că există o plantă care plânge primăvara, iar lacrimile sale conțin un adevărat elixir pentru sănătate. Acest fenomen, numit „plânsul” viei, reprezintă o etapă esențială din ciclul biologic anual al plantei și marchează momentul de trezire din faza de repaus și intrarea în vegeta
Lista completă a bolilor pentru care poți să ieși la pensie pe caz de boală. Care sunt condițiile
Persoanele care suferă de o anumită boală se pot pensiona mai repede chiar dacă nu au îndeplinit vârsta standard de pensionare. Există o listă a afecțiunilor pentru care poate fi realizat acest lucru.
Boala rară, confundată cu schizofrenie, care îi face pe pacienți să vadă fețe „demonice”
Imaginați-vă că ați vedea toate chipurile oamenilor ca niște demoni. Ar fi de nesuportat, nu-i așa? Ei bine, sunt persoane care se confruntă cu așa ceva. Acești oameni suferă de o afecțiune rară cunoscută sub numele de prosopometamorfopsie (PMO).
4 obiecte din locuință pe care trebuie să le schimbi neapărat ca să te păstrezi sănătos
Locuința noastră ar trebui să fie sanctuarul nostru personal, un loc unde ne simțim în siguranță și protejați. Cu toate acestea, există uneori obiecte din locuință care, din nefericire, pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre.
Ce spune doctorul Vlad Ciurea despre trecerea la ora de vară: „Avem un ceas biologic”
În acest weekend, țara noastră va trece la ora de vară, iar faimosul doctor Vlad Ciurea a explicat care sunt, mai precis, consecințele acestui eveniment asupra creierului nostru.
Ce este radioterapia stereotaxică. Dr. Cristina Iftode: „În anumite situații, poate înlocui și o intervenție chirurgicală”
În ultimii ani, tratamentul oncologic prin radioterapie s-a dezvoltat, iar evoluţia tehnologică face posibilă şi radioterapia stereotaxică, prin care pacientul beneficiază de mai puţine şedinţe de iradiere, dar la o intensitate mai mare. Decontată acum de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pri
Metoda genială prin care putem adormi mai repede. Ce trebuie să facem
Știm cu toții cât de important este somnul pentru starea noastră de sănătate.
Cum arată farfuria perfectă pentru o alimentație sănătoasă în viziunea nutriționistului Mihaela Bilic
Mihaela Bilic, una dintre cele mai respectate figuri în domeniul nutriției din România, a dezvăluit recent informații cruciale despre modul în care ar trebui să arate farfuria ideală pentru cei ce doresc să adopte un stil de viață sănătos.
Riscurile imense ale consumului de pâine mucegăită. Expert: „Aşa apar cancerele!”
Alimentația reprezintă o parte vitală a vieții noastre, dar puțini dintre noi considerăm că unele dintre alimentele noastre preferate ar putea ascunde un pericol pentru sănătatea noastră. Alexandru Cîrîc, directorul Institutului Național de Cercetări Alimentare (ICA), a atras atenția asupra unui asp
De ce suntem atât de atrași de zahăr. Cât este de nociv acest aliment
În lupta împotriva tentațiilor dulci, antrenorul de fitness Lorenzo Abbiuso împărtășește o viziune încurajatoare și inspirațională despre cum putem renunța la zahăr și cum această schimbare poate aduce transformări semnificative în viața noastră.
Afecțiunea silențioasă care poate duce la moarte. Numărul deceselor cauzate de această boală a crescut alarmant
Boala hepatică este una dintre acele afecțiuni silențioase care pot pune în pericol viețile oamenilor fără ca aceștia să își dea seama.
Boală care afectează 130.000 de români. Este răspândită la toate categoriile de vârstă
Stilul de viață agitat, stresul cotidian, alimentația nesănătoasă și lipsa odihnei adecvate sunt doar câteva dintre factorii care contribuie la deteriorarea stării de sănătate a multor oameni. Însă în spatele acestei realități zilnice se ascunde o afecțiune cu impact adesea subestimat: epilepsia.
Renumitul medic Irinel Popescu, după ce Kate Middleton a anunțat că este bolnavă: „Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer"
Știrea că Prințesa de Wales, Kate Middleton, se confruntă cu o luptă grea împotriva cancerului a șocat o lume întreagă.
Cum te ajută leacurile din nalbă. Planta care tratează numeroase afecțiuni
Cu un conţinut ridicat de substanţe mucilaginoase, care îi conferă proprietăţi emoliente şi antiinflamatorii, nalba poate fi folosită pentru diferite afecţiuni, printre care ulcerul sau bronşita. Acţionează ca agent antiinflamator, descongestionant şi expectorant.
Descoperire revoluționară în lupta împotriva celei mai letale boli infecțioase din lume. Testul de sânge care ar putea salva milioane de vieți
Tuberculoza (TB sau TBC) rămâne una dintre cele mai letale boli infecțioase din lume, cauzând moartea a peste un milion de oameni în fiecare an.
Descoperirea îngrijorătoare a specialiștilor! Oamenilor le este tot mai greu să digere fructe și legume
Un nou studiu arată faptul că viața la oraș vine cu un efect secundar neobișnuit și destul de îngrijorător. Din cauza lipsei de fibre din dieta noastră, organismul își poate pierde, în timp, capacitatea de a digera fructe și legume.
Fenomenul care îngrijorează medicii: Tot mai mulți tineri mor subit. Ce se întâmplă în organismul lor
Un fenomen îngrijorător a atras atenția medicilor, care se străduiesc din răsputeri să înțeleagă mai bine cauzele care conduc la această situație tragică. Mai precis, este vorba despre sindromul morții subite, pe care specialiștii încearcă să îl înțeleagă cât mai repede.
Vrei să trăiești mai mult? Ține dieta ikariană! Ce nu trebuie să-ți lipsească din farfurie
Ikaria este o micuță insulă grecească de o frumusețe rară, din Marea Egee. Acest loc este atât de apreciat pe plan internațional, încât se află printre cele cinci „Zone Albastre” desemnate pe glob. Însă, Ikaria mai fascinează și printr-un detaliu cu totul neașteptat.
Descoperirea îngrijorătoare făcută de cercetătorii chinezi! Statul prea mult la calculator poate duce la disfuncție erectilă
O descoperire îngrijorătoare a fost făcută de o echip de cercetători din China. Aceștia au aflat că bărbații care petrec mai mult de o oră și 10 minute la calculator (ori laptop) în fiecare zi poate crește riscul de disfuncție erectilă.
Afecțiunea de care suferă tot mai multe femei. „Ţin diete stricte și nu consumă suficientă carne, suficiente ouă, legume"
Una din trei românce suferă de această afecțiune, iar multe dintre femei nici măcar nu își dau seama cât de gravă este situația în care se află. Este vorba despre lipsa de fier din organism.
Semne care prevestesc depresia
Depresia poate avea un impact profund asupra calității vieții unei persoane. Aceasta afectează relațiile interpersonale, performanța școlară sau profesională, starea generală de sănătate și chiar capacitatea de a simți entuziasm față de activitățile de zi cu zi.