Beneficiile nebănuite ale fructului pomelo! Este foarte bun și pentru digestie

Ultima actualizare:

Cu siguranță că deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că dieta este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. Iar fructele sunt, fără doar și poate, recomandate de către toți medicii și specialiștii, atunci când vrem să mâncăm sănătos. Însă, un fruct extrem de delicios și util este adesea ignorat de către români: pomelo!

Pomelo este un fruct ignorat de mulți români
Pomelo este un fruct ignorat de mulți români

Deja știm cu toții că indiferent de cât timp petrecem la sala de sport, sau cât de grijulii suntem să urmăm indicațiile medicilor, dacă nu avem grijă la ce ne punem în farfurie, aceste eforturi nu ne vor ajuta prea mult! Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, pomelo este un fruct extrem de benefic, însă nu mulți români știu chiar cât de util este acesta!

Mai precis, pomelo, fruct ce face parte din categoria citricelor, conține, desigur, o cantitate considerabilă de vitamina C. Dar, pe lângă aceasta, în pomelo vom mai găsi și alte vitamine extrem de utile pentru sănătatea noastră, precum vitamina A, B1, B2, cât și B12. În plus, un pomelo ne va mai aduce și potasiu, fibre, cât și magneziu.

Pomelo este extrem de util pentru dieta noastră

Un detaliu pe care îl putem găsi interesant este acela că pomelo este un fruct înrudit cu grepfrutul, însă are un gust mai dulce, iar coaja acestuia este de culoare verde, ori galben. Un pomelo conține 600% din doza zilnică de vitamina C și poate stimula activitatea celuleor albe. Pe scurt, pomelo ne poate ajuta sistemul imunitar să fie mai eficient.

De asemenea, acest fruct este foarte util dacă vrem să reglăm diferite probleme digestive pe care le avem. Un pomelo ne poate aduce 25% din doza zilnică recomandată de fibre, iar cu ajutorul lor putem scăpa de probleme precum constipația, ori diareea.

În plus, un pomelo conține doar foarte puține calorii, așa că este alegerea perfectă și pentru cei dintre noi care doresc să dea jos kilogramele în plus!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net