Bolile periculoase la care suntem expuși vara. Medicii vin cu sfaturi pentru sănătate

Cum vara își intră tot mai puternic în drepturi, mulți dintre noi pot să nu dea atenția cuvenită sănătății, crezând că sezonul virozelor este deja depășit. Însă, potrivit medicilor, realitatea stă cu totul altfel, iar o categorie însemnată de boli infecțioase ne poate afecta de-a lungul verii. Este vorba despre enteroviroze, boli ce ne pot afecta sistemul digestiv. Află alături de Click! despre ce este vorba!

O mulțime de boli încep să își facă apariția pe timpul verii
O mulțime de boli încep să își facă apariția pe timpul verii

Cum vara își intră tot mai puternic în drepturi, iar temperaturile sunt din ce în ce mai plăcute, mulți dintre noi putem răsufla ușurați, crezând că sezonul virozelor a fost depășit. Însă, dacă nu rămânem vigilenți în privința sănătății noastre, o altă categorie de boli infecțioase ne poate da peste cap toate planurile de vacanță! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, este vorba despre enteroviroze, despre care medicii ne avertizează că ne vor afecta sistemul digestiv!

Deși, după cum poate deja știm, sezonul rece este unul în care domină virozele respiratorii, în cel cald, enterovirozele devin amenințarea cea mai comună. Potrivit prof. Dr. Carmen Dorobăț, medic specialist infecționist din cadrul Spitalului „Sf. Parascheva”, din Iași, enterovirozele se transmit pe cale digestivă. Printre simptomele provocate de către aceste infecții se numără diaree, dureri abdominale, dureri de cap, cât și lipsa poftei de mâncare, ori, în unele cazuri, chiar și vărsături.

Cum ne putem proteja sănătatea pe timpul verii

Dacă vă întrebați cum puteți evita aceste infecții pentru a rămâne sănătoși de-a lungul verii, ei bine, medicii vin cu mai multe sfaturi! Porivit acestora, rolul cel mai important în protejarea organismului nostru îl are igiena! Fructele și legumele nespălate pot fi o sursă de enteroviroze, la fel precum scăldatul în locuri neigienice.

Pe lângă aceste infecții digestive, un alt pericol la care trebuie să avem grijă de-a lungul verii sunt căpușele. După cum deja știm, mușcătura acestora ne poate infecta cu temuta boală Lyme, iar medicii recomandă înlăturarea cât mai rapidă a acestei insecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net