Ce efecte are stresul asupra greutății noastre? „Schimbă și alimentele pe care vrem să le mâncăm”

Din păcate, niciunul dintre noi nu poate evita stresul, însă dacă este lăsat să ne domine viața, el ne poate provoca probleme grave de sănătate. Iar una dintre acestea ține de greutatea pe care o vom avea.

Stresul ne poate influența greutatea
Stresul ne poate influența greutatea

Printre problemele de sănătate care pot fi provocate de stres se numără și depresia, tulburările cognitive, cât și problemele digestive. Iar chiar și greutatea noastră poate fi efectată, dacă lăsăm stresul să preia controlul asupra vieții noastre. Iar specialiștii spun că și alimentele pe care le dorim pot fi schimbate, din cauza stresului.

„Stresul cronic poate face ravagii în ceea ce privește sănătatea, contribuind la creșterea în greutate și la creșterea glicemiei. Stresul ne afectează, de asemenea, capacitatea de a gestiona poftele alimentare”, a explicat autoarea cărții „The Everything Easy Pre-Diabetes Cookbook”, Lauren Harris-Pincus, potrivit adevarul.ro.

Din păcate, stresul poate duce la o creștere a apetitului, iar, în cele din urmă, la supraalimentație.

Stresul ne poate influența greutatea

„Stresul poate juca un rol în creșterea greutății în mai multe feluri. Nivelurile ridicate de stres cresc cortizolul, care modifică ritmul în care organismul descompune anumiți macronutrienți, ceea ce duce la o creștere a apetitului și la supraalimentație”, a explicat dieticianul Lauren Twigge.

În condiții de stres, corpul nostru va elibera un hormon numit cortizol, iar un nivel ridicat al acestuia poate provoca nenumărate probleme pentru organismul nostru.

„Substanțele chimice de stres, cum ar fi cortizolul, pot declanșa creșterea în greutate prin intensificarea senzației de foame, stocarea grăsimilor, rezistența la insulină și pierderea de masă musculară”, explică Lauren Harris-Pincus.

Din păcate, stresul nu doar că ne poate crește apetitul, dar poate influența chiar și alimentele de care ne este poftă! Studiile au arătat faptul că 33% dintre americani consumă alimente nesănătoase din cauza stresului ridicat.

„Cercetările arată că stresul ridicat nu numai că influențează întreaga cantitate de alimente pe care o consumăm, dar schimbă și alimentele pe care vrem să le mâncăm. Cortizolul ne împinge adesea preferințele gustative către alimente foarte gustoase, care sunt adesea bogate în calorii, zahăr și grăsimi”, mai explică dieticianul Lauren Twigge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net