Fructul scump din supermarket care ne ține organismul sănătos. Foarte foarte puțini români îl consumă

Cu siguranță că deja nu este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că dieta are un rol crucial, atunci când vrem să ne păstrăm atât silueta, dar și starea bună de sănătate! Ei bine, atunci când vine vorba despre fructe perfecte pentru o dietă sănătoasă, există și unele ceva mai rare, cărora mulți dintre noi nu le dăm mare atenție, dar care sunt o adevărată comoară pentru organismul nostru!

Pitaya poate avea efecte benefice pentru sănătate / foto: Pexels
Pitaya poate avea efecte benefice pentru sănătate / foto: Pexels

Mai mult ca sigur, în acest punct, nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că dieta are un rol crucial, atunci când vrem să ne păstrăm atât silueta, dar și o stare bună de sănătate!

Ei bine, atunci când vine vorba despre fructe perfecte pentru o dietă sănătoasă, cu toții știm că cele „faimoase”, precum merele și portocalele, sunt recomandate de către toată lumea. Însă, există și unele ceva mai rare, cărora mulți dintre noi nu le dăm mare atenție, dar care sunt o adevărată comoară pentru organismul nostru! Iar una dintre acestea este fructul dragonului!

Cunoscut și ca pitaya, acest fruct delicios vine din America Centrală și de Sud, dar acum poate fi găsit mai peste tot în lume! Pulpa acestuia este alb, sau, câteodată, roz, fiind plină de semințe mici, negre, comestibile. Ca mărime, pitaya are cam aceeași mărime precum un măr.

În România, fructul dragonului se găsește destul de rar, iar prețul unui singur fruct este destul de piperat: peste 15-17 lei/bucată. 

Avantajele fructului drgonului pentru sănătate

Printre nenumăratele avantaje pe care ni le poate oferi acest fruct delicios, unele studii indică că pitaya poate reduce riscul de diabet! El conține antioxidanți, dar și flavonoizi, extrem de utili pentru sănătatea noastră. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina C din pitaya ne ajută să avem un risc mai mic de a dezvolta unele forme de cancer, cum ar fi cel de colon, potrivit celor de la pharmeasy.in.

De asemenea, tot datorită vitaminei C, acest fruct delicios ne poate ajuta să ne îmbunătățim sistemul imunitar. Iar pe lângă aceste avantaje, pitaya ne mai ajută și la a avea o digestie mai ușoară!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net