Un nou val de Covid e gata să pună stăpânire pe Europa. Cazurile sunt în creștere

#Coronavirus

Temperaturile scăzute ar putea favoriza apariția unor noi tulpini ale Sars Cov 2, derivate din Omicron. Renunțarea la măsurile clasice de protecție și șovăiala autorităților privind campaniile de vaccinare sunt elementele care pot favoriza o răspândire și mai rapidă.

Vaccinurile adaptate noilor tulpini, anunțate în vară pentru luna octombrie

O mare necunoscută rămâne strategia de vaccinare cu dozele adaptate noilor tulpini. Atât Pfizer, dar și Moderna, au anunțat că noile vaccinuri împotriva Covid sunt gata să fie livrate, în această toamnă, încă din vara anului 2022, fiind indicată luna octombrie ca moment propice demarării noilor campanii de imunizare.

Citește și: SARS-CoV-2 lasă semne în organism. Simptomele long covid pe care nu trebuie să le ignori

Autoritățile, însă, nu par să mai dea vreun semn, mai ales în România, în timp ce statisticile arată un număr crescut al cazurilor de infectare depistate, cu ultimele tulpini ale Sars Cov 2.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat miercuri, 5 octombrie, noi statistici. În Uniunea Europeană a fost înregistrată o creștere a Covid cu 8%, în doar o săptămână, fiind confirmare 1,5 milioane de cazuri. În restul lumii, însă, cazurile de Covid sunt în scădere. 

Până la data de 4 octombrie, în Italia, spitalizările au crescut cu 32%, cazurile de Terapie Intensivă fiind cu 21% mai multe, decât în săptămâna anterioară.

Vezi și: Adina Postelnicu și fetița, probleme de sănătate

Nici Marea Britanie nu stă mai bine, fiind înregistrată o creștere totală a cazurilor Covid cu 45%! Agenția Europeană pentru Medicamente - EMA a aprobat vaccinul Pfizer, adaptat tulpinilor Omicron BA.4/5, în luna septembrie.

În România, ultima statistică anunțată de Ministerul Sănătății a fost publicată vineri, 7 octombrie. La acea dată, fuseseră confirmate 693 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, fiind raportate 3 decese.

Nu rata nici: E jale în China! S-ar putea închide Shenzen, regiunea de care e dependentă întreaga planetă!

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții, cu Covid 19, era, vineri, 7 octombrie, de 1.155 pacienți. Mai precis, cu 94 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI erau internate 112 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 112 pacienți internați la ATI, 102 erau nevaccinați.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
Anamaria Prodan
culori brazi 2022
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
pele gettyimages 841963610 jpeg
triunghiul mortii cinemagia  jpeg
brad de craciun pe masina de vanzare cumparat foto shutterstock 815989 jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg