Un nou val de Covid e gata să pună stăpânire pe Europa. Cazurile sunt în creștere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute ar putea favoriza apariția unor noi tulpini ale Sars Cov 2, derivate din Omicron. Renunțarea la măsurile clasice de protecție și șovăiala autorităților privind campaniile de vaccinare sunt elementele care pot favoriza o răspândire și mai rapidă.

Vaccinurile adaptate noilor tulpini, anunțate în vară pentru luna octombrie

O mare necunoscută rămâne strategia de vaccinare cu dozele adaptate noilor tulpini. Atât Pfizer, dar și Moderna, au anunțat că noile vaccinuri împotriva Covid sunt gata să fie livrate, în această toamnă, încă din vara anului 2022, fiind indicată luna octombrie ca moment propice demarării noilor campanii de imunizare.

Citește și: SARS-CoV-2 lasă semne în organism. Simptomele long covid pe care nu trebuie să le ignori

Autoritățile, însă, nu par să mai dea vreun semn, mai ales în România, în timp ce statisticile arată un număr crescut al cazurilor de infectare depistate, cu ultimele tulpini ale Sars Cov 2.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat miercuri, 5 octombrie, noi statistici. În Uniunea Europeană a fost înregistrată o creștere a Covid cu 8%, în doar o săptămână, fiind confirmare 1,5 milioane de cazuri. În restul lumii, însă, cazurile de Covid sunt în scădere. 

Până la data de 4 octombrie, în Italia, spitalizările au crescut cu 32%, cazurile de Terapie Intensivă fiind cu 21% mai multe, decât în săptămâna anterioară.

Vezi și: Adina Postelnicu și fetița, probleme de sănătate

Nici Marea Britanie nu stă mai bine, fiind înregistrată o creștere totală a cazurilor Covid cu 45%! Agenția Europeană pentru Medicamente - EMA a aprobat vaccinul Pfizer, adaptat tulpinilor Omicron BA.4/5, în luna septembrie.

În România, ultima statistică anunțată de Ministerul Sănătății a fost publicată vineri, 7 octombrie. La acea dată, fuseseră confirmate 693 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, fiind raportate 3 decese.

Nu rata nici: E jale în China! S-ar putea închide Shenzen, regiunea de care e dependentă întreaga planetă!

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții, cu Covid 19, era, vineri, 7 octombrie, de 1.155 pacienți. Mai precis, cu 94 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI erau internate 112 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 112 pacienți internați la ATI, 102 erau nevaccinați.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
front marte 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net