Rețete
Pagina 71

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte
Românii sunt gurmanzi şi adoră mesele îmbelşugate. Vedetele Sărbătorilor Pascale sunt fără doar şi poate ouăle înroşite, însă de cele mai multe ori ne rămân multe. Nu le arunca, pentru că ele pot fi folosite în diferite reţete delicioase. Uite câteva idei pe care să le încerci şi care sigur vor fi pe placul familiei!

Idei geniale de a decora platourile de Paște. Vezi ce „operă de artă” a făcut Diana Bart!
Dacă tot nu ne petrecem Paștele cu rudele și prietenii, măcar să ne luăm bucuria dintr-o masă cât mai drăguț aranjată. Timp avem, slavă Domnului! Puteți să vă jucați decorând platouri și, înainte de a da iama în bunătăți, nu uitați să le faceți o poză pe care să o împărtășiți virtual cu cei dragi. Sau vă puteți mândri cu ea pe rețelele sociale unde, în aceste zile, e o adevărată paradă de ouă roșii, pască și drob de miel.

Pâine de casă cu un gram de drojdie. Rețeta lui Sorin Bontea
Sorin Bontea a venit în întâmpinarea gospodinelor cu o rețetă pâine de casă, ușor de pregătit, pentru care este nevoie de doar un gram de drojdie. Într-un clip publicat pe pagina lui de Facebook, bucătarul-jurat de la Chefi la cuțite a arătat pas cu pas cum se face pâinea de casă.

Ciorbă de miel. Rețeta din Ardeal a Savetei Bogdan. Solista are un truc ca să iasă cât mai gustoasă
Gospodinele sunt în focuri, cuptoarele ard, lista de cumpărături e gata. În casele românilor au început pregătirile pentru Paşte, iar vedetele nu fac excepţie. Cei mai îndrăgiţi artişti ne-au împărtăşit câteva dintre secretele lor, cu care nu dau greş în bucătărie.

Artista de muzică populară Lavinia Goste face de Paște rețeta bunicii: caș de ouă. Iată cum se pregătește!
Artista Lavinia Goste se pregătește temeinic de Paște. Mămică de gemene, artista de muzică populară căsătorită cu Marius Zorilă, respectă cu sfințenie toate tradițiile de Paște. Astfel că nu a vopsit doar ouă, alături de fetițele sale, ci s-a pus pe treabă și va pregăti mai multe preparate delicioase de sărbatori.

Drob de miel tradițional. Rețeta lui Radu Anton Roman
Dacă sunteți pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște, rețeta de drob de miel a lui Radu Anton Roman că poate veni în ajutor. Iată de ec anume aveți nevoie și care este modul de preparare!

Rețete de Paște. Pască moldovenească de la Andreea Raicu și pască rapidă de la Mihai Constandache
Alături de drob, friptură de miel, ouă roșii și cozonaci, de pe mesele românilor de Paște nu poate lipsi pasca. Este o prăjitură delicioasă cu aluat de cozonac și brânză dulce. Se gătește ușor și termină rapid din farfurie. Iată două rețete de la vedete!

Cum faci cel mai bun cozonac. Rețete și secrete de la Nicolai Tand, Horia Vîrlan și Cătălin Scărlătescu
Ce ar fi Paştele fără aroma cozonacilor proaspăt scoşi din cuptor, care inundă casa şi persistă până târziu în noapte?! Parcă numai pentru acest miros îmbătător merită să faci şi tu, în casă.

Cea mai veche rețetă de cozonac: are 179 de ani. Încearc-o de Paște ca să ieși din tipare!
Ne pregătim să sărbătorim Paștele, ziua când de pe masa festivă nu poate lipsi cozonacul. Despre tradiționala prăjitură găsești diverse rețete în cărți de bucate sau pe Internet, dar una iese din tipare. Este cea mai veche și a fost inventată în urmă cu 179 de ani. Încearc-o de Paște ca să ieși din tipare!

Cum faci cea mai bună friptură de miel. Rețeta lui Sorin Bontea
Multe gospodine nu concep ca de pe masa de Paște să lipsească preparatele din miel, iar la loc de rezistență se află friptura. Pentru cea mai fragedă și gustoasă friptură de miel, iată câteva dintre trucurile lui Sorin Bontea.

Gogoși sau plăcinte? Rețeta lui Adrian Hădean te face să uiți de dietă. Celebrul bucătar a spus toate secretele
Ce face românul în vreme de izolare? Gătește și caută drojdie. Dacă te numeri printre fericiții care au toate ingredientele acasă, merită să încerci această rețetă 2 în 1 și să nu regreți nimic. De ce 2 în 1? Pentru că poți face fie gogoși, fie plăcintă cu brânză. Trebuie doar să "reglezi" ingredientele.

Povestea delicioaselor croissante. Când au apărut şi de ce
Croissantul este unul dintre cele mai apreciate produse de patiserie. Sunt delicioase cu sau fără ciocolată la mijloc, se topesc în gură. Povestea acestuia este lungă şi are legătură cu un război care a avut loc în urmă cu aproape 350 de ani.

Nu mai ieşiţi pentru pâine! Cum se prepară drojdia de casă, uşor şi ieftin
Nu este nevoie să ieşiţi mereu să cumpăraţi pâine. Puteţi face simplu şi ieftin acasă. Pentru drojdie în casă, sunt necesare doar câteva ingrediente.

Cremă de zahăr ars cu portocale. Rețetă rapidă de la Ela Crăciun
Ela Crăciun și-a propus să le ofere celor care vor să omoare timp în izolare o serie de rețete care mai de care mai delicioase. După ce a făcut pâinici fără drojdie, vedeta a revenit cu o rețetă de desert: cremă de zahăr ars cu portocale.

Postul Paştelui. Ghiveci călugăresc, după reţeta Sandei Marin
Celebra Sanda Marin avea în volumul “Carte de Bucate” şi reţeta de ghiveci călugăresc, potrivită pentru Postul Paştelui. Însă după ce cartea a fost retipărită, în 1954, preparatele cu referinţe religioase, cum este şi ghiveciul de post, au fost introduse de comunişti sub forma reţetelor economice.

Prăjitură de post cu bulion şi gem. A fost inventată în comunism
În comunism a fost penurie de alimente, iar cele de bază de dădeau cu raţia. Gospodinele inventau tot felul de reţete. Un exemplu este prăjitura de post cu bulion şi gem, reţeta ştiută ca prăjitura „Casnica“ de bunicile şi de mamele care făceau minuni din nimic pe vremea comunismului.

Reţeta de gogoşi fără drojdie. Rapidă, şi cu rezultate uimitoare!
Ce poate fi mai frumos decât să îţi aştepţi familia cu ceva dulce şi bun? Gogoşile sunt o idee foarte bine primită oricând. Fie că este vorba de cei mici şi pofticioşi, fie că este vorba de musafiri, aceste gogoşi se fac rapid, pentru că nu au drojdie. Iată reţeta de gogoşi fără drojdie.

Postul Paştelui. Chec de post, desert delicios fără lapte, fără ouă
Perioada de post, pentru persoanele care sunt decise să-l repecte „ca la carte”, vine cu restricţii alimentare. Uite o reţetă simplă, de chec de post, fără lapte, fără ouă, adică fără desert “de dulce”.

Rețetă de pâinici de casă fără drojdie, de la Ela Crăciun. A devenit viral!
Ela Crăciun le-a prezentat fanilor săi o rețetă simplă de pâinici de casă fără drojdie, pe care oricine o poate realiza acasă, în doar 45 de minute, nemaifiind astfel nevoiți să cumpere din magazine în această perioadă de izolare.

Reţete speciale pentru cuptorul cu microunde
Metoda de gătit în cuptorul cu microunde a revoluționat pregătirea meselor. În prezent, acest aparat electrocasnic este întâlnit în foarte multe locuinţe, fiind folosit cel mai adesea pentru a încălzi diverse preparate ori o cană de lapte sau pentru a face un ceai. Trebuie să ştii, însă, că acesta poate fi folosit cu succes pentru prepararea unor feluri de mâncare gustoase şi rapide.

Ai rămas fără lapte sau brânză? Iată cu ce le poți înlocui
Cu ce poți înlocui laptele, laptele bătut sau brânza, atunci cînd deschizi frigiderul și vezi că-ți lipsesc cu desăvârșire? Există câteva trucuri alimentare cu care poți suplini respectivele produse, mai ales în această perioadă în care ele dispar rapid de pe rafturile magazinelor.

Pizza: cum a ajuns mâncarea săracilor din Napoli cel mai iubit preparat din lume
Puține mâncăruri sunt astăzi mai faimoase și mai apreciate în întreaga lume decât pizza. Italienii iau pizza foarte în serios, au reguli stricte privind pregătirea ei și țin mult la istoria acestui preparat tentant. Uite cum a ajuns mâncarea săracilor din Napoli cel mai iubit preparat din lume!

Cum faci cea mai bună prăjitură cu sirop de lămâie, cu glazura lucioasă
Aromată şi delicioasă, prăjitura cu sirop de lămâie poate să fie o variantă excelentă pentru momentele în care îţi doreşti un desert delicios.Iată cea mai simplă reţetă!

Cum faci cele mai delicioase paste carbonara de post
Ai poftă de paste, dar nu vrei să renunţi la post? Nicio problemă! Această reţetă te va cuceri de la prima înghiţitură. Înlocuieşte baconul cu ciuperci şi foloseşte lapte de soia şi caju pentru a prepara sosul alb. Un adevărat deliciu vegan sunt aceste paste carbonara de post!

Cum faci mâncarea de spanac perfectă. De ce se pune unt şi cât se fierb frunzele
Spanacul înăbuşit poate fi şi o însoţitoare, o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptă, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite. Rețeta pentru mâncarea de spanac perfectă a găsit-o regretatul gastronom Radu Anton Roman. De ce se pune unt şi cât se fierb frunzele.

Ați rămas fără ouă în casă? Iată cu ce le puteți înlocui în preparate
N-ar fi de mirare, în această perioadă a epidemiei de coronavirus și a cumpărăturilor en-gros, să rămânem fără ouă în casă. Ori cu mai puține decât am avea nevoie pentru tot ce dorim să gătim. Există, însă, o soluții salvatoare prin care putem înlocui oul, cel puțin în anumite preparate.

Mâncărurile copilăriei - o amintire care merită transmisă din generație în generație
Indiferent dacă ai crescut la oraș sau la țară, cu siguranță ai câteva feluri de mâncare de care nu te poți despărți nici după ani și ani. Acestea pot fi preparatele bunicii, ale mamei sau ale mătușii, pentru că fiecare dintre ele au, de obicei, un as în mânecă, măcar în ceea ce privește un fel de mâncare.

Cum prepari cele mai pufoase brioşe de post - Reţetă simplă şi delicioasă
În plină perioadă a postului Paştelui, cel mai lung şi aspru dintre toate cele patru din an, o gustare care să-ţi însoţească ceaşca de cafea de dimineaţă este perfectă. Avem pentru tine o recomandare: reţeta de brioşe pufoase. Ai ghicit! De post!

Chifle rapide, fără drojdie și fără frământare. Rețeta pe care o poate face oricine
În condițiile în care drojdia este, în această perioadă, cel mai vânat aliment din magazine Mihaela Sava (Prăjiturela) a pregătit o rețetă foarte simplă de chifle pufoase, iar vestea bună este că nu ai nevoie de drojdie și nici nu trebuie să stai prea mult în bucătorie.

Cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt. Rețeta lui Radu Anton Roman
Cum vine primăvara, românii obișnuiesc să mănânce leurdă, spanac, ștevie, urzici și alte plante pline de vitamine. Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Rețeta lui Radu Anton Roman.