Pagina 105
chicken 7249273 1280 jpg
Mâncarea de pe stradă din Asia a devenit subiect de discuție în rândul turiștilor. „Eu am luat o bacterie la stomac și aproape 7 ani mi-am căutat de leac”
Vacanțele în Asia oferă experiențe de neuitat, atât în sensul pozitiv, cât și în cel negativ. Unii turiști spun că mâncatul „de pe stradă” poate fi fatal, în timp ce alții recomandă acest lucru.
controlor tren jpg
Întârzieri ale trenurilor din cauza caniculei. CFR Călători anunță rutele pe care garniturile circulă cu o viteză redusă
Ca urmare a temperaturilor extreme de 39, chiar 42 de grade Celsius, cei de la CFR anunță întârzieri ale trenurilor. Garniturile vor circula cu o viteză redusă cu 30 – 50 km/h pe anumite intervale de cale ferată.
profesor
Cu câți bani rămâne în mână un profesor care corectează lucrările la Bac 2024. Primește mai mult ca un cadru didactic francez
Profesorii români care se ocupă de corectarea lucrărilor de Bacalaureat o să primească 5 euro, adică 25 de lei, pentru fiecare lucrare corectată. Creșterea a fost aprobată, recent, de ministerul Educației. Suma este similară cu cea acordată de statul francez pentru aceleași servicii.
Incendiu de vegetatie langa localitatea Magurele din Ilfov  Foto Inquam Photos George Calin (4) jpg
Se extind incendiile de vegetație din Grecia. Care sunt stațiunile turistice vizate
Este dezastru în Grecia din cauza incendiilor de vegetație. O persoană și-a pierdut viața, fiind vorba despre un bărbat care încerca să îi ajute pe pompieri să stingă flăcările.
Kate Middleton  Profimedia jpg
Detalii inedite despre prima apariție a lui Kate Middleton. De cine amintește ținuta pe care a purtat-o Prințesa de Wales
Kate Middleton a uimit pe toată luma cu prima sa apariție, după ce a anunțat că are cancer. Chiar dacă urmează tratamente de chimioterapie și se confruntă cu o boală nemiloasă, Ducesa de Sussex nu ezită să aibă grija de imaginea sa.
inghititi ape Italia 2 jpeg
Trupul lui Cristian Molnar a fost găsit după trei săptămâni. Familia așteaptă confirmarea identității cadavrului
Un cadavru a fost găsit duminică, 23 iunie, în râul Natisone, din Italia, în apropierea albiei unde a avut loc accidentul în care au fost implicaţi cei trei tineri români. Se crede că este vorba despre trupul lui Cristian Molnar.
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
Au fost prelungite avertizările de caniculă pentru luni. Capitala și alte opt județe, afectate
Judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și Bucureștiul se află în continuare sub avertizare cod roșu de caniculă. În sudul ţării s-au înregistrat chiar și 40 de grade Celsius la umbră.
otet de mere jpg
O tânără a consumat oțet de mere în fiecare dimineață, timp de 10 zile. Motivul uimitor pentru care a făcut asta: „Fii precaut dacă ai de gând să încerci”
O antrenoare de fitness care scrie articole despre nutriție, a testat oțetul de mere pentru a verifica dacă o ajută să slăbească. Femeia a făcut acest lucru, după ce a văzut că mai multe celebrități consumă băutura pentru a scăpa de kilogramele în plus.
second hand jpg
Ce comoară se ascundea într-un magazin second hand. A dat 4 dolari pe obiect, iar după 5 ani a aflat că valora o avere
O femeie, pasionată de a-și cumpăra obiecte din second hand-uri, a achiziționat într-o zi o vază pe care a dat 4 dolari. Cinci ani mai târziu, aceasta a aflat că este deținătoarea unui obiect vechi, de mai bine de 2.000 de ani.
aeroportul henri coanda implineste 49 de ani de zboruri civile jpeg
Locul fascinant din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Mulți nu știu de existența lui: „E splendid”
Foarte mulți oameni călătoresc cu avionul, însă puțini știu că există și locuri ascunse în aeroport. De exemplu, în București, Aeroportul Internațional „Henri Coandă” ascunde un loc care a uimit pe toată lumea.
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
O comună din România va avea cea mai mare bază aeriană NATO din Europa. Nu se va compara cu baza Ramstein din Germania
Țara noastră va fi gazda celei mai mari baze aeriene a NATO din întreaga Europă. Astfel că, baza de la Mihail Kogălniceanu va deveni cea mai importantă structură militară permanentă.
Bucurestiul Vechi jpg
Erau sau nu bogați oamenii din București, în anii 60. Fotografia care a făcut furori pe internet
O fotografie cu Bucureștiul din anii 1960 a devenit extrem de virală pe internet. Oamenii au lăsat zeci de comentarii. Unii spun că pe atunci era mai bine, pentru că nu existau atâtea mașini, iar oamenii circulau în voie pe trotuare, alții consideră că traiul de zi cu zi era unul prea greu,
om fara adapost pexels jpg
Orașul care i-a scos pe cei fără adăpost din sărăcie. Oamenii primesc 1.000 dolari în fiecare lună
Orașul care i-a scos pe cei fără adăpost din sărăcie. Oamenii primesc 1.000 dolari în fiecare lună.
Nicolae Ceausescu pe litoral  jpg
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux
Turistul român avea, înainte de ‘89, acelaşi apetit pentru distracţie pe litoralul autohton ca şi în prezent. Pe atunci, Mamaia era o stațiune pentru familiile cu copii, iar străinii alegeau Neptun sau Olimp.
Ie expozitie  jpg
Regina care a lansat moda pentru cea mai frumoasă cămașă românească. Ținuta a devenit apoi populară printre doamnele române
Pe 24 iunie nu sărbătorim doar Sânzienele sau Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, cum mai este numită, ci și Ziua Universală a Iei. În 2013 a avut prima ediție cu tema „Sânzienele îmbracă Planeta în IE”, lucru care le-a reamintit tuturor de portul tradițional românesc.
semnul intrebarii  jpg
Cuvântul banal din limba română pe care multe persoane îl pronunță greșit. Care e forma corectă: monstră sau mostră
Limba română este o limbă veche de 1700 de ani. Și există numeroase cuvinte care îi pun în dificultate pe vorbitori. Aceste erori pot fi cauzate de confuzii fonetice, asemănări între cuvinte sau reguli gramaticale complexe.
find dog jpg
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele ascuns din imagine în doar 7 secunde
Adesea, iluziile optice au rolul de a păcăli mintea omului și sunt considerate de experți, cele mai ușoare teste pentru a depista nivelul de inteligență și atenția unei persoane. În imagine întâlnim un astfel de test, care îi pune în dificultate pe internauți. Tu reușești să îl rezolvi?
Bali jpg
Care este cel mai frumos loc din lume în opinia unui cunoscut blogger care a vizitat 148 de țări: „Așa arată Paradisul"
Cezar Dumitru este bloggerul român care a vizitat peste 148 de țări. Acesta a vorbit despre cel mai frumos loc pe care l-a vizitat până acum. Este vorba despre Bali, scrie adevărul.ro. „Este imaginea pe care o am despre cum arată Paradisul”, spunea acesta.
festivalul concurs calusul romanesc slatina 2023   foto alina mitran (18) jpg
Legendele călușului, una dintre cele mai vechi și mai fascinante tradiții folclorice românești
Originile călușului se pierd în negura timpului, având rădăcini adânci în mitologia și ritualurile precreștine.
Orsova Veche jpg
Orașul scufundat din România. De ce a fost băgat sub ape de Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu a decis să sacrifice Orșova veche pentru a putea construi hidrocentrala de la Porțile de Fier. În prezent, ruinele pot fi observate atunci când acumularea de ape este golită.
sanziene unsplash jpeg
Ce semnifică, de fapt, Sânzienele. Tradițiile pe care trebuie să le respecte fetele care vor să își viseze ursitul
Sânzienele reprezintă o sărbătoare creștină asociată Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Are loc pe 24 iunie și vine însoțită de o mulțime de tradiții și semnificații.
bulgaria 2098838 1280 jpg
Țara de lângă România care devine tot mai mică în fiecare an. Mulți români o vizitează
În ultimii doi ani s-a diminuat, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Ultimele date arată că harta cadastrală a Bulgariei avea o suprafaţă de 110.996,76 kilometri pătraţi.
bloc China jpg
Cât costă o locuință în blocul în care trăiesc peste 20.000 de oameni. Prețul unui apartament este neașteptat de mic
20.000 de oameni găzduiește o clădire imensă din China. Locuitorii de acolo nu sunt nevoiți să iasă din incintă deoarece au toate facilitățile necesare la dispoziție. Astfel, cel mai mare bloc chinez oferă un stil de viață luxos îmbinat cu comoditatea.
Canicula FOTO Shutterstock jpg
Care sunt drepturile angajaților pe timp de caniculă. Puțini români știu acest lucru
Care sunt drepturile angajaților pe timp de caniculă. Ce trebuie să li se asigure la peste 37 de grade Celsius.
castraveti png
Secretul pentru o recoltă bogată de castraveți în grădină, dacă plantezi semințele la final de iunie. Trucul pe care îl știu doar grădinarii cu experiență
Cultivarea castraveților poate fi realizată cu succes în mai multe perioade ale anului. Pentru o recoltă de care să se bucuri toamna, trebuie să știi că semințele de castraveți pot fi plantate și la finalul lunii iunie, chiar mijlocul lui iulie.
pisică  foto   Shutterstock jpg
Semnele care îți arată că pisica ta are încredere în tine. Gesturile pe care nu trebuie să le ignori
Pisicile sunt inocente, dar misterioase în același timp. Deși ai zice că se pot integra ușor printre oameni, acestea prind, de fapt, foarte greu încredere în cei din jur. Totuși, atunci când ajung să își arate încrederea, este un semn că felinele au o legătură specială cu cei care le sunt stăpâni.
555 (22) jpg
Locul superb din România unde te simți ca în Austria, Italia sau Elveția. Poate fi o destinație de călătorie ideală pentru Rusalii 2024
În România există anumite destinații turistice care te vor face să te simți ca în occident. De exemplu, Lacul Roșu din județul Harghita ascunde o mulțime de locuri în care te poți distra pe cinste contra unui preț infim.
cetatea enisala 2 0 jpg jpeg
Cetatea spectaculoasă din România unde poți evada de Rusalii 2024. Puțini turiști o vizitează, deși se află aproape de Marea Neagră
Cetatea Enisala este situată pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim şi Babadag. A fost construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, cu scop militar, foarte probabil de către negustorii genovezi, deţinători ai monopolului navigaţiei în Marea Neagră.
Pâine cu avocadă, spanac și ou FOTO Shutterstock
Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru cei care au probleme cardiace
Oul este un aliment hrănitor, consumat adesea la micul dejun sub diferite forme. Fie omletă, fiert sau ou ochi, acesta nu lipsește de pe masa copioasă a românilor. Totuși, te-ai întrebat câte ouă poți mânca pe săptămână? Iată ce spun specialiștii.
imperiul roman jpg
Împăratul care a ajuns pe tronul Imperiului Roman și a adus grandoare acestuia. A încheiat "pacea eternă" cu un dușman nemilos
Acesta a încheiat "pacea eternă" cu dușmanul de la răsărit, Imperiul Sasanid, acceptând să plătească în schimb o importantă cantitate de aur, în fiecare an.