Sănătate
Pagina 18
Boala tăcută de care suferă 9% din populația lumii! Este principala cauză de deces la nivel mondial
Din păcate, statisticile arată faptul că undeva peste 900 de milioane de oameni de-a lungul globului continuă să sufere de această boală, care rămâne principala cauză de deces, pe plan mondial. Este vorba despre hipertensiune, o afecțiune extrem de periculoasă.
Ce este sexsomnia. Ce poate provoca tulburarea de somn pe care medicii se chinuie să o înțeleagă
Este o afecțiune pe care medicii încă încearcă să o înțeleagă, iar un studiu din anul 2010, care a chestionat 1.000 de adulți selectați aleatoriu, a arătat că 7% dintre ei s-au confruntat cu aceasta.
Cât de mult ne poate afecta anxietatea financiară și ce putem face dacă suferim de această afecțiune
Anxietatea financiară devine tot mai prezentă și ne afectează dincolo de simpla gestionare a bugetului personal. De la creșterea prețurilor la alimente și combustibil la incertitudinea financiară generală, această stare de neliniște poate avea efecte profunde asupra sănătății mentale și a calității
Sucul de morcov, de ajutor pentru piele, ochi şi imunitate
Considerat regele neîncoronat al sucurilor din legume, deoarece este obţinut din leguma cel mai bine tolerată de sistemul digestiv, sucul de morcov este o sursă excelentă de vitamine şi minerale
Planta care este la fel de puternică ca antibioticul. Tratează numeroase afecțiuni, curăță intestinele de paraziți, iar gospodinele o folosesc în mâncare
Din ce în ce mai multe persoane adoptă un stil de viață sănătos și aleg să trateze anumite afecțiuni tot pe același principiu. Există o plantă regăsită în fiecare bucătărie care este considerată cel mai puternic antibiotic din lume. Are rolul de a deparazita intestinele și de a trata afecțiunile mul
Supa banală care este ca un medicament natural pentru corpul nostru. E foarte ieftină și face minuni
Supa de oase este unul dintre alimentele la care apelăm cu toții, atunci când nu ne simțim bine. Această rețetă banală este perfectă pentru a ne ajuta să ne revenim, însă dieteticienii ne recomandă să o introducem în meniul nostru obișnuit, indiferent de cum ne simțim!
Băutura care ne poate ajuta să scăpăm de 20 de kilograme în doar două luni! Se prepară rapid și e delicioasă
Mulți dintre noi ne aflăm în căutarea unei metode eficiente de a ne menține greutatea sub control, iar o nouă băutură a devenit extrem de populară pe Internet. Cunoscut drept „oat-zempic”, este vorba despre un smoothie de ovăz care ne-ar putea ajuta să pierdem 20 de kilograme în numai două luni.
O vitamină anume poate ajuta împotriva cancerului! Ce au aflat experții
Deja știm cu toții cât de important este pentru sănătatea noastră să avem un nivel optim de vitamine. Cu toate acestea, o vitamină anume poate fi mult mai importantă decât am crede! Un studiu recent, publicat în revista Science, spune că vitamina D ar putea fi utilă în lupta împotriva cancerului!
De ce este bine să bei lapte cu usturoi. Trucul care te va ajuta să scapi de multe probleme
Multe rețete străvechi din medicina populară sunt folosite și în prezent. Printre acestea se numără și laptele cu usturoi. Acesta are multiple beneficii pentru sănătate. Iată cum se prepară laptele cu usturoi și pentru ce este bun.
Vaccin revoluționar împotriva cancerului. „Șanse reale pentru un leac”
Un vaccin revoluționar, personalizat pentru fiecare pacient și folosind tehnologia ARN mesager, este în prezent testat la Londra, reprezentând primul vaccin de acest gen care este supus încercărilor clinice pe oameni.
Alimentul de post pe care să-l eviți. Mulți îl adoră, dar este extrem de periculos
Alimentul de post pe care să-l eviți. Mulți îl adoră, dar este extrem de periculos.
Medicii i-au dat unei tinere să ia medicamente pentru depresie, anxietate și anorexie. Ea avea însă altă afecțiune. „M-am simțit ușurată că nu eram nebună"
O poveste emoționantă a ieșit la iveală în urma experienței intense prin care a trecut Madeleine Dippnall, o tânără din Cornwall, în vârstă de 29 de ani.
De ce poate fi dăunător să faci duș în fiecare zi. Ce spun medicii
O discuție asupra necesității dușului zilnic a fost pusă în centrul atenției de către unii specialiști, subliniind că obiceiul acesta ar putea fi mai mult o convenție socială decât o necesitate reală.
De ce este bine să bei ceai de talpa gâștei. Tratează o afecțiune de care suferă mulți români
Din cauza ritmului alert al vieții moderne și stresului cotidian, mulți dintre noi se confruntă cu dificultăți în a adormi sau a avea un somn odihnitor. În astfel de situații, ceaiurile din plante medicinale devin aliați de nădejde pentru a induce starea de relaxare și a facilita somnul.
De ce trebuie să respirăm pe nas și nu pe gură. Explicațiile la care nu te așteptai
Respirația este un proces vital pentru fiecare ființă umană, deoarece furnizează oxigenul necesar pentru funcționarea organismului și elimină dioxidul de carbon rezidual.
Ferește-te de ele! Aceste 5 alimente ne otrăvesc și favorizează apariția cancerului
Celebrul cardiolog Dr. Cezar a adus în atenție, în cadrul unei emisiuni de la Antena3, un subiect vital pentru sănătatea noastră: alimentele care, consumate în exces, pot avea efecte dăunătoare asupra organismului nostru.
Peștele din Marea Neagră despre care foarte puțin români știu. Păstrează inima sănătoasă, are puține oase și un gust demențial
Marea Neagră nu este doar o sursă inepuizabilă de peisaje spectaculoase și destinații turistice, ci și un habitat pentru o varietate de specii marine delicioase și sănătoase. Printre acestea, se remarcă peștele lufăr, un adevărat deliciu culinar despre care mulți români nu știu încă.
De ce este recomandat să adaugi cardamon în cafea. Efectele neașteptate
Adăugarea condimentelor în cafea nu este doar o modalitate de a o face mai aromată, ci și o modalitate de a îmbunătăți sănătatea. O gamă largă de condimente poate aduce o varietate de beneficii, de la susținerea sistemului imunitar până la reducerea inflamației.
De ce tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Numărul cazurilor de cancer în rândul celor tineri a crescut brusc la nivel mondial. Este avertizarea specialiștilor din domeniul sănătății.
Alimentele alterate - Care sunt considerate cele mai periculoase și cum ne ferim de ele
Din ce în ce mai dese sunt cazurile în care românii cumpără produse alterate. Majoritatea dintre ele nu sunt trecute de termenul de expirare, însă din diverse condiții nu se află într-o stare pozitivă pentru a fi consumate.
Cel mai bun pește pentru sistemul imunitar. E plin de vitamina D și se regăsește în toate supermarketurile: „Este un miracol”
Peștele este unul dintre cele mai versatile alimente, îmbinând cu ușurință gustul delicios cât și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iar un sortiment anume de pește vine cu o concentrație ridicată de vitamina D, fiind considerat un adevărat miracol pentru sănătatea noastră.
Mihaela Bilic, avantaje și dezavantaje ale postului intermitent. Ce recomandă nutriționistul
Conceptul de post intermitent a luat o mare amploare în ultima perioadă. Din ce în ce mai multe persoane aleg să îl urmeze, cu toate că pe marginea acestuia s-au iscat o serie de controverse. Mihaela Bilic, un cunoscut medic nutriționist, își spune părerea despre intermitent fasting.
Seva de mesteacăn, „elixirul magic al şamanilor“, un adevărat remediu natural pentru unele afecțiuni
La fel ca frunzele, mugurii, scoarţa, şi seva de mesteacăn este apreciată şi recomandată de fitoterapeuţi datorită proprietăţilor diuretice, depurative, utile pentru sănătate, fiind un adevărat remediu natural pentru unele dintre cele mai întâlnite afecțiuni. Mesteacănul mai este denumit şi arborele
Pericolul ascuns al grăsimii abdominale. Te poate îmbolnăvi grav
Grăsimea abdominală nu este doar o problemă estetică, ci și un factor de risc major pentru sănătatea noastră. Pe lângă aspectul fizic și impactul asupra încrederii în sine, această formă specifică de grăsime, cunoscută sub numele de grăsime viscerală, poate fi asociată cu o serie de afecțiuni grave.
Mihaela Bilic dezvăluie cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului. „Au potențial cancerigen”
În perioada postului Paștelui, atenția asupra alimentației este crucială pentru cei care îl respectă, deoarece există anumite produse pe piață care pot fi dăunătoare sănătății.
Ceapa și usturoiul verde pot fi periculoase pentru sănătatea oricui. Când nu trebuie consumate aceste legume
Ceapa și usturoiul verde și-au făcut apariția pe mesele noastre, aducând cu ele aroma și beneficiile pentru numeroase pentru sănătate. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți că aceste legume, atât de iubite în bucătărie, pot deveni periculoase pentru organism în anumite condiții.
Planta minune pentru inimă. Are nenumărate beneficii pentru organism, reduce colesterolul ridicat și previne bolile hepatice
Planta "minune" care nu trebuie să lipsească din nicio casă este păducelul. Considerat o plantă cu acțiune cardiotonică foarte bună, a pătruns ca remediu în toate farmaciile și în cabinetele medicale. Însușirea lui principală constă în puterea de calmare a inimii și lărgirea vaselor de sânge.
Mușețelul, izvor de sănătate. Această plantă a fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale vindecătoare
Mușețelul, cu denumirile sale diverse, este mult mai mult decât o simplă plantă. Considerată un dar al naturii, această plantă delicată și elegantă este un adevărat izvor de sănătate și binecuvântare pentru trup și suflet.
Cum să te vindeci cu ajutorul legumelor și verdețurilor din propria grădină. Sfaturi de la Costel Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău
Specialiștii în horticultură confirmă ceea ce mulți dintre noi intuitiv simțim: legumele și verdețurile crescute în grădină pot avea un puternic efect terapeutic asupra sănătății noastre.
Ce spune Mihaela Bilic despre postul intermitent: „Dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol"
Postul intermitent, o metodă de alimentație care presupune pauze periodice între mese, devine din ce în ce mai popular, atrăgând atenția celor care caută soluții eficiente pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății generale.