Sănătate

Pagina 23
cheddar branza jpg
Tu știai? Dacă consumi acest tip de brânză înainte de culcare, vei dormi ca un prunc
Știm cu toții cât de important este somnul pentru sănătatea noastră, însă există mulți oameni care pot avea dificultăți în a adormi, indiferet de cât de devreme se culcă.
alcool pexels jpg
Cum îți dai seama că bei prea mult alcool. Ce îți apare pe față
Mulți oameni consumă alcool la petreceri, în baruri, restaurante sau acasă pentru a se relaxa după o zi obositoare. Consumul de alcool cu moderație poate ajuta la ameliorarea oboselii unei zile sau săptămâni stresante. Poate că ai făcut un obicei din asta, dar încă nu realizezi acest lucru. Cum îți
coacaze ceai jpg
Beneficiile nebănuite ale ceaiului de coacăze. Nu mulți români știu cât de util este
Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi de pe glob, iar pe lângă gustul delicios pe care îl are, el ne oferă și nenumărate beneficii de sănătate.
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
Fructul care te ajută să adormi. Românii îl consideră banal, dar are o mulțime de beneficii
Nu este un secret pentru niciunul dintre noi că fără un somn odihnitor, sănătatea noastră va avea de suferit și vom începe să ne confruntăm cu probleme la care mulți dintre noi nici nu ne-am gândi.
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
Cercetătorii sunt în căutarea unui tratament împotriva îmbătrânirii! Rezultatele incredibile la care au ajuns
Tehnologia medicală avansează într-un ritm amețitor, iar multe probleme care păreau absolut copleșitoare chiar și cu câteva decenii în urmă pot fi acum tratate cu ușurință. Iar mulți oameni speră că, în cele din urmă, o „boală” care va putea fi eliminată în întregime va fi îmbătrânirea.
Sushi FOTO Shutterstock jpg
Cât de sănătos este, de fapt, să mâncăm sushi. Ce spun experții
Sushi, una dintre cele mai populare preparate din cultura japoneză, este acum de peste trei ori mai apreciat decât acum un deceniu, conform statisticilor. În România, există restaurante cu specific asiatic, dar românii pot găsi și sushi gata pregătit în supermarketuri. Ce puțini știe este faptul că
apa de cocos jpg
De ce recomandă nutriționiștii să consumi apă de cocos. Care sunt beneficiile
Apa de cocos a devenit o băutură la modă, mai ales că este un produs disponibil și recomandat de mulți nutriționiști. De ce a devenit atât de populară? Care sunt beneficiile pentru organism?
depresie jpg
Nivelul ridicat de zahăr și grăsimi din sânge crește riscul de anxietate și depresie. Ce au descoperit specialiștii
Tot mai mulți oameni din ziua de astăzi se confruntă cu probleme precum depresia, anxietatea, cât și diferite tulburări legate de stres. Un studiu recent a descoperit că aceste probleme pot fi legate de prezența în sânge zahărului și a grăsimilor, în cantități ridicate.
1 copil oboseala jpg jpeg
De ce mă doare tot corpul și mă simt obosit?
De la adolescenți la vârstnici, mulți se confruntă cu momente în care se simt somnorși, obosiți și cu dureri în tot corpul. În timp ce aceste simptome pot fi semne ale unor afecțiuni medicale, există și factori legați de stilul de viață care contribuie la aceste senzații neplăcute.
pacient Alzheimer jpg
Studiul care poate ajuta la diagnosticarea timpurie a bolii Alzheimer! Descoperirea inedită a specialiștilor
Este o boală cu efecte devastatoare asupra creierului nostru iar, din păcate, ea rămâne dificil de depistat, chiar și în ziua de astăzi. Este vorba despre Alzheimer, boală pe care medicii fac tot posibilul pentru a putea să o diagnosticheze cât mai rapid, înainte de apariția simptomelor.
De ce ti e somn dupa ce bei cafea jpg
Care sunt efectele trezitului la 6 dimineața. Experții ne explică ce se întâmplă în corpul nostru
Cei mai mulți dintre noi știm, din proprie experiență, cât de neplăcut este să nu ne trezim la timp pentru a ajunge la locul de muncă.
ceai cimbru jpg
Planta simplă care curăță plămânii, te scapă de stres și îți oferă o respirație plăcută. Cum trebuie s-o consumi
De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre cimbru, gândurile noastre se îndreaptă imediat către rețete precum friptura, ori carnea la grătar. Însă, un lucru pe care nu mulți îl știu este că cimbrul este o plantă de leac extrem de utilă, care ne poate fi de ajutor în nenumărate situații!
cafea freepik jpg
Pericolul ascuns din cafeaua decofeinizată! Un ingredient important poate provoca cancer
Cei dintre noi care vrem să evităm problemele cauzate de consumul constant de cofeină, dar tot ne dorim să ne bucurăm de gustul acesteia, putem avea impresia că o cafea decofeinizată este compromisul perfect.
dieta freepik jpg
Cele mai bune și sănătoase alimente pentru ficat. Îl regenerează și îl mențin sănătos
Deja faptul că dieta are un rol crucial pentru starea noastră de sănătate nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că o dietă sănătoasă este importantă nu doar pentru a ne ține greutatea sub control, ci și pentru a ne proteja organele interne.
Zambet jpg
De ce să-ți clătești gura cu ulei. Beneficiile neașteptate ale acestui ritual
Clătirea gurii cu ulei, o practică veche ce-și are rădăcinile în medicina tradițională ayurvedică, devine din ce în ce mai populară în rândul celor preocupați de igiena orală și sănătatea generală
friptura de vita la gratar 580x400 jpeg
Friptura pe grătar, mai periculoasă decât țigările, atenționează renumitul medic Virgiliu Stroescu
Medicul Virgiliu Stroescu a adus în atenția publicului un aspect îngrijorător legat de consumul de carne pe grătar, subliniind pericolele la care ne expunem atunci când savurăm acest preparat apetisant.
ceai de busuioc in ceasca transparenta jpg
Ceaiul considerat licoarea magică a dacilor. Tratează peste 40 de afecțiuni și întărește sistemul imunitar
Iată ceaiul considerat licoarea magică că a dacilor! Tratează peste 40 de afecțiuni.
Boala Parkinson - diagnostic - medic - bolnav - pacient FOTO Shutterstock
Ce tip de cancer va fi mult mai răspândit în următorii 20 de ani. Avertismentul venit din partea experților
Din păcate, experții se așteaptă ca un tip de cancer să devină din ce în ce mai răspândit, în următorii 20 de ani. Un nou studiu a arătat că numărul cazurilor de cancer de prostată urmează să crească exponențial în perioada următoare, mai ales în țările mai sărace.
popcorn pexels jpg
Alimente cu conținut scăzut de grăsime care sunt nesănătoase. Scoate-le din dieta ta!
Atunci când încercăm să ne menținem sănătatea și să urmăm un stil de viață echilibrat, este indicat să ne orientăm către alimente cu conținut scăzut de grăsimi.
ceai memorie jpg
Ceaiul care te ajută să arăți și să te simți mai tânăr. Îți protejează ochii și celulele, întărește sistemul imunitar și îți crește nivelul de energie
Ceaiul de goji este o băutură aromată și plină de beneficii pentru sănătate, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și energizante. Obținut din fructele roșii și suculente ale plantei Lycium barbarum, originară din regiunea asiatică, ceaiul de goji a câștigat popularitate datorită gustului
fructe de mare jpg
Este atât de sănătos pe cât se spune să mâncăm pește și fructe de mare? Avertizarea nutriționiștilor!
Deși peștele și fructele de mare sunt adesea promovate ca fiind surse bogate de nutrienți esențiali, precum proteinele de calitate și acizii grași omega-3, recentele discuții despre conținutul lor de metale grele au provocat o reconsiderare a beneficiilor lor pentru sănătate.
leurda1 jpg
Verdețurile pline de vitamine care schimbă sângele. Cine le consumă are o sănătate de fier
Ne pot aduce nenumărate beneficii de sănătate, iar dacă vrem să pregătim o rețetă delicioasă și sănătoasă, cu siguranță că aceste verdețuri vor fi pe lista de ingrediente. Cu toate acestea, pentru mulți români devine din ce în ce mai greu să cumpere astfel de produse, din cauza prețurilor piperate.
fructe pexels jpg
Fructul care are mai multă vitamina C decât o lămâie sau o portocală. Crește la noi în țară, iar românii îl adoră
Cu siguranță că deja știm cu toții cât de importantă este vitamina C pentru sănătatea noastră. Iar dacă vrem să ne asigurăm nivelul optim de vitamina C în organism, o modalitate care ni se sugerează mereu este să consumăm portocale, ori lămâi.
tigara electronica foto flickr com  jpeg
Cât de periculos este să vapezi. Bolile la care te expui
Deși se consideră că vapatul ar putea fi o alternativă mai sigură decât țigările clasice, care conțin tutun, studiile recente au asociat utilizarea țigărilor electronice cu un risc crescut de boli pulmonare, astm, deteriorarea vaselor de sânge și afecțiuni cardiace, în special la cei cu afecțiuni de
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Avertisment din partea medicilor nutriționiști. Care este alimentul care ne «ruginește» și ne îmbătrânește de la interior
Este un aliment pe care îl consumăm în fiecare zi, însă puțini dintre noi știu cât de periculos poate fi, cu adevărat.
proteine 1 1536x1024 jpg
Semnele consumului excesiv de proteine
Deși proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, un consum excesiv poate duce la probleme digestive, stres asupra rinichilor și creșterea riscului de afecțiuni cronice.
mihaela bilic si vlad ciurea au pareri diferite jpg
Cât de multă apă trebuie să bem zilnic. Medicul Vlad Ciurea recomandă 2 litri, însă Mihaela Bilic îl contrazice
Nutriționistul Mihaela Bilic a adus în atenția publicului o perspectivă nouă asupra consumului de apă, contrazicând ideea că trebuie să bem un anumit număr de litri de apă în fiecare zi.
dementa jpg
O boală gravă poate fi depistată cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone! Metoda inedită descoperită de specialiști
O simplă aplicație pentru smartphone ar putea deveni instrumentală în detectarea timpurie a unei boli extrem de grave.
man 8026117 1280 jpg
Ce este microbiomul și cum ne ajută să ne prelungim viața cât mai mult. Alimentele care ne scot din starea depresivă
Mâncarea poate fi o sursă mult mai amplă de probleme decât se credea anterior. Oamenii de știință care investighează bacteriile și microbii din corpul nostru sugerează că dezechilibrele alimentare pot avea consecințe semnificative.
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
Metoda prin care cancerul poate fi descoperit mult mai devreme! Medicii pot depista boala cu ani înainte de apariția simptomelor
Progresele medicale ar putea face mult mai ușoară depistarea timpurie a cancerului. Un grup de cercetători de la Cambridge încearcă să depisteze modificări în celule ce pot indica apariția, la un moment dat, a cancerului.