Sănătate
Pagina 30
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E periculoasă când e reîncălzită
În bucătăria românească, țelina este o legumă des întâlnită și apreciată, mai ales în preparatele tradiționale precum ciorbele.
Ce spune Mihaela Bilic despre un desert care se află pe masa multor români în postul Crăciunului
Halva, desertul tradițional îndrăgit în bucătăriile din Orientul Mijlociu, Balcani, și Asia Centrală, a devenit o prezență constantă pe mesele românilor, în special în perioadele de post.
Obiceiul multora dintre noi care duce la cancer hematologic, conform medicilor. Este musai să renunți la el dacă vrei să te păstrezi sănătos
Fumatul, un obicei adesea dificil de abandonat, se află în centrul atenției, fiind asociat cu riscul crescut de cancer hematologic, potrivit declarațiilor medicului primar Hematologie, Elena Popovici, de la Spitalul Colțea din Capitală.
Scapă de febră cu remedii naturale! Cele mai bune plante și uleiuri esențiale care te salvează de răceală
Când îţi „arde” corpul şi nu mai ştii cum să-ţi scazi temperatura, încearcă să ţii cont de ajutorul naturii!
Alimentul adorat de români care ne scurge energia din organism. Medic: „Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!”
Știți că există un aliment consumat zilnic de români, iar efectul său contravine celui al cafelei? Ei bine, acest aliment are capacitatea de a încetini activitatea creierului și de a ne lipsi de energie.
Îți poți prelungi viața cu până la 10 ani dacă incluzi în dieta ta 3 alimente. Află care sunt acestea
Adoptarea unei diete sănătoase la vârsta mijlocie poate reprezenta cheia pentru a prelungi viața cu până la 10 ani, potrivit unui studiu recent publicat în revista Nature Food.
Unele specii de pește pot conține biotoxine otrăvitoare, persistente chiar și după procesul de gătire. „Dacă nu se intervine la timp, pacientul va suferi un stop respirator”
Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate consumului de anumite specii de pește și conserve, subliniind pericolul unor toxiinfecții severe.
Leguma ieftină care e o bombă cu vitamine. Omoară bacteriile și se gătește foarte ușor, dar mulți români o evită
Broccoli, leguma verde cu gust și aspect de conopidă, de multe ori subapreciată, reprezintă o adevărată comoară nutritională și alimentară.
Condimentul care ne ajută să dormim mai bine! Este scump și e numit „aurul roșu”
Există mai multe tipuri de „aur”, despre are probabil că am auzit cu toții. Aurul alb, pe care îl putem vedea la orice magazin de bijuterii, ori aurul negru, cum mai este supranumit petrolul.
Toți românii mănâncă acest aliment în timpul postului! Cât de sănătoasă este, de fapt, soia
Deja înepem să înaintăm tot mai mult în Postul Crăciunului, iar pentru românii are doresc să postească de-a lungul aestor 40 de zile, poate fi destul de dificil să își mențină o dietă echilibrată și sățioasă. Ei bine, un produs „salvator” pentru perioadele de post a fost, mereu, soia.
Cele 2 legume iubite de toți românii care îngrașă mai rău decât micii sau shaorma! Nutriționiștii nu le recomandă deloc
Mai mult ca sigur că multora dintre noi ni s-a spus că trebuie să mâncăm mai multe legume, atunci când am spus că vrem să dăm jos din kilogramele în plus. Desigur, acest sfat este unul bun, însă doar foarte puțini români știu că nu toate legumele sunt tocmai bune pentru dietă!
Carmen Brumă trage un semnal de alarmă asupra unei diete care face ravagii în rândul românilor: „O mizerie...”
Carmen Brumă vine în atenția românilor preocupați să piardă câteva kilograme cu informații despre o așa-zisă „dietă”, care nu face altceva decât să le cauzeze.
Care este ora ideală la care trebuie să luăm cina. Este unul dintre secretele longevității
Studiile recente și experții în sănătate susțin că momentul la care iei cina poate avea un impact semnificativ asupra sănătății tale generale. Un nou studiu arată că cinatul la ora 19:00 poate contribui la o longevitate mai mare, iar medicii indieni sunt de acord că acesta este momentul perfect pent
Care este vârsta ideală până la care ar trebui să devii mamă. Ce spun specialiștii
Într-o societate în continuă schimbare, unde femeile explorează o gamă tot mai variată de opțiuni de viață și cariere, dilema privind momentul potrivit pentru a deveni mamă capătă o semnificație tot mai profundă în conștiința femeilor moderne
Importanța intimității. Ce boli pot să apară la persoanele care fac sex prea rar
Intimitatea și relațiile sexuale joacă un rol crucial în viața oamenilor, având un impact semnificativ asupra stării de sănătate fizică și mentală. Renunțarea la viața sexuală poate influența organismul în diverse moduri, aducând cu sine riscuri potențiale pentru sănătate.
Alimentele care ne provoacă starea de oboseală! Fenomenul poate ascunde probleme grave de sănătate
Probabil că mulți dintre noi am resimțit o senzație puternică de oboseală după masă, care ne-a dat peste cap întreaga după-amiază. Ei bine, cei mai mulți dintre noi punem acest fenomen pe seama faptului că, pur și simplu, am mâncat prea mult!
Pericolele consumului de sucuri carbogazoase în timpul sarcinii. De ce este indicat să le eviți
Sarcina este o perioadă sensibilă în viața unei femei, iar alegerile alimentare devin esențiale pentru sănătatea atât a mamei, cât și a copilului. Un subiect dezbătut în rândul viitoarelor mame este legat de consumul de băuturi carbogazoase, precum Coca-Cola, în timpul sarcinii.
Fructul ieftin care vine de hac răcelilor. Puțină lume îl consumă, deși se găsește în orice supermarket
Cel mai mare fruct citric este recomandat în special în sezonul rece. Plin de vitamine şi minerale.
Leon Dănăilă, despre dieta ideală: „Dacă mâncați numai legume și fructe, n-o să trăiți prea mult”
Întrebarea despre ce ar trebui să mâncăm pentru a ne bucura de o viață sănătoasă și plină de vitalitate este una care preocupă multe persoane. Dr. Leon Dănăilă, medic neurochirurg de renume, a oferit o perspectivă clară și echilibrată cu privire la dieta ideală într-un interviu acordat Antena 3 CNN.
Motivul pentru care trebuie să adaugi drojdie inactivă în sarmalele de post. Secretul știut de puține bucătărese
Postul Crăciunului a început în urmă cu câteva zile, iar gospodinele au început să prepare cele mai gustoase preparate care nu sunt „de dulce”. Chiar dacă anumite alimente sunt strict interzise, asta nu însemnă că mâncarea nu poate fi gustoasă.
Condimentul banal care ajută la detoxifiere și la slăbit. Kilogramele se vor topi văzând cu ochii
Există un condiment cât se poate de banal, care dă gust bun mâncării, dar, în același timp este foarte bun pentru sănătate și, mai ales, ajută la slăbit.
„O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”. Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cel mai bun tip de carne pentru consum
Doctorul Vlad Ciurea, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, spune că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman. Renumitul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate această carne, bogată în proteine și
Planta făcătoare de minuni. Tratează peste 100 de afecțiuni și e un adevărat medicament pentru sănătate
Natura ne pune la dispoziție nenumărate plante medicinale care, alături de recomandările medicului, ne pot ajuta să dobândim o sănătate de fier! Iar una dintre acestea este extrem de populară în țara noastră, deoarece poate trata peste 100 de afecțiuni!
Fructul-minune care funcționează ca un antistres natural și reduce pofta de mâncare: „Al doilea fruct de consum mondial”
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști români vine din nou în atenția urmăritorilor ei și le oferă noi informații referitoare la un fruct care conține proprietăți nutritive care contribuie la eliminarea stresului și la o mai bună funcționare a organismului.
Fructul pe care-l consumi frecvent și care te poate ucide. Află în ce situații nu trebuie consumat
Grapefruit-ul, un fruct adorat și frecvent inclus în diete, ascunde pericole neștiute care pot duce chiar la deces în anumite condiții. Deși vine cu numeroase beneficii pentru organism, acest fruct aparent banal poate deveni fatal când este combinat cu anumite medicamente, avertizează specialiștii.
Gustările delicioase care ne ajută să slăbim. Sunt sănătoase la orice oră
Fiecare dintre noi ne dorim un fizic de invidiat, însă, o tentație căreia, de cele mai multe ori nu reușim să îi rezistăm, sunt gustările luate la ore târzii.
Cel mai toxic condiment. Românii îl adoră, dar poate provoca probleme grave de sănătate!
Nucșoara, des folosită în bucătăria românească, se dovedește a fi cel mai toxic dintre toate celelalte condimente.
Planta uluitoare care conține de 4 ori mai multe proteine decât ouăle. Are beneficii extraordinare pentru sănătate
Deja știm cu toții că o dietă sănătoasă este crucială pentru organismul nostru. Indiferent cât de mult sport am face, dacă nu mâncăm sănătos, tot efortul nostru poate fi unul în zadar!
Obezitatea face ravagii în rândul femeilor! Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Contribuie la riscul apariției anumitor tipuri de cancer”
Obezitatea și excesul de greutate reprezintă probleme semnificative de sănătate și sunt principalele cauze de deces, care ar putea fi prevenite atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.
Performanță și progres în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, la Spitalul Clinic SANADOR
București, 14 noiembrie 2023. SANADOR aniversează un an de la inaugurarea primului bloc operator complet digitalizat din România, la Spitalul Clinic SANADOR, un moment important în evoluția serviciilor medicale din România.