Sănătate
Pagina 33
Sfecla roşie, plină de vitamine şi fier. Ce afecțiuni grave tratează, dacă o consumi
Provine din aceeaşi familie cu sfecla de zahăr, dar este diferită din punct de vedere genetic şi nutriţional. Sfecla roşie trataează cu succes anemia, afecţiunile hepatice, bolile renale şi chiar cancerul.
Supele perfecte care te scăpa de grăsimea de pe burtă. Sunt foarte ușor de pregătit acasă
Indiferent cât de mult sport am face, adevărul rămâne că dacă nu avem grijă și la ce mâncăm, eforturile noastre vor fi în zadar! Iar dacă vrem să scăpăm rapid de grăsimea din zona abdomenului, experții ne recomandă câteva supe care vor combina gustul delicios cu sănătatea!
Mihaela Bilic a dezvăluit cum putem slăbi fără sport și fără să mâncăm legume: „Sunt hrănitori, dar nu îngrașă”
Ei bine, secretul constă într-un aliment foarte îndrăgit care, preparat așa cum se cuvine, constituie nu doar o sursă excelentă de nutrienți și ci o metodă perfectă de a scădea în greutate.
Castanele, super-alimentele care ne aduc un plus de sănătate
Castanele, acele delicioase auriu-maronii, asociate adesea cu sezonul rece și cu atmosfera călduroasă a sărbătorilor de iarnă, nu sunt doar un deliciu culinar. Aceste mici comori ascund o serie de beneficii pentru sănătate, care le transformă într-un aliment esențial în dieta noastră zilnică.
Una dintre cele mai neașteptate fobii. Cei care suferă de această teamă cu greu își pot face o relație
Sexul este o parte naturală și sănătoasă a vieții umane, fiind unul dintre aspectele care definesc relațiile intime și conexiunea emoțională dintre parteneri.
Cum te adaptezi la schimbările toamnei. Soluții rapide pentru a combate anxietatea de anotimpuri
Toamna poate fi un anotimp magic, dar necesită şi o adaptare din partea noastră, pentru că micşorarea zilei ne afectează funcţionarea întregului organism. Uite câteva soluţii pentru a te adapta la noua realitate!
Fobia de gândaci și ce trebuie să știi despre ea. Tu cum gestionezi aceasta teamă irațională?
Fobia de gândaci, cunoscută și sub numele de entomofobie, este o teamă intensă și irațională față de insecte, inclusiv gândaci.
Alimentul banal care te scapă de senzația de greață. Toți românii îl au în bucătărie și acționează în câteva minute
Toți dintre noi ne-am confruntat cel puțin o dată în viață cu senzația de greață, această stare de disconfort care deseori este însoțită de vărsături, menite să conducă la deshidratarea organismului. Din fericire, există un aliment care, odată folosit, ne ajută să scăpăm de senzația de greață: ghi
Ceaiul care te scapă de senzația de „stomac greu”. Consumă-l după mesele copioase
Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că, pe lângă gustul delicios, ceaiurile au și nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră! Indiferent ce probleme am avea, cu siguranță vom găsi un ceai recomandat de către specialiști, care ne poate ajuta organismul să se regleze!
Semnal de alarmă tras de Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad! Ce aliment nu ar trebui consumat niciodată, face mult rău creierului
Într-o lume în care opțiunile alimentare par nesfârșite, oamenii se confruntă cu provocarea de a face alegeri care să promoveze sănătatea și bunăstarea.
Alimentația corectă în timpul alăptării. Ghid pentru proaspetele mămici
Perioada alăptării este una dintre cele mai importante faze din viața unei mame și a bebelușului ei. O dietă sănătoasă și echilibrată este esențială pentru asigurarea sănătății și dezvoltării optime a copilului.
Când şi cum e bine să bei cafeaua? Mulți români fac o greșeală uriașă în fiecare dimineață
Cafeaua te trezeşte la viaţă, însă nu este indicat deloc să o consumi imediat ce te-ai dat jos din pat. Uite ce motive te fac să te mai gândeşti o dată înainte să sorbi din licoarea magică în fiecare dimineaţă!
Cât de sănătos este untul? Care pot fi consecințele dacă îl consumăm zilnic
Untul a devenit un produs tot mai popular în ultimul timp, iar o mulțime de români îl introduc în diverse rețete, sau îl folosesc pentru a înlocui uleiul, atunci când prăjesc ceva. Însă, cât de sănătos este, de fapt, acest banal ingredient?
Cum să scapi de cea mai comună fobie. Tu știi care este aceasta?
Acvafobia este o fobie extem de comună, caracterizată prin frica intensă și irațională de apă. Această teamă poate varia în intensitate, de la o ușoară anxietate până la atacuri de panică severe atunci când se află în preajma apei.
Carmen Brumă, despre beneficiile oțetului de mere: „Este un remediu străvechi”. La ce putem să-l folosim
Carmen Brumă este recunoscută pentru stilul său de viață sănătos și dieta echilibrată pe care a adoptat-o de ani de zile. Recent, soția lui Mircea Badea a vorbit despre importanța folosirii oțetului de mere în sezonul rece.
Cum putem scăpa rapid de febra musculară? Trucurile ingenioase pe care trebuie să le știe oricine
Probabil că vasta majoritate dintre noi, dacă nu chiar toți, ne-am confruntat până acum, măcar de câteva ori, cu febră musculară. Nu este un secret pentru niciunul dintre noi că aceasta apare după o activitate fizică intensă.
Ce să nu combini la aceeaşi masă
Sunt alimente pe care nu ar trebui să le combini niciodată, dacă ţii cu adevărat la sănătatea digestiei tale.
Ce legume trebuie să mănânci toamna, pentru a-ți crește imunitatea. Consumându-le vei avea o sănătate de fier
Sezonul rece se apropie cu pași repezi, așa că, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să consumi care să-ți crească imunitatea pentru că la sfârșitul toamnei va începe, în mod oficial, sezonul virozelor.
Semnal de alarmă tras de Mihaela Bilic. Care este unul dintre principalii factori care declanșează cancerul
Celebrul medic nutriționist, Mihaela Bilic, trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de carne roșie. Pe acest subiect, specialiști au păreri diferite.
Ce este iatrofobia. Mulți români au această fobie, dar nu bagă de seamă
Mulți români au această fobie, dar nu bagă de seamă. Iatrofobia este termenul medical folosit pentru a descrie frica exagerată și irațională de medici sau tratamente medicale.
Scăpați de disconfortul bătăturilor de la picioare. Cele mai bune remedii naturiste
Bătăturile de la picioare pot fi nu numai inestetice, ci și dureroase. Ele apar din cauza presiunii constante asupra pielii, de obicei cauzate de încălțăminte incomodă sau de mersul greșit.
Care este semnificația termenilor „bio”, „eco” și „organic”. Diferențele dintre acești termeni
De ani de zile, omenirea pune mare preț pe o alimentație sănătoasă, bazată alimente crescut cât mai natural, fără a fi folosite pesticide și alte substanțe menite să aibă un impact negativ atât asupra sănătății, cât și a mediului înconjurător. Tot mai des auzim termenii: „bio”, „eco”, „organic” și „
Vitamina D, rol esențial pentru sănătate. Care sunt alimentele care au cel mai mare conținut al acesteia
De când vine toamna şi razele soarelui apar mult mai rar, suntem expuşi riscului de deficit de vitamina D. Însă, dacă se respectă câteva condiţii, acesta poate fi reglat prin suplimente, iar doza zilnică va fi eficientă.
Fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare. Mihaela Bilic: „Fac grăsime pe burtă”
Toamna vine cu o ofertă bogată de fructe. Însă deşi au multe vitamine şi minerale, vin la pachet cu o mulțime de calorii. Aşadar, persoanele care au probleme cu greutatea sau suferă de diabet ar trebui să fie foarte atente, în special la zahăr și prune.
Un american bolnav de cancer în stadiu terminal s-a mutat în Grecia și a mai trăit 30 de ani. „Am uitat să mor”
A părăsit America atunci când medicii i-au spus că mai are de trăit între 6 și 9 luni. Avea 66 de ani când le-a spus soției și celor trei copii
Cum îți dai seama că ai lipsă de vitamina D. Simtomele care îți arată că trebuie să mergi la medic
Carența de vitamina D poate avea o serie de simptome, iar semnele pot varia în funcție de severitatea deficienței. Cele mai frecvente simptome ale carenței de vitamina D includ:
Ceaiul care te scapă rapid de durerile de cap. Este recunoscut pentru beneficiile miraculoase
Ceaiurile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite probleme. Te confrunți frecvent cu dureri de cap sau probleme digestive? Află că există un ceai care te scapă de aceste probleme. Mai mult decât atât, te ajută să scapi și de kilogramele în plus.
Fructe bogate în zahăr care cresc glicemia. Consumă-le cu moderație dacă nu vrei să ai probleme de sănătate
Este esențial pentru sănătate ca nivelul de zahăr din sânge să fie menținut în limite normale, iar pentru a face acest lucru trebuie să încerci pe cât de mult posibil, sau chiar să eviți cu totul, să consumi anumite produse, printre care și fructele. Unele fructe care cresc glicemia sunt sănătoase ș
Sucul care îți poate curăța ficatul în numai trei zile. Ai nevoie de câteva ingrediente banale
Ritmul vieții din ziua de astăzi este unul foarte alert și stresant, iar de multe ori putem fi nevoiți să mâncăm și să bem lucruri despre care știm că nu sunt sănătoase, însă, nu avem de ales. Ei bine, dacă acest lucru continuă pe termen lung, în cele din urmă ne vom lovi de probleme grave!
Rodia, renumită pentru antioxidanţi. Ce beneficii are
Vitaminele şi substanţele antioxidante prezente conferă rodiei proprietăţi utile pentru a sustine sănătatea organismului din mai multe puncte de vedere.