Rețete
Pagina 74

Supă-cremă de legume cu crutoane picante. Mâncare de post rapidă
Suntem în Postul Crăciunului, ocazie să mâncăm mai multe preparate delicioase din legume. Vă recomandăm o mâncare de post rapidă: supă-cremă cu crutoane picante.

Cea mai simplă reţetă pentru cozonacii de Crăciun. Se topesc în gură
Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar mirosul de cozonac este unul dintre semnele că sărbătorile de iarnă aduc bucurie şi bună dispoziţie, alaturi de cei dragi. Nimic nu este mai plăcut decât să guşti dintr-un cozonac pufos, făcut dintr-o reţetă simplă, ca la mama acasă.

Postul Crăciunului. Cele mai bune sarmale de post cu orez, reţeta Sandei Marin
Suntem în Postul Crăciunului, iar de pe masa multor români nu lipsesc sarmalele cu orez. Iată o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin! Sunt foarte bune şi fără a fi încălzite, mulţi preferând să le consume reci.

Cum faci cele mai bune sarmale mănăstireşti. Ingredientul ce le dă un plus de savoare
Dacă nu mai ştii ce să găteşti în Postul Crăciunului şi vrei să încerci un preparat tradiţional încearcă sarmalele de post mănăstireşti, ce se fac la Mănăstirea Prislop.

O rețetă gustoasă pe zi: Pavlova cu struguri
Rețeta gustoasă de azi este Pavlova cu struguri.

Ai poftă de dulce în post? Încearcă reţeta de salam de biscuiţi gata în 30 de minute
În plin post al Crăciunului, reţetele cu deserturi par să fie imposibil de făcut, însă există opţiuni şi pentru cei care nu consumă ouă şi lapte. Salamul de biscuiţi este una dintre variantele delicioase de a prepara ceva rapid şi gustos.

O rețetă gustoasă pe zi: Ruladă cu morcovi și gem de caise
Rețeta gustoasă de azi este Ruladă cu morcovi și gem de caise.

Cum pregătim delicioasa supă de raţă cu razalăi. Secretele bucătarilor din Sălaj
Merită să încercați. Supă de raţă cu razalăi, de toamnă, apetisantă şi bogată în arome. Este nevoie de o farfurie cu razalăi, paste de casă al căror aluat a fost dat pe răzătoare.

Turte cu brânză şi verdeaţă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă
Atunci când vorbeşti de turne îţi vine în minte inevitabil soba bunicii pe care cocea cele mai delicioase preparate. Reţeta aceasta duce cu gândul la copilărie, mai are că îmbină delicioasa brânză cu mărarul. Se prepară rapid şi sunt cu adevărat savuroase.

Cum se face maioşul în Banat. Ce mirodenii se folosesc
Suntem în Postul Crăciunului, dar ne gândim deja cu poftă la produsele tradiționale de iarnă. Caltaboș, cârnați, șorici, piftie, slănină de casă. În Banat, se prepară maioș, o rudă mai modestă a caltaboșului. Cum se face maioşul în Banat. Ce mirodenii se folosesc.

O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură crocantă cu nuci
Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură crocantă cu nuci.

Delicioșii ardei umpluți cu orez, după reteța uitată a bunicii
Suntem în Postul Crăciunului și sunt multe interdicții la mâncare. Iată că bunicile noastre găteau delicios și fără carne. Delicioșii ardei umpluți cu orez, după reteța uitată a bunicii.

Cură de 3 zile cu supe creme de post. Reţetele care te scapă de kilogramele în plus până la Crăciun
Cauţi să slăbeşti câteva kilograme pentru a arăta perfect în ţinuta de Crăciun sau de Revelion? Poţi profita de perioada postului pentru a urma o dietă bazată pe supe din legume, cu un sporit aport de vitamine şi nutrienţi benefici pentru organism.

Gogonele murate pentru iarnă - secretul murăturilor pe care trebuie să-l ştie oricine
Gogonelele murate pentru iarnă sunt delicioase şi pot fi folosite ca garnitură pentru friptură. Dacă nu le-ai pregătit până acum este momentul să o faci acum, întrucât nu ai nevoie nici de mult timp şi nici de multe ingrediente.

Cea mai delicioasă varză călită. Reţetă ideală de gătit în post
În plin post al Crăciunului, reţetele de post sunt la mare căutare. Ce spui de o delicioasă varză calită, preparată din leguma proaspătă? Desigur, dacă posteşti, va trebui să uiţi de gustul de ciolan afumat şi să o asezonezi cu bulion şi boia dulce, după preferinţe.

O rețetă gustoasă pe zi: Pulpă de rață cu măr și dovleac
Rețeta gustoasă de azi este Pulpă de rață cu măr și dovleac.

5 reţete de post, sănătoase şi delicioase. Nicolai Tand, Laura Cosoi şi Andreea Raicu au idei spectaculoase
Vineri, 15 noiembrie, a început Postul Crăciunului, care va dura 40 de zile, până la data de 25 decembrie. Este ţinut cu stricteţe de zeci de mii de români şi presupune renunţarea la carne, ouă şi lactate. În lipsa acestor ingrediente de bază, mulţi ajung în situaţia de a nu mai şti ce să mănânce. Vedetele, însă, ne demonstrează că postul nu e doar sănătos, ci poate fi şi gustos, spectaculos. Doar din legume, fructe, seminţe şi cereale se pot face tot felul de bunătăţi cum nu credeai că există.

Cum faci lușcoşul, delicioasa ciorbă de varză din Ardeal
Frecvent gătită în fiecare bucătărie, ciorba de varză este nu doar uşor de făcut, ci şi extrem de gustoasă. Varianta ardeleanească se mai numește luşcoş, lucicoş sau lucskos káposzta.

O rețetă gustoasă pe zi: Orez cu lapte și mere în sos caramel
Rețeta gustoasă de azi este Orez cu lapte și mere în sos caramel.

Cele mai simple și gustoase rețete de post
De mâine, pentru credincioși urmează 40 de zile fără carne, brânză și ouă. Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie, post mai ușor decât cel al Paștelui, pentru că sâmbetele și duminicile, până pe 20 decembrie, inclusiv, se poate mânca untdelemn, pește și vin. Uite câteva rețete de post cu ciuperci, cu dovlecei, cu cartofi, cu vinete și rețete fără ulei.

Cum faci cele mai bune macaroane cu branză. Trucul pe care mulți îl ignoră
Dacă ai ajuns acasă şi eşti obosită după o zi muncă, dar vrei neapărat un desert, ei bine, macaroanele cu brânză te-ar putea scoate din încurcătură. Pare desertul cel mai ușor de preparat, dar mulți ignoră un truc care face ca macaroanele cu brânză să fie cu adevărat delicioase.

O rețetă gustoasă pe zi: Cremă de zahăr ars cu dovleac copt
Rețeta gustoasă de azi este Cremă de zahăr ars cu dovleac copt.

Secretul murăturilor în saramură - cum le prepari ca să rămână tari şi crocante
Dacă nu ţi-ai umplut cămara cu murături şi vrei să te pregăteşti din plin pentru iarnă îţi propunem să descoperi secretul murăturilor în saramură.Murăturile n-ar trebui să lipsească din casa niciunei gospodine, mai ales că merg de minune cu mâncărurile grase din timpul iernii şi au şi proprietăţi curative.Fie că vrei să pui la murat gogoşari, castraveţi ori alte legume, dacă vrei să rămână tari trebuie să adaugi câţiva căţei de usturoi, care vor da o aromă aparte murăturilor.






