LIVE TEXT Explozii în Harkov, Kiev și Liov. 10 persoane au murit și zeci au fost rănite

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ziua 52 de război între Rusia și Ucraiana. Armata rusă continuă să atace mai multe zone ale țării conduse de Volodimir Zelenski. Dimineața a început cu explozii puternice în Harkov, Kiev și Liov. 

Război Rusia-Ucraina
Război Rusia-Ucraina

UPDATE ORA 22.00 Aproape 1.500 de civili ucraineni au fost evacuați din zonele de conflict sâmbătă, a declarat vicepremierul Ucrainei

Vicepremierul Ucrainei Iryna Vereșciuk a declarat sâmbătă că 1.449 de persoane au fost evacuate până acum din zonele din sudul și estul Ucrainei afectate de lupte.

Vereshchuk a spus că doar 170 de persoane au reușit să evadeze din Mariupol cu ​​propriile mijloace de transport spre Zaporijia sâmbătă. 

UPDATE ORA 21.30 2 civili uciși și 18 răniți în lovitura cu rachete de croazieră din Harkiv, potrivit ultimelor informații. 

Într-o declarație, procuratura a declarat că forțele ruse au lovit districtele Slobidskyi și Osnoviansky din Harkov cu rachete de croazieră Kalibr. Clădirile de locuințe, mașinile, o piață și magazinele au fost, de asemenea, avariate sau distruse, se arată în comunicat.

UPDATE ORA 21.00 Premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că „Marea Britanie va depune toate eforturile necesare pentru a se asigura că ucrainenii au resursele de care au nevoie” pentru a-și apăra țara împotriva invaziei Rusiei, potrivit unui comunicat pe rețelele de socializare.

UPDATE ORA 20.00  Atacurile rusești se intensifică în estul Ucrainei, înaintea unei ofensive terestre planificate. 

Forțele ruse urmăresc să blocheze orașul Harkov, care continuă să sufere bombardamente intense, și au concentrat până la 22 de grupuri tactice de batalion în jurul Izium, a adăugat Statul Major. Un grup tactic de batalion cuprinde în mod normal aproximativ 1.000 de militari.

UPDATE ORA 16.00 Există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la necesitatea de a furniza mai multă muniție - și în special muniție de artilerie forțelor ucrainene cât mai rapid, deoarece luptele grele la sol împotriva unităților ruse sunt de așteptat să se desfășoare în zilele următoare, potrivit unui oficial american.

Armata rusă continuă bombardamentul asupra mai multor orașe importante din Ucraina. Au fost auzite explozii puternice în Harkov, Kiev și Liov, iar 10 oameni au murit în urma bombardamentelor. Alte zeci de persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Vicepremierul Ucrainei a anunțat că, în cursul zilei de sâmbătă, 16 aprilie, au fost stabilite nouă coridoare umanitare prin care cetățenii pot fugi din calea războiului. Unul dintre ele se află în orașul Mariupol, puternic afectat de invazia rusă. De altfel, trupele lui Vladimir Putin încă încearcă să obțină controlul complet al Mariupolului. 

Cronica războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie, când Rusia a distrus pacea care a domnit peste Europa, în ultimii 70 de ani, iar foarte mulți dintre noi ne-am speriat pentru viitorul vieții așa cum o știm. 

Pericolul unui atac nuclear a fost ridicat, pentru prima dată, pe data de 27 februarie, când Vladimir Putin le-a ordonat subordonaților să pregătească armele de distrugere în masă pentru atac. Recent, s-a dovedit că infrastructura necesară pentru lansa o rachetă nucleară nu este pregătită: silozurile nu sunt pregătite și capetele nucleare nu sunt armate, potrivit serviciilor secrete Occidentale. 

Pentru prima dată, Occidentul a crezut că o posibilă revoluție s-ar putea să-l dea jos pe Vladimir Putin, pe data de 6 martie, dar activismul anti-război din Rusia a fost înlocuit, foarte repede, de represalii și susținerea directă a crimelor lui Vladimir Putin prin prezența mult mai puternică a simbolului „Z” chiar și în rândul societății civile. 

Vladimir Putin a destabilizat ordinea mondială pe data de 22 martie, când politica nucleară a Rusiei a fost reiterată de către Kremlin, iar un atac nuclear este posibil doar dacă existența Rusiei este în pericol. 

Atacurile Federației Ruse au avut ca punct mai multe puncte strategice și psihologice: Atacarea Turnului TV din Kiev, dar multe dintre acestea au avut în vedere clădiri administrative sau locuri în care civilii se ascundeau: orașul Harkov, Teatrul din Mariupol sau chiar Maternitatea din Mariupol.

După mai multe runde de negocieri care nu au dus nicăieri, prima retragere a trupelor Rusiei a adus în vizorul lumii crimele făcute de către armata Federației Ruse în Bucea și Irpin.

Cel mai recent eveniment a pus Alianța Nord-Atlantică  în stare de alertă, un posibil atac chimic asupra orașului Mariupol. În trecut, Joe Biden a declarat că Alianța va răspunde în cazul unui asemenea atac.

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc în conflictul dintre Rusia și Ucraina în timp real. Toate articolele și informațiile despre Războiul din Ucraina le puteți găsi AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net