Sună clopoțelul! Cum arătau vedetele în prima zi de școală?! Le mai recunoști?!

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Luni 9 septembrie, se aude din nou clopoțelul! Chiar dacă în trecut, școala începea pe 15 septembrie, vedetele noastre au depănat cu nostalgie amintiri de neuitat de pe băncile școlii. Iată cum arătau divele noastre cu uniforme și pampoane! 

Au fost și ei școlari!

Prima zi de școală a trecut de mult în cazul lor, dar amintirile rămân la fel de vii și de frumoase! Vedetele noastre au scos de la sertar și de prin albume fotografii de colecție de pe bancile școlii.

Livia Graur: „Au fost cei mai frumoși ani! Nu există copil să nu fi chiulit”

Livia Graur (38 de ani) a urmat cursurile Școlii Centrale din București. Prezentatoarea Știrilor de la Prima TV a păstrat îi suflet amintiri prețioase de pe băncile școlii.

Vedeta ne-a pus la dispoziție și o fotografie din acele vremuri, făcută chiar în fața școlii. 

„Eu am făcut Școala Centrală. Am mers acolo din clasa 1 până într-a 12-a. Au fost cei mai frumoși ani, îmi amintesc cu mare drag de perioada aceea.
Țin minte că așteptam cu nerăbdare începerea anului școlar, mai ales pentru prietenii de acolo. Verile le petreceam la bunici, dar tot în București, unde nu erau mulți copii, iar acasă, cum stăteam în centru, nu erau deloc… Așa că, pe perioada anului școlar, eram extrem de încântată. 
Cred că nu există copil care să nu fi chiulit măcar o dată de la o oră, chiar dacă mă aștept ca fiica mea să nu-mi calce pe urme. Dar, eram un elev absolut normal, cu note la fel. E drept că <<trăgeam tare>> când era vorba de examene mai importante sau teze și lucrări mai complexe, dar am reusit să îmbin învățătura cu distracția. Dovadă  că am luat BAC-ul a doua din liceu”, a declarat Livia Graur, în exclusivitate pentru Click!

Sonia Trifan nu pleca la școală fără să-și parfumeze uniforma

Sonia Trifan a fost cochetă din școala generală. Designerița nu pleca de acasă dacă nu avea uniforma parfumată și călcată la dungă. 

Sonia ne-a pus la dispoziție, în exclusivitate pentru Click!, primele poze de pe vremea când era școlăriță, în orașul ei natal, Huși. Mama vedetei a pătrat aceste fotografii cu sfințenie în albumul familiei. 

„Copilăria mea, petrecută în orașul Huși, un oraș desprins din povești, a fost atât de frumoasă și de pură, încât nu mi-aș dori să schimb nimic, nici dacă aș putea. Școala generală îmi amintește de doamna învățătoare care întruchipa bunătatea și bucuria de a preda și de a ne avea pe noi, copiii ei.
Am iubit uniforma, pe care o purtam cu mândrie și era mereu impecabilă. O parfumam dimineața și aveam un scaun care era doar pentru a pune uniforma. Nimeni nu stătea pe acel scaun. Uniforma mea era sfântă! Simțeam că nimeni nu este ca mine, purtând acea uniformă pe care mi-am dorit enorm să o port, când eram mai mică. 
În ținuta școlară mereu aduceam ceva nou, purtând pantofi colorați sau tot felul de funde, încât să pot ieși în evidență și să pot crea, de mică.  Am iubit istoria ( datorita doamnei profesoare) și limba franceză. Și, de la 5 ani am desenat și pictat (fiind înscrisă la clubul școlar), până în prezent. 
Acum toată casa mea și a familiei este plină de picturile mele. Desenul m-a ajutat enorm în meseria mea, deoarece desenez și schițez toate colecțiile. Niciodată nu creez o rochie fără să aibă o schiță”, a povestit Sonia Trifan, pentru Click!

Ce nebunii a făcut Annes la școală?! „Mă cățăram…”

Annes a fost și ea o elevă eminentă. Recunoaște însă că era puțin băiețoasă când era la școală.  

„ În mare parte a fost o copilarie fericită, chiar dacă a fost cu mai puțină joacă și cu mai mult studiu, multe activități extrașcolare pentru acea vreme, lecții de pian, chitară, mandolină, dans modern. Însă, ce am ratat atunci am mai recuperat pe parcurs. Singurele nebunii mai de speriat erau acelea în care mă cățăram în cei mai mari copaci și nu mai reușeam să mă și cobor. 
Știu că eram destul de curajoasă și ușor <<băiețoasă>>, având doi frați mari de care mă țineam scai toată ziua pentru că libertatea și preocupările lor mi se păreau mereu atrăgătoare. Îmi plăcea muzica și matematica. Fix ce am și făcut (am absolvit ASE și muzica)”, a povestit cântăreața, pentru Click!

Solista ne-a mărturisit și ce s-a întâmplat atunci când a încercat să copieze prima dată. 

„Da, am încercat să copiez prima dată la o teză de matematică în școala generală pentru care îmi pregătisem o fițuică pe care, din lipsă de <<experiență>>, am uitat-o chiar între foile de teză predate profesoarei. Fiind o elevă cu note foarte bune am scăpat doar cu o mustrare, dar care a fost atât de rușinoasă încât mult timp m-am ținut departe de tentativa de a copia. Am <<recidivat>> timid de abia prin liceu”, ne-a declarat Annes.

Sânziana Buruiană era leită fiica ei, Iza, în școala primară! „Eram mare tocilară!”

Sânziana Buruiană (40 de ani) a căutat și ea cu ardoare prin albumele familiei și ne-a arătat poze cu ea școlăriță. Sânzi a fost o elevă tocilară și nu se lăsa până nu lua coronița la sfârșitul anului. În pozele din clasele I-IV, Sânzi e leită fiica ei cea mare, Izabela.

„Mă îmbrăcam în uniformă în primii ani, după aceea mă îmbrăcam cu ce era la modă, deși eram o mare-mică tocilară.

Eram tunsă ca un băiat, cu chică, așa mă purta mama. Îmi plăceau toate materiile, nu era an în care să nu iau premiul I, aveam 10 pe linie. 

Părinții nu mă ajutau absolut deloc la teme, le făceam singură. Chiar mă gândeam că, în ziua de azi, nu înțeleg de ce trebuie să se implice părinții și să facă temele copiilor împreună cu ei

Eu singurică mă închideam în camera mea, îmi faceam temele și apoi ieșeam la joacă. Eu pampoane nu aveam pentru că eram tunsă scurt” , a declarat Sânziana, pentru Click!

Alex Velea: „Îmi amintesc cu drag prima zi de şcoală şi nu cred că o voi uita vreodată”

Alex Velea (40 de ani) nu va uita nici el niciodată prima zi de şcoală și a ținut să le mulțumească doamnelor profesoare pentru tot ceea ce l-au învățat. 

 „Îmi amintesc cu drag prima zi de şcoală şi nu cred că o voi uita vreodată. Țin minte că deja trecusem prin experiența <<grupei mari pregătitoare >>şi de-abia aşteptam să aplic ce învăţasem.

Părinţii au ştiu să mă motiveze mereu, să-mi explice fel de fel de situaţii şi de-aia nu am avut probleme în a mă acomoda foarte repede cu colegii şi cu doamna învăţătoare. Doamna Briciu este cea care mi-a fost mentor în primele două clase.

Apoi a urmat doamna Gulian Aurelia, pe care o plăceam <<în secret>>. Le salut şi le mulţumesc că mi-au îndrumat primii paşi înspre educaţie“, a spus solistul, postând și o poză din acea perioadă. 

Delia Matache: „Eram mai băieţoasă, făceam tot felul de tâmpenii”

Delia Matache (42 de ani) a fost o fire rebelă încă de pe băncile școlii. Artista era tunsă băiețește și avea un caracter nonconformist. Vedeta a recunoscut că nu prea îi plăcea deloc să se joace cu fetele.

 „Eram rebelă şi în copilărie, nu este o foarte mare diferenţă. Cred că eram mai băieţoasă, făceam tot felul de tâmpenii, aveam multă energie, eram activă, dar nu cred că am creat probleme prea mari”, a mărturisit Delia.

Smiley, o bomboană de băiat! 

Andrei Tiberiu Maria alias Smiley (41 de ani) a făcut școala primară la Pitești, orașul său natal. Artistul își amintește că se trezea foarte de dimineață în acele vremuri, pentru a ajunge la timp la școală.

„Eram foarte entuziasmat că mă duc la școală, eram foarte speriat că nu știam pe nimeni. Îmi aduc aminte că a venit mama să mă ia. Știu că m-am așezat cu o fată în bancă, m-am orientat bine de atunci. Am stat cu ea până când s-a mutat din clasă. Era prin clasa a treia. N-am plâns, sigur n-am plâns”, a declarat Smiley, pentru ProFM. 

Loredana a avut-o învățătoare pe mama ei

Loredana Groza (54 de ani) a absolvit şcoala primară la Oneşti, oraşul ei natal, iar învăţătoare i-a fost chiar mama ei. Artista era cochetă încă de pe băncile școlii.

 „Loredana a început şcoala la 6 ani, pentru că aşa era atunci. Mama ei a pregătit-o şi i-a fost şi învăţătoare timp de 4 ani. S-a simţit protejată, dar soţia mea nu i-a făcut favoruri, ci avea aceeaşi atitudine faţă de toţi elevii. Norocul învăţătoarei că a avut un copil care nu i-a făcut probleme. Lori a fost premiantă până în anii de liceu. Singura notă de 9 în activitatea ei şcolară a fost la Botanică”, a declarat Vasile Groza, tatăl vedetei, pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net