George Buhnici, arestat în Bulgaria! Adrian Sârbu s-a implicat în eliberarea sa

Ultima actualizare:

George Buhnici, 41 de ani, este, evident, vedeta autohtonă de numele căruia se leagă, în aceste zile, cele mai intense dezbateri.

Câți își mai amintesc de momentul când cunoscutul om de televiziune a trecut prin „beciurile” arestului din orașul de la sud de Dunăre, Ruse, în anul 2004?

Bulgarii l-au acuzat de spionaj!

Acela a fost momentul de cotitură în cariera lui George Buhnici, cunoscut până la acea vreme pentru reportajele realizate cu camera ascunsă, la Pro Tv.

Numele său a fost citat în zeci de articole de presă, colegii de breaslă făcând, atunci, front comun, în numele libertății de exprimare.

George filmase cu camera ascunsă cum comercianții din zona dintre vămile Giurgiu și Ruse vindeau țigări în cantități mai mari decât prevedea legea, în acel an.

Citește și: Lorena Buhnici „a comis-o” mai rău decât George! A batjocorit o femeie în costum de baie

Echipa de la Pro Tv a intrat în Bulgaria, aparent, doar pentru a întoarce mașina. La percheziția efectuată de vameșii bulgari, însă, George Buhnici a fost arestat pe motiv că a intrat pe teritoriul Bulgariei cu echipamentul specific de filmare, interzis de lege.

Practic, camerele ascunse puteau fi utilizate, în Bulgaria, exclusiv de oamenii legii, fiind dispozitive pentru operațiuni de filaj sau de flagrant.

Nu mâncasem nimic în afară de un colț de pâine și un capăt de salam obținute cu greu de avocați în seara arestării. Oricum nu îmi era foame.

Condiții inumane, în arest

Eram un infractor de drept comun care moțăia pe un pat metalic fără saltea cu ochii pe pereții care păreau desenați cu resturi umane. WC-ul era un lux la discreția polițiștilor de pază. Somnul la fel.

Peste câteva ore urma interogatoriul stalinist iar până după Sfântul Nicolae mă voi fi transformat într-un infractor condamnat și apoi într-un om liber”, a rememorat George Buhnici, la 8 ani de la momentul tensionat, pe site-ul său, buhnici.ro

Situația a născut un val de indignare și revoltă, în toată Europa, imaginea autorităților bulgare fiind terfelită. George Buhnici era acuzat de spionaj! Patronul Pro Tv, de la acea vreme, Adrian Sârbu s-a deplasat în țara vecină pentru a se implica în eliberarea acestuia.

Citește și: Dan Capatos, reacție furibundă la adresa lui George Buhnici. În emisiunea lui a jignit femeile: „E halucinant”

Bulgarii au adus un specialist care să certifice că acea cameră ascunsă este artizanală, făcută de mine acasă, cu scopul de a spiona. Adrian Sârbu l-a rugat pe Geoană să vorbească cu Regele Simeon, premierul Bulgariei de atunci, iar Simeon nu a putut face nimic.

Cu toate astea nu mi-era frică. Am fost eliberat în baza unui articol introdus de curând în legea bulgară prin care granița era considerată spațiu public, iar eu, ca jurnalist, aveam voie să filmez pe spațiu public”, a explicat George Buhnici, într-un interviu acordat Life.

După eliberare, statutul lui Buhnici s-a schimbat. Totuși, jurnalistul s-a orientat spre o nișă mai cuminte și mai sigură decât anchetele cu camera ascunsă, materiale care, culmea, chiar îi ieșeau de minune.

Gafa cu Apple l-a transformat în vedetă internațională

George a s-a implicat în emisiuni despre inovație și tehnologie. A fost un moment de inspirație, jurnalistul plecând de la o rubrică și ajungând la o emisiune.

Ani mai târziu s-a lansat în antreprenoriat, reușind să pună bazele unui mic trust de presă online, specializat în domeniul IT. Trust mic, dar de referință. 

Casa acestuia a fost, ani de zile, un subiect discutat, George Buhnici făcând spectacol din fiecare etapă a construcției și a dotărilor casnice.

Se spune că familia Buhnici are cea mai smart locuință din zona de sud - est a Europei, grație tehnologizării și accesorizării imobilului, cu soluții moderne și ecologice.

A „comis-o” pentru prima dată, atunci când Apple a lansat iPhone 12 mini. Producătorul i-a încredințat dispozitivul pentru testare, cu rugămintea de a difuza materialul într-un moment agreat.

Citește și: George Buhnici, declarații scandaloase: „Mai mergeţi pe la sală, fetelor! Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră”

George a devenit vedetă internațională, întrucât a publicat clipul în care prezenta și testa modelul de la Apple, aparent, din greșeală, mult mai devreme.

Degeaba l-a șters, ulterior, întrucât materialul fusese copiat și viralizat, chiar înainte de lansarea oficială a gadgetului.

În urmă cu câteva zile, a ajuns, din nou, vedetă cu acoperire majoră, dar nu în contextul în care și-ar fi dorit și, în nici un caz, în stilul în care era asociat de fani sau de publicul larg.

Drumul de la reporter de investigație la critic al vergeturilor

Activitatea sa e confundată, de ani buni, cu nișa de inovație și tehnologie. George Buhnici, însă, a devenit popular la începutul anilor 2000.

Debuta în televiziunea națională ca reporter special, prima dată la trustul Intact, unde realiza reportaje pentru Antena 1. A urmat confirmarea, când a „migrat” la Pro Tv, unde realiza materiale cu camera ascunsă, într-un stil critic și incisiv. 

Oarecum, același stil incisiv etalat și zilele trecute când a intrat în scandalul momentului, criticând faptul că femeile supraponderale și cu vergeturi își etalează fizicul pe litoral, lucru care îl deranjează, el recomandându-le sala de fitness.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
banner adela popescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net