Fapt divers
Pagina 66
De ce să pui scorțișoară pe covor, înainte să dai cu aspiratorul. Trucul care îl va face impecabil, ca în ziua în care l-ai cumpărat
Covoarele pot fi dificil de întreținut, dar există un truc simplu și eficient care te poate ajuta să le menții curate și să îți parfumezi casa în același timp. Puține gospodine cunosc acest secret
Ce trebuie să le faci ardeilor din grădină, pentru o recoltă triplă. Secretul știut doar de bunicii noștri
Bătrânii noștri au inventat multe trucuri de grădinărit de-a lungul timpului, însă există o metodă ingenioasă folosită cu scop precis atunci când vine vorba despre răsadul de ardei. Această practică are o mulțime de avantaje pentru recolta de legume.
Istoria celei mai luxoase clădiri din București, prima cu mai multe etaje. A fost ridicată între 1912-1914
Pe locul ocupat în secolul al XIX-lea de Hanul Gherasi, în 1912 începe construcţia unui hotel după planul arhitectului francez Téophile Bradeau, aceasta fiind prima construcție majoră din Capitală,
Un castel celebru din România a fost primul din Europa luminat, în întregime, cu curent electric. Astăzi este vizitat de sute de turiști în fiecare zi
Castelul Peleș, situat în pitoreasca stațiune Sinaia, reprezintă o capodoperă arhitecturală și un simbol al inovației tehnologice din Europa secolului XIX. Renumit pentru faptul că a fost primul castel de pe continent complet iluminat cu curent electric, Peleș atrage astăzi sute de turiști zilnic, f
Ce pasiune secretă avea Tudor Arghezi. Datorită ei găsea inspirație pentru operele sale
Tudor Arghezi, pe numele său adevărat Ion N. Theodorescu, este unul dintre cei mai importanți scriitori români ai secolului al XX-lea. Născut în 1880 și decedat în 1967, Arghezi a lăsat o amprentă de neșters asupra literaturii române prin opera sa vastă, ce cuprinde atât poezie, cât și proză.
Rugăciunea care trebuie rostită de Sfinţii Constantin şi Elena, pe 21 mai. Te va scoate din necaz imediat
Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, două figuri esențiale pentru creștinism, cunoscute pentru influența lor decisivă asupra istoriei religiei. În această zi specială, credincioșii rostesc o rugăciune despre care se spune că oferă ajutor grabnic
Ce atracții neștiute există aproape de drumul București-Sinaia. Locurile spectaculoase unde merită să ajungi
Drumul dintre București și Sinaia poate reprezenta o călătorie plină de surprize. Cu toate că este plin de atracții turistice deja bine cunoscute și frecventate, sunt și câteva locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase.
Capela Sixtină a Estului, locul unic în lume care se află chiar în România. Culoarea sa îi fascinează pe turiști
Știți unde este ascunsă Capela Sixtină a Estului, locul unic în lume care se află chiar în România? Supranumită așa pentru fresca „Judecăţii de Apoi”, care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”, biserica de la Mănăstirea Voroneț a fost declarată monument istoric în anul 1918, iar
Caragiale, provocat la duel de Eminescu. De ce au ajuns să se urască după ce au avut o prietenie profundă
Ion Luca Caragiale și Mihai Eminescu erau amândoi tineri când s-au cunoscut. Îi legau, bineînțeles, talentul literar și pasiunea pentru teatru. Din păcate, însă, prietenia lor a luat sfârșit din cauza femeii pe care poetul a vrut să o ia de nevastă.
Misterul cubului negru de la Mecca. Ce se află, de fapt, în Kaaba
Kaaba este un sanctuar musulman care se află la Mecca sub forma unui cub negru. Religia islamică îl consideră primul și cel mai sfânt lăcaș de cult. De altfel, este unul dintre cele mai relevante obiective turistice, istorice, din Arabia Saudită. Și totuși, ce se află în interiorul misteriosului cub
Artistul român căruia i s-a legat pensula de încheietura mâinii paralizate pentru a putea picta. Destinul tragic al pictorului supranumit „Poetul plastic al florilor“
A fost unul dintre cei mai mari pictori pe care i-a avut România, însă a avut parte de un destin tragic. A fost umilit pe patul de moarte și a pictat în ultimii ani din viață cu pensula legată de mâna paralizată. Ştefan Luchian, supranumit „Poetul plastic al florilor“, a fost un artist de geniu, con
Tradițiile de Sfinții Constantin și Elena pe care românii nu trebuie să le uite! Ce nu avem voie să facem în această zi
Mâine, pe data de 21 mai, în țara noastră umrează să fie sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, ocazie cu care o mulțime de români au grijă să respecte anumite tradiții și obiceiuri.
Cea mai adâncă stație de metrou din lume! Pasagerii se plâng că li se înfundă urechile, în timpul călătoriei
O minune a ingineriei moderne! Stația de metrou Hongyancun din Chongqing, din China, are o adâncime de 116 metri, echivalentul unei clădiri cu 40 de etaje, și deține titlul de cea mai adâncă din lume. Unii pasageri s-au plâns că diferența de presiune îi lasă uneori cu urechile înfundate.
Care este cel mai bine vândut parfum din istorie. Multe femei îi detestă mirosul prea puternic
Parfumurile au fost dintotdeauna arta subtilă care ne provoacă amintiri, emoții, dar ne pot caracteriza și personalitatea. Ei bine, există anumite parfumuri care au trecut testul timpului și au rămas în topul celor mai adorate parfumuri din lume.
De ce adoră pisicile să se bage în cutii și pungi. Explicația neașteptată la care nimeni nu s-a gândit
Fie că ești un stăpân nou sau ai experiență de a întreține pisici, cu siguranță ai observat anumite comportamente ciudate la felina ta. Nu este cazul să te îngrijorezi, de cele mai multe ori asemenea comportamente sunt absolut normale pentru animăluțul tău de companie.
Obiceiurile pe care ar trebui să le ai înainte să adormi pentru a slăbi
SlSlăbitul este un obiectiv comun pentru mulți oameni, dar realizarea acestui lucru necesită mai mult decât dietă și exerciții fizice. Un aspect esențial adesea neglijat este somnul. Obiceiurile nocturne joacă un rol crucial în procesul de slăbire și în menținerea unui stil de viață sănătos.
De ce miroase ciudat carnea, atunci când o scoatem din caserola. Unii cred că e stricată, dar iată adevărul!
Mulți oameni atunci când scot carnea din ambalaj, după perioada conservării în vacuum, consideră că aceasta s-a stricat, deoarece are un miros urât. Însă specialiștii explică că acel miros este normal și că dispare timp de 15 minute.
Părintele Ioan Istrati, despre minunea făcută de Sfântul Ioan Rusul. O femeie bolnavă de cancer abdominal s-a vindecat complet
Pe 27 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc viața Sfântului Ioan Rusul. Cu această ocazie specială, părintele Ioan Istrati a relatat una dintre povestirile uimitoare care ilustrează puterea și milostivirea acestui sfânt iubit. Este vorba despre cazul unei femei diagnosticată cu o afecțiune gravă
„Iisus sub văl”, unul din marile mistere ale lumii. De 300 de ani se caută explicații
Iisus sub văl este o sculptură în marmură, care de peste 300 de ani îi intrigă, îi provoacă și îi sperie totodată pe cei mai mari experți în artă.
Singura amantă din istorie care s-a otrăvit cu aur. Se iubea cu un rege celebru
După 400 de ani de la moartea Dianei de Poitiers, arheologii au reușit să îi descopere secretul frumuseții. Zilnic, femeia își punea aur în apă. În rămăşiţele sale mumificate s-a descoperit prezența unor concentraţii ridicate de aur în rezidurile de ţesut şi în părul acesteia.
Cum s-a interzis fumatul în Țările Române. Ce se întâmpla cu cei care nu repectau regulile și erau prinși cu țigări
În Țările Române, precum și în alte părți ale lumii, fumatul a fost supus unor reglementări și interdicții severe de-a lungul istoriei. Persoanele prinse că fumează puteau fi supuse unor amenzi considerabile sau chiar pedepse corporale.
Un produs iubit de toți românii intră la promoție! Costă doar 5.99 lei și va fi bătaie pe el
Lidl pregătește o nouă serie de reduceri pentru clienții săi, ce vor fi valabile începând de săptămâna viitoare. Printre ofertele atrăgătoare se numără și un produs extrem de popular în rândul românilor, în special printre gospodine, deoarece este de mare ajutor în bucătărie.
Cea mai frumoasă clădire din București. Ce comoară ascunde în interior
O clădire elegantă se înalță maiestuos în centrul Bucureștiului. Istoria ei se întinde pe o perioadă lungă, având rădăcini în evenimentele din 1865.
Testul de inteligență care a luat cu asalt internetul. Ești un adevărat geniu dacă rezolvi ecuația din imagine, mutând doar două bețe de chibrit
Testele de inteligență, în toate formele lor, reprezintă una dintre cele mai bune variante pentru a-ți testa nivelul de atenție și IQ-ul. Astăzi vă punem la dispoziție un puzzle care necesită mutarea a două bețe de chibrit pentru a rezolva ecuația.
Cel mai deștept motan! Max a „absolvit” recent facultatea
Se știe că pisicile sunt animale extrem de inteligente, însă motanul Max le întrece pe toate! Felina își face veacul prin campusul studențesc de la Universitatea de Stat din Vermont, SUA. Răsfățatul animal a primit în weekend și o diplomă onorifică de doctor în... „Litier-atură”.
Orașul port din România care este asaltat de tineri. Se mută aici pentru că salariile sunt mari, iar pensionarii pot duce o viață liniștită
Un oraș din România, apropiat de București, devine tot mai atractiv pentru tineri în ultima perioadă. Motivele includ oportunități de muncă bine plătite, atmosfera liniștită care atrage nu doar pe cei tineri, ci și pe pensionari.
Istoria celei mai mari insule din Marea Mediterană, cu limbă proprie deși se află în Italia. 13 civilizații și-au pus amprenta
Sicilia, cea mai mare insulă din Marea Mediterană, are o istorie foarte vastă care începe încă de acum 10.000 de ani, când aici au ajuns primii locuitori.
Doar agricultorii pasionați știu. Cu ce se stropesc pomii fructiferi în iunie, pentru a avea o recoltă impresionantă
În luna iunie, îngrijirea pomilor fructiferi devine esențială pentru a asigura o recoltă bogată și sănătoasă. Pe lângă alte activități în livadă, stropirea acestora constituie un pas crucial.
Secretele „murdare” ale dacilor. Câte soții aveau dreptul să aibă și cum le cumpărau
Poligamia traco-geto-dacilor este o temă puțin abordată de istoricii români contemporani. Acest subiect a fost menționat în diverse surse scrise care au evidențiat cunoștințele istoricilor antici despre spațiul tracic.
Satul din România unde o casă se vinde cu 250 de euro. Motivul pentru care se dau atât de ieftin
Satul din România unde o casă se vinde cu 250 de euro