Sănătate
Pagina 118

Ceaiul negru, elixir pentru sănătate! Cum te ajută să scapi de boli
Descoperit în China acum aproximativ 4000 de ani, ceaiul negru este printre cele mai consummate băuturi din lume. Poate stimula sănătatea inimii, poate trata diareea și alte probleme digestive, reglează tensiunea arterială și reduce riscul de diabet de tip 2. Pentru a vă bucura de toate beneficiile, ar trebui să îl consumați fără aditivi, cum ar fi laptele sau zahărul.

10 motive să mănânci nuci în fiecare zi. Ajută chiar și în curele de slăbire
Sunt delicioase, le folosim adesea în prăjituri și creme însă specialiștii ne recomandă să le consumăm crude. Nucile sunt un adevărat ”elixir” de sănătate și doar câteva zeci de grame ne aduc o stare de bine și chiar ne ajută să slăbim. Astfel că merită un loc important în lista gustărilor noastre zilnice.

INTERVIU Dr. Gabriel Constantinescu, gastroenterolog: „Bolile inflamatorii intestinale sunt, în mare parte, necontrolate de medicina clasică“
Doctorul Gabriel Constantinescu atenţionează că bolile inflamatorii intestinale nu au mereu un tratament definitiv – ele pot evolua diferit, chiar şi cu acelaşi tratament, şi nici măcar chirurgia nu este o soluţie permanentă.

Napul, planta care vine de hac tumorilor
Napul, legumă cruciferă cunoscută şi utilizată încă din cele mai vechi timpuri, conţine compuşi chimici care s-au dovedit că opresc dezvoltarea tumorilor. Sursă importantă de vitamina A, napul oferă o dublă protecţie împotriva cancerului.

Țelina, energizant și cicatrizant redutabil. Folosiți toate părțile legumei
Țelina este apreciată din vremuri îndepărtate de călugării vindecători pentru pueterea sa de energizare și de cicatrizare.

Dieta cu prune, un cocktail excelent de substanțe antioxidante
Fructe zemoase, dulci, cu o culoare unică în lumea fructelor , prunele sunt alimente cu proprietăţi terapeutice excepţionale: energizante, tonice pentru sistemul nervos, diuretice, depurative, emoliente şi laxative, au efectele decongestionante asupra ficatului.

Legătura dintre afecţiunile gingivale şi diabetul zaharat. Simptome şi tratament
Diabetul este o afecţiune în care glicemia creşte foarte mult din cauza producţiei insuficiente de insulină, hormon pancreatic, cu rolul de a menţine un echilibru al nivelului de glucoză în sânge. Prezenţa infecţiilor, incluzând parodontopatiile, pot intensifica simptomele şi pot genera un control mai dificil al glicemiei.

Cum poți mânca un șnițel chiar dacă ești la dietă? Un sfat prețios de la Mihaela Bilic
Suntem la dietă dar ”ne face cu ochiul” un șnițel crocant? Vestea bună este că nu este chiar un păcat capital dacă vom gusta din el. Însă, nu trebuie să neglijăm faptul că acest preparat îngrașă foarte tare dacă este prăjit în ulei. Nutriționista Mihaela Bilic ne dă o soluție care ne ajută să ne potolim pofta și nici să nu rămânem frustrați că am încălcat ”regulile”.

Ganoderma, numită și „planta lui Dumnezeu”, vindecătoare a organismului
Ganoderma, cunoscută și sub numele de “planta lui Dumnezeu”, este o ciupercă folosită în medicina tradițională chineză pentru proprietățile care ajută organismul să se vindece.

Ceaiul verde, aliat în menținerea unei greutăți corporale optime
Ceaiul verde intensifică metabolismul, asigură vitalitatea organismului, menține sănătatea inimii, favorizează eliminarea eficientă a toxinelor, asigură protecția celulelor împotriva acțiunii distructive a radicalilor liberi. În plus, este un aliat valoros în lupta cu kilogramele în plus.

O țigară îți scurtează viața cu 11 minute. Cât de lung e drumul până la cancer pulmonar
Să fie doar un mit faptul că fumatul cauzează cancer pulmonar? Unii așa cred și, curajoși, se mândresc cu faptul că fumează din adolescență fără să fi pățit nimic. Medicii, în schimb, au alte statistici și atrag atenția că cel puțin 80% dintre cazurile de cancer sunt provocate de tutun.

Topul fructelor care reduc nivelul de colesterol. Kiwi are beneficii neştiute pentru sănătate
Câteva alimente consumate regulat pot reduce nivelul de colesterol „rău‟/ LDL, îmbunătăţind fluxul sanguin şi calitatea grăsimilor. Printre ele se numără şi fructele pe care le putem mânca în orice perioadă a anului.

Principalele beneficii ale uleiului de peşte
Acizii graşi de tip Omega 3 sunt esenţiali pentru sănătatea ta. Însă poate fi dificil să-i oferi organismului astfel de nutrienţi, prezenţi, în mod natural, mai ales în carnea grasă de peşte. Dacă nu te dai în vânt după peşte, o soluţie ar fi suplimentele cu ulei extras din ţesuturile unor peşti precum heringul, tonul sau macroul.

7 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: Poate trata și unele alergii
Mierea este unul dintre cele mai valoroase alimente și mulți specialiști îl indică drept remediu naturist pentru diverse afecțiuni. Întărește imunitatea și contribuie la prevenirea alergiilor. Însă nu toată lumea poate consuma acest produs.

Ce înseamnă dulciuri sănătoase și din ce ingrediente le putem face acasă
Ne place să mâncăm dulciuri, dar, în același timp ne gândim că sunt adevărate bombe calorice, care ne pun silueta la grea încercare. Însă, nutriționistul Gianluca Mech spune că există și duliciuri sănătoase dacă le facem acasă, din anumite ingrediente.

O rețetă delicioasă pentru brunch de la Cori Grămescu. Durează 5 minute să prepari așa ceva VIDEO
Brunch-ul este o combinație între micul dejun și prânz și mulți preferăm această masă care, de multe ori, le înlocuiește pe amândouă. Nutriționista Cori Grămescu ne propune o idee pentru brunch pe care o putem face acasă în doar câteva minute.

Vitamine care susţin memoria și în ce alimente le găsești
Anumite vitamine sau acizi graşi pot preveni, într-o oarecare măsură, sau încetini pierderea memoriei. Şi, dacă există soluţii, fie ele şi fără prea multe garanţii, nu merită oare încercate? Află mai multe din numărul de septembrie al revistei Click!Sănătate!

Boli frecvente la copii în lunile de toamnă. Cum identifici gripa, răceala, astmul și infecția cu norovirus
Toamna, când temperaturile scad iar copiii merg la şcoală, grădiniţă sau creşă creşte şi riscul îmbolnăvirilor acestora. Medicii ne recomandă să avem grijă ca atunci când observăm semne de răceală să nu îi trimitem în colectivitate şi să cerem sfatul specialiştilor în ceea ce priveşte medicaţia.

Ce tipuri de cancer poate declanșa obezitatea. Medicul Mihai Ionescu: ”Este o problemă de sănătate publică!”
Obezitatea crește semnificativ riscul de a dezvolta diabet, boli de inimă, afecțiuni ale ficatului sau ale vezicii biliare. În plus, există suficiente dovezi că este direct legată de anumite forme de cancer. În condițiile în care procentul de oameni supraponderali și obezi este în continuă creștere la nivel mondial, medicul chirurg Mihai Ionescu, specializat în chirurgia obezității, explică de ce legătura cu formele de cancer reprezintă o problemă majoră de sănătate publică.

E sezonul mustului! Care sunt principalele beneficii ale acestei băuturi
Mustul, rezultatul în urma zdrobirii strugurilor, conţine nu numai compuşii benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe și ciorchini.

Cătina, un fruct-minune! Cum şi când se foloseşte
În urma cercetărilor efectuate de fitoterapeuţii români, s-a descoperit că arbuştii de cătină care cresc la noi în ţară, în comparaţie cu cei din alte ţări europene şi asiatice, au un conţinut foarte ridicat de substanţe nutritive pentru organism.

5 sfaturi care îţi ajută organismul toamna
Toamna este perioada în care este necesar să acordăm o atenţie suplimentară organismului pentru a-l ajuta să se adapteze, fie că vorbim despre schimbările de temperatură sau zilele mai scurte. Alegând alimente pline de nutrienţi, cum sunt cele de sezon, struguri, nuci şi legume din familia cruciferelor, organismul primeşte un boost din cele mai bune vitamine.

Vrei să devii vegetarian? Iată ce trebuie să știi!
Te hotărăști să renunți o vreme la produsele de origine animală și să devii, practic, vegetarian. Fie că problemele medicale își impun o astfel de dietă, ori cele de natură religioasă, cum ar fi posturile, ori pur și simplu vrei să renunți la carne, trebuie să știi că acest stil de viață îți ajută sănătatea.

Ardeiul iute, cel mai popular condiment picant din lume. Beneficii și riscuri. Cine nu are voie să-l consume
Cine nu cunoaște ardeiul iute? Este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume. Îl consumăm deseori, însă știți ce beneficii are sau cât de dăunător poate fi pentru sănătate?

7 întrebări și răspunsuri despre Helicobacter Pylori, bacteria pe care o are peste jumătate din populația lumii
Helicobacter Pylori este o bacterie rezistentă care se dezvoltă în stomac și pe care se presupune că o are aproximativ jumătate din populația lumii. Chiar dacă este destul de periculoasă, cauzând simptome digestive neplăcute, inclusiv ulcer gastric și duodenal, puțini o cunosc și o iau în serios. Sunt câteva lucruri pe care oricine trebuie să le știe despre H. Pylori, de la metodele de prevenție până la remediile care îi vin de hac.

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Ce conțin 100 de grame din acest desert
Ciocolata neagră este un desert delicios, dar și un superaliment cu numeroase efecte pozitive asupra sănătății, atât timp cât este consumată cu moderație. Ciocolata neagră, obținută din boabe de cacao, este o sursă excelentă de antioxidanți. Dovezile științifice care atestă cât de benefică este pentru sănătate, dar și în ce cantitate este bine să o consumăm.

Cum scăpăm de petele de pe mâini, ten, gât și decolteu
Începând cu ținuta vestimentară și continuând cu tratamentele de îngrijire de zi cu zi a tenului, femeile care au 30 de ani ( una din trei, cum precizează statisticile de ultima oră) se luptă cu un dușman aprig – petele inestetice.

Ce minuni fac stafidele în organism. Sunt o sursă de zaharuri sănătoase
Bogate în cupru şi fier, stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate. Ele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre. Descoperă mai multe motive pentru a consuma stafide constant.

Plante care tratează insomnia și ne ajută să ne odihnim
Pentru a combate insomnia, care uneori nu ne dă pace, plantele ne vin în ajutor. Dacă știm cum să profităm de proprietăție lor, aceste bogății ale naturii ne pot scăpa de multe bătăi de cap.

10 sfaturi ca să previi îmbolnăvirea copilului după ce a început școala
Începutul noului an şcolar aduce, pe lângă bucuriile pe care le oferă şcoala, şi riscul apariției unor boli. Pentru că îmbolnăvirile nu pot fi evitate total, părinţii pot totuşi să prevină unele. Iată 10 sfaturi care ar putea să îţi fie utile!