LIVE TEXT Cerința lui Putin pentru ca civilii din Mariupol să primeasă ajutor. Ce state s-ar putea angaja pentru a apăra independența Ucrainei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul în Ucraina, de 34 de zile! Negocierile de pace dintre delegațiile rusești și ucrainene continuă în Istanbul. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost de acord cu solicitarea Rusiei privind neutralitatea și cheamă populația la urne să-și decidă viitorul printr-un referendum. Între timp, peste 10 milioane de ucraineni și-au părăsit casele de când a început războiul și 3,5 milioane au fugit din țară.

Negocieri de pace la Istanbul, între Kiev și Moscova / Profimedia
Negocieri de pace la Istanbul, între Kiev și Moscova / Profimedia

Trupele rusești din apropierea Kievului au încercat blocarea coridoarelor de aprovizionare a capitalei ucrainene, dar au fost respinse de armata ucraineană. Informația a fost făcută publică de Hanna Maliar, din cadrul Ministerului Apărării ucrainean. 

UDPATE 23.45 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu va avea încredere în promisiunile făcute de ruși la negocieri, decât după ce acestea vor fi puse în practică. El a subliniat că orice progrese pozitive au fost ”înecate” de exploziile rachetelor ruse.

Zelenski a mai spus că nu va reduce defensive Ucrainei, pentru că armata rusă poate ataca oricând.

UPDATE 22.00 12 persoane au murit și cel puțin 28 au fost ucise în atacul de marți, care a distrus sediul administraţiei regionale de la Nicolaev, în sudul Ucrainei.

UPADATE 21.30  Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut ca forțele ucrainene din Mariupol să se predea, pentru ca civilii din oraș să primească ajutor. 

”Pentru a găsi o soluţie la situaţia umanitară dificilă din acest oraş, combatanţii naţionalişti trebuie să înceteze să opună rezistenţă şi să depună armele”, a cerut Vladimir Putin, într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron, a anunțat Kremlinul.

UPDATE 19.56 Ambasada Ucrainei în România a cerut ca strada din București pe care se află Ambasada și Consulatul Rusiei să fie redenumită. O solicitare a fost deja făcută lui Nicușor Dan.

„Cetăţenii României sunt îndemnaţi să semneze o petiţie pentru redenumirea unei părţi a Şoselei Pavel D. Kiseleff, unde este situată Ambasada Rusiei în Bucureşti, în Şoseaua Ucraina. Aceasta ar fi o acţiune simbolică de sprijin al poporului ucrainean, care îşi apără independenţa în războiul declanşat de Rusia”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei în România.  

UPDATE 19.30 Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că SUA nu au încredere în seriozitatea Rusiei, la negocierile cu Ucraina. El a spus că „nimic nu indică faptul că Rusia ar dori să pună imediat capăt războiului”,

 UPDATE 17.41  Negociatorul-şef al delegaţiei ruse Vladimir Medinski a declarat că autoritățile ruse nu se opun aderării la Uniunea Europeană a Ucrainei. El a precizat că aceasta a fost una dintre cerințele delegației ucrainene. 

Delegația rusească va pleca, marți, de la Istanbul, iar negocierilor vor continua prin videoconferință. 

UPDATE 17.30 Joe Biden a purtat o discuție telefonică cu Emmanuel Macron, Boris Johnson, Olaf Scholz și Mario Draghi. Prezedintele francez va avea și el, tot în cursul zilei de marți, o discuție cu Vladimir Putin.

UPDATE 17.26 Clădirea Administraţiei regionale din Mîkolaiv a fost lovită de o rachetă rusă, iar șase oameni au fost uciși. 

UPDATE 16.00 Ucraina a făcut public negocierile de pace ce au avut loc la Istanbul, Turcia.

Ucraina a subliniat faptul că e gata să adopte un statut de neutralitate. Neutralitatea are în vedere ca Ucraina să nu adere la alianțe militare, precum Alianța Nord-Atlantică, și să nu adăpostească baze militare sau să nu găzduiască teritoriul altei alianțe militare.

De asemenea, BBC a transmis că printre potențialii garanți ai independenței Ucrainei se numără Polonia, Israel, Turcia și Canada.

Delegația ucraineană a transmis că așteaptă răspunsul Rusiei.

UPDATE 15.20 Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a subliniat câteva dintre problemele care au fost discutate în cadrul discuțiilor dintre Rusia și Ucraina, la Istanbul, care s-au încheiat acum, spunând că au avut loc „consultări intensive” pe mai multe probleme.

„Cel cheie este acordul privind garanțiile internaționale de securitate pentru Ucraina. Numai cu acest acord putem pune capăt războiului așa cum are nevoie Ucraina", a spus Podolyak

UPDATE 13.55 Kremlinul a transmis că oligarhul rus Roman Abramovici participă în calitate de neoficial la negocierile de pace din Istanbul. 

UPDATE 12.50 Soldații ucrainieni au început contraofensive asupra soldaților ruși din jurul Kievului. 

UPDATE 10.56 Negocierile de pace au început la Istanbul. Viceministrul apărării al Rusiei, Alexander Fomin, conduce delegația rusă, care include și negociatorul Vladimir Medinsky, în timp ce David Arakhamia este șeful delegației ucrainene.

UPDATE 10.45 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că acum este momentul să „așteptăm rezultate solide” din ultima rundă de discuții dintre Rusia și Ucraina.

Vorbind la Istanbul, când discuțiile de pace au început, Erdogan a subliniat că „revine de ambele părți să oprească această tragedie”.

„Credem că ne aflăm într-o perioadă în care ar trebui să ne așteptăm la rezultate solide de la negocieri. Puneți bazele păcii cu directivele liderilor voștri", a spus el, subliniind că „o încetare imediată a focului și pace ar aduce beneficii tuturor".

UPDATE 07.30 Un atac aerian rusesc a lovit un depozit de petrol din regiunea Rivne. 

Guvernatorul regiunii Rivne, Vitaliy Koval, a raportat atacul la ora 21:17. Acesta este al treilea depozit de petrol lovit de Rusia în ultimele zile în vestul Ucraina, potrivit presei ucrainene.

UPDATE ora 07.00 Sean Penn se află iar în Ucraina, pentru a oferi ajutoare refugiaților. Într-un tweet postat pe contul său, actorul s-a fotografiat alături de șeful administrației regionale din Lviv, Maxim Kozitsky.

I was in Lviv, Ukraine today with CORE team, strategizing with local governance & NGO’s to scale up our in-country programs. Good meeting with Gov. Maksym Kozytskyy. To learn more go to https://t.co/snKeUz99Fm or text “CORE” to 24365 to donate. pic.twitter.com/ASHavYHlvy

— Sean Penn (@SeanPenn) March 28, 2022

UPDATE 06.30 O delegaţie ucraineană a sosit, marţi, la Istanbul, Turcia, pentru discuţii de pace cu omologii lor ruşi, transmite BBC. Discuţiile faţă în faţă, primele în mai mult de două săptămâni, vor fi găzduite de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Întâlnirea este programată să înceapă marţi la ora locală 10:00 (07:00 GMT).

Delegaţia este condusă de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, precum şi de Mihail Podolyak, şeful biroului preşedintelui.

Echipa de negociere spune că prioritar este să asigure o încetare a focului, deşi există scepticism cu privire la probabilitatea acestui lucru.

UPDATE ora 06.00 Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la afirmația lui Joe Biden de sâmbătă, când a spus că Vladimir Putin nu mai poate rămâne la putere. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt a spus că „nu Biden hotărăște cine trebuie să conducă Rusia” și că Rusia va fi atentă la provocările SUA. 

"Nu retractez nimic şi nu îmi cer scuze”, a spus preşedintele Joe Biden luni la Casa Albă, referindu-se la afirmaţia despre liderul rus Vladimir Putin, de sâmbătă, de la Varşovia, el subliniind că nu şi-a exprimat o schimbare de regim, ci "o opinie bazată pe emoţiile sale din acea zi".

UPDATE ora 05.00 Compania Heineken a anunțat că părăsește Rusia, unde are 1.800 de angajați ca urmare a războiului din Ucraina. 

UPDATE ora 04.00 Soldații ruși sunt la pământ din punct de vedere moral, se arată într-un raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie. 

UPDATE ora 03.00 Au fost raportate cazuri de împușcare în genunchi a prizonierilor ruși din Harkov de către armata ucraineană. Kievul a anunțat că va ancheta aceste cazuri.  

UPDATE ora 02.00 Ucraina a anunțat că va acorda ”Premiul Păcii” tuturor companiilor internaționale care au părăsit teritoriul Rusiei după invadarea Ucrainei. 

UPDATE ora 01.00 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „nimeni nu se gândește să folosească” și nimănui nu i-ar fi trecut prin cap „chiar ideea de a folosi o armă nucleară” într-un interviu pentru PBS, scrie The Guardian, citat de Hotnews

"Nu avem nicio îndoială că toate obiectivele operațiunii noastre militare speciale din Ucraina vor fi îndeplinite. Nu avem nicio îndoială în acest sens.

Dar oricare ar fi rezultatul operațiunii, nu există un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare. Avem un concept de securitate care spune foarte clar că numai atunci când există o amenințare pentru existența Statului nostru, putem folosi și vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina acea amenințare", a spus Peskov.

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net