LIVE TEXT Aproximativ 300 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului asupra teatrului din Mariupol. Cuvântul „copii” era scris pe acesta

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina nu pare a se apropia de vreun final. În timp ce ruşii au promis că vor lăsa să plece navele străine blocate în porturile ucrainene, Volodimir Zelenski a ţinut un discurs în Consiliul European, în care a atras atenţia Uniunii Europene că sancţiunile aplicate Rusiei sunt bune, dar dacă ar fi fost luate mai devreme, ar fi împiedicat învazia. 

Spitalul de copii din Mariupol, după bombardamente foto: AFP
Spitalul de copii din Mariupol, după bombardamente foto: AFP

UPDATE 18.00 Armata ucraineană l-a ucis pe generalul rus Yakov Rezantsev în timpul luptei de la Chornobaiivka, în regiunea Herson din sudul Ucrainei.

Potrivit forțelor ucrainene, Rezantsez era comandantul Armatei 49 Combinate din Districtul Militar de Sud al Federației Ruse.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat afirmația ucraineană.

Până acum, se crede că aproximativ șase generali ruși au fost uciși de la începutul atacului Rusiei asupra Ucrainei, precum și un comandant adjunct al flotei Mării Negre.

UPDATE 16.55 Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Poloniei și Divizia 85 detașată în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice

UPDATE 15.45 Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a ajuns în Polonia și evaluează situația cetățenilor refugiați ucrainieni. 

Biden va fi întâmpinat de președintele polonez Andrzej Duda înainte de a primi o informare despre răspunsul umanitar pentru a ușura suferința civililor din Ucraina

UPDATE 15.25 Guvernul SUA consideră că încă „își păstrează capacitatea” de a impune Rusiei costuri nemilitare suplimentare, cum ar fi sancțiuni suplimentare, pentru invazia neprovocată de către Kremlin a Ucrainei.

„Credem că sancțiunile vor avea din ce în ce mai mult efectul de a presa și de a constrânge economia rusă, mașina de război rusă în moduri care le vor modela gândirea pe măsură ce merg înainte. Și asta le va submina capacitatea de a juca un rol agresiv în lume. așa cum au făcut-o în ultimii ani”, a declarat consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan

UPDATE 13.55 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Ucraina și Rusia par să fi ajuns la „o înțelegere” cu privire la patru din șase subiecte de dezacord discutate în timpul negocierilor.

"Există șase subiecte de negociere între Rusia și Ucraina, se pare că există o înțelegere între ei despre patru subiecte", a spus Erdogan.

"La început, Ucraina a fost blocată pe această problemă, dar mai târziu, Zelenski a început să exprime că el s-ar putea retrage din dorința de aderare la NATO. O altă problemă este acceptarea limbii ruse ca limbă oficială. Zelenski a recunoscut și el acest lucru. Rusa este o limbă vorbită aproape peste tot în Ucraina. Nici în acest moment nu există nicio problemă”, a spus Erdogan.

UPDATE 12.42 Consiliul orașului Mariupol a transmis că, pe baza rapoartelor martorilor oculari, consideră că aproximativ 300 de persoane au murit în urma unui atac rusesc asupra unui teatru din oraș în urmă cu nouă zile. 

Fotografiile aeriene dinaintea atacului au arătat cuvântul rusesc pentru copii pictat cu litere mari pe pământ, în fața și în spatele clădirii teatrului.

„Ocupantul știa unde lovea. Știa care ar putea fi consecințele și oricum bombele au căzut peste acest loc”, a continuat declarația consiliului municipal.

UPDATE 10.58 SUA și UE anunță un grup operativ pentru reducerea dependenței de petrol și gaze rusești.

Președintele american Joe Biden și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat vineri un grup de lucru comun în efortul de a îndepărta Europa de dependența de petrol și gaze rusești.

UPDATE 09.53 Forțele ucrainene au reluat orașele și pozițiile defensive de la periferia estică a Kievului, a anunțat vineri Ministerul Apărării din Marea Britanie, în cea mai recentă actualizare a informațiilor de pe frontul ucrainean.

În sudul Ucrainei, „Forțele ruse încă încearcă să ocolească Mykolaiv în timp ce caută să conducă spre vest, spre Odesa, progresul lor fiind încetinit de problemele logistice și de rezistența ucraineană”, a adăugat ministerul. 

UPDATE 09.18 Luptele intense din jurul orașului Izyum au lăsat o mare parte din oraș distrusă, spun oficialii orașului, cu noi imagini din satelit care dezvăluie amploarea devastării în orașul din estul Ucrainei.

Imaginile arată un crater masiv de aproximativ 12 metri lățime, într-un câmp din zona centrală a orașului.

FOTO Maxar Technologies/CNN
FOTO Maxar Technologies/CNN

UPDATE 05:45 Volodimir Zelenski a ţinut un discurs la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles, unde a subliniat că sancţiunile aplicate Rusiei au venit prea târziu. Preşedintele Ucrainei a spus că este recunoscător pentru măsurile luate, dar dacă ar fi fost aplicate mai devreme, poate ar fi oprit invazia.

„Aţi aplicat sancţiuni. Suntem recunoscători. Sunt paşi puternici. (...) Dar era puţin târziu... exista o şansă”, a spus Volodimir Zelenski.

De asemenea, el a cerut ca cererea Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană să fie aprobate de ţările vecine.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

UPDATE 05:42 Joe Biden a anunţat că va merge în vizită în oraşul Rzeszow, din Polonia, aflat la aproximativ 80 de kilometri de graniţa cu Ucraina. El are, de asemenea, o întâlnire programată cu preşedintele polonez Andrzej Duda, la Varşovia, unde va merge vineri seara.

 UPDATE 01:55 Şeful centrului de control al apărării naţionale din Rusia a delarat că va deschide un coridor pentru 67 de nave străine care se află blocate în porturile din Ucraina. 

Ucraina susţine că are nevoie zilnic şi urgent de 500 de rachete antiaeriene Stinger şi antitanc Javelin, pentru a face faţă atacurilor armatei ruse. Ei au transmis lista cu cererile lor Congresului american.

UPDATE 00.00 Alexander Lukaşenko a avertizat că, dacă se adoptă propunerea Poloniei de a trimite forte occidentale în Ucraina, pentru menţinerea păcii, ar putea începe un al Treilea Război Mondial.

Între timp, mii de oameni au protestat în Sofia, împotriva războiului

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net