LIVE TEXT Aproape 167 de copii și-au pierdut viața în urma atacurilor. Rusia dezminte aceste acuzații

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În cea de-a 43-a zi de război, situația din Ucraina devine din ce în ce mai complicată, chiar și la nivelul tratativelor, după ce Federația Rusă a masacrat localitatea Bucha, din apropierea capitalei Kiev. 

Localitatea Bucea, Ucraina
Localitatea Bucea, Ucraina

UPDATE 21.30  Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului în cadrul unei reuniuni de joi. Rezultatul votului: pentru 93; contra 24; abținere 58.

UPDATE 20.00 Asistența de securitate a SUA va ajunge în Ucraina cât mai repede cu putință a declarat joi secretarul Apărării Lloyd Austin.

UPDATE 18.30 Bătălia pentru Donbas” este în desfășurare și „nu a atins amploarea maximă”, a declarat joi ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

„În fiecare zi, cele mai grele lupte au loc în acea parte a Ucrainei și vor veni și altele, din păcate”, a spus Kuleba la o conferință de presă la Bruxelles.

UPDATE 16.55 Miniștrii de externe ai țărilor membre G7 au condamnat împreună „în cei mai fermi termeni atrocitățile comise de forțele ruse în Bucha și în alte orașe ucrainene”.

„Masacrele din orașul Bucha și din alte orașe ucrainene vor fi înscrise pe lista atrocităților și încălcărilor grave ale dreptului internațional, inclusiv ale dreptului internațional umanitar și ale drepturilor omului, comise de agresor pe pământul ucrainean”, susțin diplomații de vârf din SUA

UPDATE 15.22 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi Parlamentului grec că „cei care șantajează Europa cu o criză economică și energetică pierd întotdeauna”.

UPDATE 14.33 Japonia a cerut Curții Penale Internaționale să investigheze uciderea de civili în regiunea Kiev de către Rusia ca o posibilă crimă de război, a declarat prim-ministrul țării, Fumio Kishida.

UPDATE 12.00 Australia a dezvăluit noi sancțiuni împotriva a 67 de oficiali ruși, ducând numărul total de persoane și entități sancționate de la invadarea Ucrainei de către Rusia, de pe 24 februarie, la aproximativ 600.

Cele mai recente sancțiuni vizează oameni de afaceri ruși foarte importanți, precum și înalți oficiali ai militarilor și guvernamentali, inclusiv viceprim-ministrul Dmitri Grigorenko, ministrul Economiei Maxim Reșetnikov și politicianul rus Alexander Babakov.

UPDATE 11.52 Principalul diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, și-a exprimat speranța că cea de-a cincea rundă de sancțiuni împotriva Rusiei va fi convenită până joi sau vineri.

Marți, UE a anunțat planuri propuse pentru un pachet de sancțiuni bazat pe cinci piloni, inclusiv interzicerea importurilor de cărbune din Rusia și interzicerea totală a tranzacțiilor asupra a patru bănci rusești principale.

UPDATE 11.00 Austria a declarat patru diplomați ruși „personae non gratae” și i-a expulzat, deoarece au desfășurat activități care nu sunt „în conformitate cu statutul lor diplomatic”.

UPDATE 10.00 Japonia condamnă amenințarea Rusiei cu sancțiuni suplimentare. 

Orice contramăsuri rusești împotriva Japoniei ca răspuns la sancțiunile impuse Moscovei de către Tokyo ar fi „inacceptabile”, a declarat secretarul șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno.

"Toată această situație provine din agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Orice răspuns care încearcă să transfere responsabilitatea asupra Japoniei este extrem de nejustificat și inacceptabil", a declarat Matsuno într-o conferință de presă.

Aproximativ 7.000 de sesizări privind crime de război și crime împotriva umanității au fost înregistrate la Parchetul General, acestea culminând cu ororile din Bucha, unde peste 400 de civili au fost uciși și 300 au fost torturați de forțele ruse. 

Încă de la începutul invaziei ruse, statisticile arată că aproximativ 167 de copii și-au pierdut viața în urma atacurilor realizate de către armata rusă. Totuși, președintele Volodimir Zelenski se teme că numărul real ar putea fi mult mai mare, pe măsură ce anchetele privind crimele din Mariupol și alte orașe asediate de ruși tocmai au început.

Cronica războiului din Ucraina

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Atrocități în Bucha, Irpin și Mariupol. Joe Biden, despre Putin: «Tipul ăsta este brutal»

LIVE TEXT Război în Ucraina. Trupele ruse au capturat 11 primari ucraineni și l-au executat pe unul dintre aceștia. UE promite noi sancțiuni

LIVE TEXT Trupele ucrainene au recucerit regiunea Kiev. Cine cere emiterea unui mandat de arestare pentru Putin

LIVE TEXT Volodimir Zelenski a demis doi șefi de securitate, care ar fi «trădători». 11 localități din Herson, eliberate de armata ucraineană

LIVE TEXT Putin ameninţă că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri: «Plătiți în ruble sau oprim gazul»

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net