LIVE TEXT Rușii ar fi folosit gaz sarin în Mariupol. 10.000 de civili ar fi fost uciși în oraș, de la începutul asediului

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina a intrat în ziua cu numărul 47. După o scurtă etapă de acalmie, duminică seara o explozie puternică s-a auzit în oraşul Nikolaev. Analiștii au avertizat că forțele ruse se regrupează pentru declanșarea unei ofensive puternice în estul și sudul țării. Luni, cancelarul austriac îl va întâlni pe Vladimir Putin la Moscova.

cub război ucraina parcare animat gif

UPDATE 23.47 Surse din Batalionul Azov susțin că rușii ar fi folosit arme chimice în Mariupol. Nu se știe însă ce substanță otrăvitoare ar fi folosit asupra civililor și militarilor ucraineni. Substanţa a fost aruncată dintr-o dronă în Mariupol, au declarat reprezentanţi ai Azov pe Telegram.

Conform sursei, victimele au insuficienţă respiratorie şi sindrom vestibulo-atactic (provoacă o insuficienţă a sistemului vascular).

... În urmă cu aproximativ o oră, forţele de ocupaţie ruse au folosit o substanţă otrăvitoare de origine necunoscută împotriva militarilor şi civililor ucraineni din oraşul Mariupol, care a fost aruncată de pe un UAV inamic...”, a spus Azov.

InformNapalm spune că ar putea fi vorba de gaz sarin.

UPDATE 23.35 Primarul din Mariupol susține că 10.000 de oameni au fost uciși în oraș, de la începutul asediului. Vadim Boicenko mai spune că numărul real ar putea urca la 20.000, pentru că pe străzi sunt foarte multe cadavre. 

Oficialul a declarat, pentru AP, că multe dintre victimele rușilor nu vor fi găsite niciodată, pentru că armata ar folosi crematorii mobile, în care incinerează morții.

UPDATE 22.40 Viceprimarul oraşului Mariupol a comentat informațiilor potrivit cărora rușii aproape au cucerit zona portuară și a subliniat că sunt false. 

„Informaţiile despre Brigada Marină sunt false. Nu comentez falsuri. Ruşii au ocupat temporar o parte a oraşului. Soldaţii ucraineni continuă să apere părţile centrale şi de sud ale oraşului, precum şi zonele industriale şi aşa mai departe", a declarat Serghei Orlov.

UPDATE 20.30 Oraşul Harkov a fost bombardat luni. Printre victime, se află și un copil care a murit, a declarat primarul Ihor Terekhov într-un interviu televizat.

UPDATE 19.05 Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a întâlnit luni cu Vladimir Putin, la Kremlin. Politicianul este primul lider din Uniunea Europeană care discută față în față cu președintele rus, de la începerea războiului din Ucraina.

Nehammer a transmis, după întâlnire, că vizita nu a fost una amicală, conform unui comunicat dat presei.

„Aceasta nu este o vizită amicală. Tocmai am venit din Ucraina şi am văzut cu ochii mei suferinţele uriaşe cauzate de războiul rus de agresiune”, denunţă cancelarul austriac.  

UPDATE 18.19  Liderul separatiştilor proruşi din Doneţk, Denis Puşilin, a declarat că forțele aflate sub conducerea sa au cucerit complet zona portului din Mariupol.

„În ceea ce priveşte portul Mariupol, el este deja sub controlul nostru”, a spus Denis Pușilin.  

UPDATE 18.05 Ucraina se așteaptă foart curând la o ofensivă a Rusiei în zona de est a țării,

 „Potrivit informaţiilor noastre, inamicul aproape şi-a terminat pregătirile în vederea unui asalt în est. Atacul va avea loc foarte curând. Suntem pregătiţi de luptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik.  

UPDATE 17.00 RIA Novosti a publicat un articol pe Telegram în care separatiștii pro-ruși din Donețk cer Moscovei să utilizeze armele chimice împotriva soldaților ucraineni din Mariupol.

UPDATE 15.00 În timp ce Finlanda și Suedia iau în considerare aderarea la NATO, Kremlinul a avertizat că extinderea Alianței nu va aduce mai multă stabilitate în Europa.

„Am spus în repetate rânduri că NATO, în sine, este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a Alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european", potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

UPDATE 14.30 Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, intenționează să-i spună președintelui Vladimir Putin „adevărul” despre războiul din Ucraina, în timpul întâlnirii lor la Moscova, din această luni, potrivit unui înalt oficial austriac.

Nehammer va fi primul lider al Uniunii Europene care se va întâlni cu Putin de la începutul invaziei Rusiei din Ucraina.

UPDATE 11.00 O gară din estul Ucrainei a fost lovită de bombardamentele realizate de Federația Rusă, a declarat, luni, președintele companiei de căi ferate de stat din Ucraina, fără a furniza o locație anume.

UPDATE ora 06.00  Sirenele de raid au sunat în toată Ucraina, inclusiv în regiunile Liev, Kiev sau Dnipro, conform presei locale ucrainene. 

UPDATE ora 05.00 Ramzan Kadyrov, șeful republicii ruse Cecenia, a declarat că va avea loc o ofensivă a forțelor ruse nu numai asupra portului asediat Mariupol, ci și asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, relatează The Guardian.

Va avea loc o ofensivă... nu numai asupra lui Mariupol, ci și în alte orașe și sate. Mai întâi vom elibera Lugansk și Donețk, apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe”, a spus Kadyrov într-un videoclip postat pe canalul său Telegram

UPDATE ora 04.00 Bombardamentele au continuat și în etapa de aparentă acalmie. Primarul din Harkov, Ihor Terehov, susține că rușii au aruncat în oraș bombe atașate de parașute. El i-a avertizat pe locuitori să nu se apropie de aceste proiectile.

UPDATE ora 03.00 În timp ce atacurile proiectilelor ruse în zone civile din Ucraina continuă fără încetare, ies la iveală de asemenea tot mai multe orori făcute de ruși. O nouă groapă comună, cu zeci de cadavre, a fost descoperită lângă Kiev

UPDATE ora 02.00 Ucraina susţine că forţele ruse care au ocupat fosta centrală nucleară de la Cernobîl au furat substanţe radioactive din laboratoarele de cercetare, ce pot fi letale. Locaţia lor este necunoscută în prezent.

UPDATE ora 01.00 Volodimir Zelenski a avertizat că agresiunea Rusiei nu s-a limitat niciodată doar la Ucraina și că întreaga Europă e o țintă pentru Vladimir Putin. Președintele Ucrainei a îndemnat Occidentul să impună un embargo complet asupra produselor energetice rusești și să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, ca să-i împiedice pe ruși să nu atace și alte țări.

UPDATE ora 00.00 Kievul și Moscova au făcut al treilea schimb de prizonieri. 12 soldați se întorc acasă, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk. Ucraina susține că prizonierii ruși au conformat crimele de război ale armatei ruse, care ar fi vizat civili în mod deliberat.

Cronica războiului din Ucraina

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Papa Francisc cere armistițiu de Paște. Patriarhul Kiril al Moscovei, declarație pro-război

LIVE TEXT Boris Johnson, vizită-surpriză la Kiev. S-a plimbat pe străzile oraşului, alături de Volodimir Zelenski

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Atrocități în Bucha, Irpin și Mariupol. Joe Biden, despre Putin: «Tipul ăsta este brutal»

LIVE TEXT Război în Ucraina. Trupele ruse au capturat 11 primari ucraineni și l-au executat pe unul dintre aceștia. UE promite noi sancțiuni

LIVE TEXT Trupele ucrainene au recucerit regiunea Kiev. Cine cere emiterea unui mandat de arestare pentru Putin

LIVE TEXT Volodimir Zelenski a demis doi șefi de securitate, care ar fi «trădători». 11 localități din Herson, eliberate de armata ucraineană

LIVE TEXT Putin ameninţă că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri: «Plătiți în ruble sau oprim gazul»

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net